Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Σάββατο του Λαζάρου, 27 Απριλίου. .....

Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2023

Με σπάνιες παλιές φωτογραφίες το Ημερολόγιο 2024 του Συλλόγου Αγιοευθυμιωτών


 Ένα τελείως διαφορετικό από τα προηγούμενα είναι το Ημερολόγιο 2024 του Συλλόγου Αγιοευθυμιωτών. Μετά από μια σειρά Ημερολογίων που ήταν αφιερωμένα στον τόπο μας όπως τον γνωρίζουμε και τον αγαπάμε, το νέο Ημερολόγιο αναφέρεται στους ανθρώπους που πέρασαν από τη δική μας γωνιά της γης........ Φυσικά, οι ομορφιές του τόπου μας δεν εξαντλήθηκαν, απλά αποφασίσαμε να παρουσιάσουμε και το παρελθόν μέσα από μια σειρά υπέροχες, παλιές φωτογραφίες. Μέσα από τις φωτογραφίες που κοσμούν τους δώδεκα μήνες του Ημερολογίου 2024, θα γνωρίσουμε την πορεία της Αγίας Ευθυμίας στον 20ο αιώνα, όσο αυτή μπορεί να αποτυπωθεί σε δώδεκα μόνο φωτογραφικά στιγμιότυπα! Οι πολύ δύσκολες καταστάσεις που έζησε ο τόπος μας, οι συνήθειες και οι ασχολίες των ανθρώπων είναι μερικά από τα θέματα του Ημερολογίου 2024.

Το εσωτερικό του Ημερολογίου 2024 είναι αφιερωμένο στο «τότε». Όμως, το εξώφυλλο κοσμεί μια εικόνα από το «τώρα» της Γιούλας Δρόλαπα με τον ήλιο να φωτίζει το χωριό αλλά και τα φρεσκο-χιονισμένα βουνά! Μια μαγική εικόνα!

Εντυπωσιακές παλιές φωτογραφίες στολίζουν τον κάθε μήνα. Πολύτιμες, ιστορικές, αποκρυσταλλώνουν τις στιγμές και φέρνουν σε εμάς ασπρόμαυρα θραύσματα από άλλους καιρούς…

Τις φωτογραφίες επέλεξε, για ακόμη μια φορά, η Γιούλα Ευθ. Δρόλαπα κι αυτή τη φορά το έργο της ήταν ακόμη πιο δύσκολο αφού είχε να επιλέξει δώδεκα φωτογραφικά στιγμιότυπα, αντιπροσωπευτικά της πορείας του χωριού μας και των ανθρώπων του, μέσα στον περασμένο αιώνα, μεταξύ εκατοντάδων παλιών φωτογραφιών. 

Το Ημερολόγιο 2024 θα ξυπνήσει μνήμες στους μεγαλύτερους και θα κάνει γνωστές στους νεότερους τις δυσκολίες που πέρασε αυτός ο τόπος και στάθηκε όρθιος.

Το Ημερολόγιο έχει σταλεί μαζί με το φύλλο του Δεκεμβρίου των ΑΓΙΑΘΥΜΙΩΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ στους συνδρομητές τους.

Όσοι δεν είναι συνδρομητές ή θέλουν να προμηθευτούν ακόμη ένα ή περισσότερα, μπορούν να βρουν το ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2024 στην Αγία Ευθυμία στα καταστήματα “cafe ο ΚΟΥΚΛΟΣ” του Παναγιώτη Καραχάλιου και “cafe PROVENCE” της Λένας Λαλλά-Δρόλαπα καθώς και στην Άμφισσα στο κατάστημα ΤΥΠΟΣ του Στάθη και της Σταμούλας Ρίζου. Τιμή διάθεσης: 5€.


Σας αποστέλλουμε τη φωτογραφία του εξωφύλλου καθώς και μια ενδεικτική παλιά φωτογραφία (πριν τον πόλεμο), από την πλατεία του χωριού, που κοσμεί τον Ιανουάριο του Ημερολογίου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου