Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

.... Σήμερα, Πέμπτη 9 Μαΐου, είναι του Αγίου Χριστοφόρου του μάρτυρος και του Προφήτου Ησαΐα......

Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2024

Στον Ευθύμιο Μούκα .. το δικό μας Θύμιο Μούκα ... τελευταία γραφή

Του Αλέκου Ι. Βαλάσκα   Πρόεδρου Λ.Ι. Σ. Πολυδρόσου

     Δεν είχαν περάσει δύο ημέρες από την εκδημία του αγαπητού μας συγχωριανού Νίκου Αργυρίου...

& λίγες ώρες μετά την εξόδιο ακολουθία του Νίκου το μεσημέρι της προχθεσινής Δευτέρας, όταν ένα καινούργιο θλιβερό μαντάτο ήρθε να σκοτεινιάσει & πάλι το ούτως ή άλλως μουντό χειμωνιάτικο δειλινό στο χωριό μας....

   Το θλιβερό χαμπέρι ερχόταν, αυτή τη φορά, πέραν του Ατλαντικού & από τον μακρινό Καναδά : “Πέθανε ο Θύμιος ο Μούκας”… το πληροφορηθήκαμε αρχικά μέσα από μια δημοσίευση που ανέβασε στο fb ο γιός του ο Θανάσης & στη συνέχεια από σχετική δημοσίευση που ανέβασε το polydrososparnassou.blogspot.

   Ένα ακόμη θλιβερό γεγονός για το χωριό μας, όμως διπλά θλιβερό για εμάς στο Λαογραφικό Σύλλογο αφού ο εκλιπών πέραν από συγχωριανός μας ήταν για το Σύλλογό μας & ένας ευεργέτης.

   Ήταν θυμάμαι το καλοκαίρι του 2007 όταν ο Σύλλογός μας με τα νέο συγκροτηθέντα τότε χορευτικά του τμήματα συμμετείχε στις εορταστικές εκδηλώσεις του 15Αυγουστου κατά την πανήγυρη του χωριού μας.

   Ο Θύμιος είχε εκείνο το καλοκαίρι έρθει στο χωριό & το βράδυ των εκδηλώσεων βρέθηκε με την παρέα του να διασκεδάζει στην πλατεία, όπου ενθουσιασμένος τόσο πολύ με τους χορούς που παρουσίασαν τα χορευτικά μας τμήματα, με φώναξε κάποια στιγμή & μου είπε: “Αλέκο, πόσο είναι το κόστος της δασκάλας των χορευτικών & πώς την πληρώνετε;; τα Έσοδα του Συλλόγου σας επιτρέπουν να έχετε τόσα τμήματα χορευτικών;; (τότε είχαμε τέσσερα τμήματα με σύνολο μελών γύρω στα 60 άτομα).

    Αφού του απάντησα πως είχαν τα πράγματα & κυρίως ότι η δαπάνη για τα χορευτικά ανερχόταν κατ’ έτος γύρω στις 4.500,οο Euro μου λέει:

“ Από την καινούργια περίοδο που θα ξεκινήσουν τα μαθήματα (συνήθως άρχιζαν τέλος Σεπτεμβρίου) τη δαπάνη των μαθημάτων θα καλύπτω εγώ”

   Μάλιστα, πριν φύγει για να επιστρέψει στην Αμερική εκείνο το Φθινόπωρο κάποια ημέρα με φώναξε & μου έδωσε τα πρώτα χρήματα (1.500,oo Euro) & στη συνέχεια κάλυπτε αυτά τα έξοδα για τα επόμενα τρία χρόνια.

   Το καλοκαίρι του 2008 που ήρθε πάλι στο χωριό μας ήταν φυσικό να παρευρεθεί & πάλι στο πανηγύρι τον 15Αυγουστό & να παρακολουθήσει με μεγαλύτερο ενθουσιασμό το πρόγραμμα των χορευτικών μας που κατά κάποια έννοια ήταν & “δικά του” χορευτικά αφού ήταν & ο μόνος που κάλυπτε εξ’ ολοκλήρου το κόστος της δασκάλας χορού.

   Κάποιο βράδυ εκείνου του Αυγούστου του 2008, ο Σύλλογός μας, ως ελάχιστη ανταπόδοση στην προσφορά του, οργάνωσε για εκείνον, τη σύζυγό του & κάποια μέλη της οικογενείας του μία τιμητική εκδήλωση στην πλατεία του χωριού, παρόντων σχεδόν όλων των μελών των χορευτικών μας τμημάτων,  με παράθεση ενός δείπνου όπου του επιδώσαμε “Τιμής Ένεκεν” & την πλακέτα με το Έμβλημα του Συλλόγου.     Φωτογραφίες από αυτή την εκδήλωση παραθέτουμε παρακάτω.

    

    Ο Σύλλογός μας αποχαιρετώντας σήμερα, αυτόν τον ευπατρίδη συγχωριανό μας, στο στερνό του μεγάλο ταξίδι προς την Αιωνιότητα, θέλουμε να ΕΥΧΗΘΟΥΜΕ σε εκείνον, να έχει “Καλό Παράδεισο” και στη σύζυγό του & τα παιδιά του την εξ ύψους παρηγορίαν.


 Ο Θύμιος με φιλική παρέα στο πανηγύρι του χωριού μας τον 15Αυγουστο του 2008  

    Από την εκδήλωση του Συλλόγου μας προς τιμήν του Ευθυμίου              Μούκα στην πλατεία του χωριού μας στις 17 Αυγ. 2008





 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου