Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

.... Σήμερα Τετάρτη, 8 Μαΐου....Εορτασμός ανεύρεσης Αγίας Εικόνας Ευαγγελιστή Λουκά στην Πολύδροσο.....

Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2023

Στην 80η επέτειο του Ολοκαυτώματος των Καλαβρύτων ο Αντιδήμαρχος κ. Νικόλαος Λουπάκος

Ν. Λουπάκος: «Με κάθε κόστος η διαφύλαξη της Ελευθερίας και της Εθνικής μας Ανεξαρτησίας» 

Στην 80η επέτειο του Ολοκαυτώματος των Καλαβρύτων έδωσε το παρών το πρωί της Τετάρτης, 13 Δεκεμβρίου 2023, ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Δελφών κ. Νικόλαος Λουπάκος....



Ο κ. Λουπάκος παρευρέθηκε στη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, όπου τελέσθηκε η Επιμνημόσυνη Δέηση για τους Καλαβρυτινούς Μάρτυρες, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιάλειας κ.κ. Ιερωνύμου, ενώ στη συνέχεια μετέβη στο Μνημείο Εκτέλεσης Καλαβρυτινών, για την Επιμνημόσυνη Δέηση, το προσκλητήριο εκτελεσθέντων από μαθητές σχολείων της περιοχής και την κατάθεση στεφάνων.

Παρουσία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, κ. Νικόλαου Δένδια, Βουλευτών, των αρχών του τόπου και πλήθους αυτοδιοικητικών ο κ. Λουπάκος κατέθεσε στεφάνι ως εκπρόσωπος του Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών, αποτίοντας φόρο τιμής στα θύματα ενός εκ των μεγαλύτερων εγκλημάτων της Ναζιστικής Γερμανίας κατά τη διάρκεια του ΄Β Παγκοσμίου Πολέμου.

Σε δήλωσή του, κατά την παρουσία του στα Καλάβρυτα, ο Αντιδήμαρχος σημείωσε: «Ο τόπος στον οποίο βρισκόμαστε σήμερα μας φέρνει μπροστά σε μηνύματα που ποτέ δε θα πρέπει να λησμονούμε. Ο πόλεμος συνοδεύεται πάντα από αθώα θύματα, από θηριωδίες που ο νους αρνείται να αποδεχτεί. Ταυτόχρονα μας υπενθυμίζει ότι η Ελευθερία και Εθνική μας Ανεξαρτησία, ως ύψιστα αγαθά, κατακτήθηκαν με αίμα, υποχρεώνοντάς μας να τα διαφυλάττουμε πάντα και με κάθε κόστος». 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου