Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

.... Σήμερα Τετάρτη, 8 Μαΐου....Εορτασμός ανεύρεσης Αγίας Εικόνας Ευαγγελιστή Λουκά στην Πολύδροσο.....

Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023

«Η Στερεά Ελλάδα πρωτοπόρησε στην προώθηση του θεσμού της αναδοχής και υιοθεσίας»

Δελτίο Τύπου Χρήστου Τσαμαντάνη

Τον κομβικό ρόλο φορέων της Στερεάς Ελλάδας στην προώθηση μίας εμβληματικής νομοθετικής πρωτοβουλίας της προηγούμενης Κυβέρνησης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ....

που οδήγησε στην ψήφιση του Ν. 4538/2018 περί αναδοχής και υιοθεσίας, υπενθύμισε και εξήρε το στέλεχος και πρώην Υποψήφιος Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία στη Φωκίδα, Χρήστος Τσαμαντάνης, εν όψει της εκδήλωσης που διοργανώνει ο Δήμος Δελφών η οποία είναι αφιερωμένη στο συγκεκριμένο θεσμό. Στη δήλωσή του σημειώνει τα εξής:

«Η εκδήλωση που διοργανώνεται από το Δήμο Δελφών και είναι αφιερωμένη στο θεσμό της αναδοχής και της υιοθεσίας καταδεικνύει τη συνειδητοποίηση από πλευράς της κοινής γνώμης, της ανάγκης για την επίμονη και συνεπή εφαρμογή μίας πολιτικής που προάγει το βέλτιστο, κατά τους ειδικούς του χώρου, μοντέλο παιδικής προστασίας.

Μια εκδήλωση η οποία έρχεται επί της ουσίας να αναδείξει τη σημασία της νομοθετικής πρωτοβουλίας που ανέλαβε το 2018, η Κυβέρνηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και η πολιτική ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου, η οποία και οδήγησε στην ψήφιση του εμβληματικού Νόμου 4538/2018 για την αναδοχή και υιοθεσία. Υπενθυμίζεται ότι η εν λόγω εκδήλωση λαμβάνει τη σκυτάλη αντίστοιχων που συνέβησαν στο παρελθόν από πλευράς των αρμοδίων φορέων που εδρεύουν στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, με τη συμμετοχή διακεκριμένων ομιλητών από τη χώρα μας και το εξωτερικό. 

Όπως οι εξωστρεφείς δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της 1ης.04.2017 και της 20ης.11.2017, όπου από όμορη Περιφερειακή Ενότητα της Περιφέρειας μας, ανακοινώθηκε η εισαγωγή του προαναφερθέντος νομοθετικού πλαισίου στη δημόσια διαβούλευση. Επιπροσθέτως, η περιοχή της Στερεάς Ελλάδας, διαδραμάτισε τότε, διακριτό ρόλο στην κατάρτιση των πολιτικών που έθεσαν το παιδοκεντρικό μοντέλο στο επίκεντρο, με τη συμμετοχή εκπροσώπων των αρμοδίων φορέων στην από 26.04.2018 συζήτηση της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής επί του τότε, υπό επεξεργασία, νομοσχεδίου και κατ’ επέκταση την ενεργό συμβολή στην κατάρτιση μέρους της δευτερογενούς νομοθεσίας μέσω της συμμετοχής στο πρώτο Εθνικό Συμβούλιο Αναδοχής και Υιοθεσίας που συγκροτήθηκε στις 22.06.2018.

Από τα παραπάνω καταδεικνύεται περίτρανα ότι, η ευρύτερη περιοχή μας αποτέλεσε πρωτοπόρο στην προώθηση αυτής της μεταρρυθμιστικής τομής, προκειμένου έτσι το οικογενειακού τύπου πλαίσιο φροντίδας να εμπεδωθεί στο συλλογικό υποσυνείδητο ως η πρώτη και βέλτιστη επιλογή για τα παιδιά που χρήζουν κρατικής προστασίας. Σήμερα, η Φωκίδα και ο Δήμος Δελφών έρχεται να αποτελέσει μέρος της πρωτοπόρου αυτής δυναμικής, και για αυτό αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους συντελεστές της εν λόγω πρωτοβουλίας».


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου