Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

.... Σήμερα Τετάρτη, 8 Μαΐου....Εορτασμός ανεύρεσης Αγίας Εικόνας Ευαγγελιστή Λουκά στην Πολύδροσο.....

Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2023

30 Χρόνια ΑΣ ΔΙΟΝΥΣΟΣ Αμφίκλειας ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ


 Τα 30 χρόνια από την ίδρυσή του γιόρτασε το Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023 ο ΑΣ Διόνυσος Αμφίκλειας.....

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο κλειστό γυμναστήριο Αμφίκλειας.

Βραβεύθηκαν όλοι οι διατελέσαντες πρόεδροι του Συλλόγου και όσοι βοήθησαν ιδιαίτερα όλα αυτά τα χρόνια

Ο σεφ Φώτης Παρασκευαϊδης και Τάσος Στρογγύλης επένδυσαν στο τέλος γευστικά και μουσικά την εκδήλωση.

Χαιρετισμός από τον Λουκά Κόλλια που υπηρέτησε τον σύλλογο για 20 χρόνια.

Κυρία Πρόεδρε,

Μέλη του Δ/Σ του Συλλόγου , αθλητές και αθλήτριες,

αγαπητοί προσκεκλημένοι – κυρίες και κύριοι.

Αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά, αλλά και συγκίνηση συγχρόνως, που βρίσκομαι σήμερα εδώ, σε αυτή τη γιορτή για τα 30 χρόνια ύπαρξης και λειτουργίας του Αθλητικού Συλλόγου Αμφίκλειας Διόνυσος.

Ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση, γιατί εκτός από ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου, είχα την τιμή να τον υπηρετήσω για 20 συναπτά χρόνια.

Να υπηρετήσω, ένα Σύλλογο, που κατά κύριο λόγω απευθυνόταν και συνεχίζει να απευθύνεται στα παιδιά, που είναι το μέλλον του τόπου.

Ένα Σύλλογο, που ιδρύθηκε σε δύσκολες εποχές, αλλά που κατάφερε στο πέρασμα των χρόνων, όχι μόνο να επιβιώσει, αλλά να δηλώνει σήμερα παρόν 30 χρόνια μετά, συνεχίζοντας με τον ίδιο ζήλο και το ίδιο μεράκι, κατευθύνοντας τα παιδιά σε σωστά μονοπάτια.

Τα παιδιά, (όπως και όλοι μας άλλωστε), στην πορεία της ζωής τους διαβαίνουν πολλά μονοπάτια.

Αλλά είναι καλά, άλλα όχι.

Αυτά, εμείς τα διαλέγουμε και κατευθύνουμε τα παιδιά μας και είναι βέβαιο, ότι ποτέ δεν θα διαλέξουμε ένα κακό μονοπάτι.

Ένα καλό, ένα υγειές μονοπάτι, για το οποίο ο Σύλλογος συνεχίζει να αγωνίζεται και να προτείνει, καλώντας τις νέες και τους νέους να το ακολουθήσουν, είναι το αυτό που γράφει Αθλητισμός.

Το μονοπάτι του Αθλητισμού ,είναι αυτό, που οδηγεί σε σωστό δρόμο, οδηγεί στην υγεία, οδηγεί στη ζωή.

Αν λοιπόν βρεθείτε μπλεγμένοι μπροστά σε πολλά μονοπάτια και ένα από αυτά γράφει Αθλητισμός, μη διστάσετε, επιλέξτε το με κλειστά μάτια.

Τονίσω, για ακόμη μία φορά ότι :

Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΣΩΖΕΙ ΖΩΕΣ – Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΑΣΗ ΖΩΗΣ.

Δοθείσης της ευκαιρίας, θέλω να ευχαριστήσω όλα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων που πορευτήκαμε μαζί για 20 ολόκληρα χρόνια, κάνοντας αυτή τη μικρή επανάσταση, που άλλαξε θετικά το τοπίο του Αθλητισμού στην Αμφίκλεια και την ευρύτερη περιοχή.

Να συγχαρώ βεβαίως και να πω ένα μεγάλο μπράβο στους προέδρους και τα μέλη των επόμενων Συμβουλίων που συνέχισαν και συνεχίζουν αδιάλειπτα αυτή την προσπάθεια, αυτό το υπέροχο θα έλεγα ταξίδι, ώστε ο Σύλλογος 30 χρόνια μετά, να μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του στα παιδιά και την τοπική κοινωνία.

Ακούω πολλές φορές να λένε :

Ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, κ.α.ο είναι Ιδέα.

ΟΧΙ, δεν είναι ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός ιδέα.

Ιδέα, είναι ο Διόνυσος και ο κάθε Διόνυσος .

Σας ευχαριστώ.

Πλούσιο φωτογραφικό υλικό στο παρακάτω λινκ

https://www.facebook.com/media/set?vanity=iparnassos&set=a.928497148813128

Δείτε το βίντεο από την εκδήλωση


Η Ιστορία του Συλλόγου

30 χρόνια ΔΙΟΝΥΣΟΣ 1993 – 2023

Καλησπέρα σε όλους.

Σας καλωσορίζω στην αποψινή γιορτή, για τα 30 χρόνια από την Ίδρυση του Αθλητικού Συλλόγου Αμφίκλειας Διόνυσος.

Θα προσπαθήσω, μέσα από ένα οδοιπορικό που θα ξεκινήσει 30 χρόνια πριν, να σας παρουσιάσω την Ιστορία του.

Πάμε λοιπόν 30 χρόνια πίσω.

Έχοντας κρεμάσει τα παπούτσια, (όπως λέμε στη ποδοσφαιρική γλώσσα) μετά από 15 χρόνια ποδοσφαιρικής παρουσίας στον αγαπημένο μας Παρνασσό, από το (1974-1989) και έχοντας θητεύσει άλλα 3 χρόνια ως Πρόεδρος του, από το (1990-1992), το 1993, μετά από διάφορες σκέψεις σχετικά με τον Αθλητισμό, κατέληξα στο συμπέρασμα, ότι έπρεπε να ιδρυθεί και ένας δεύτερος Αθλητικός Σύλλογος στην Αμφίκλεια.

Μέσα από το Σύλλογο αυτό, θα δινόταν η δυνατότητα στους ποδοσφαιριστές που λόγω ηλικίας αναγκάζονταν να σταματήσουν την ενεργό δράση, να συνεχίσουν να έχουν επαφή με τον αθλητισμό, αλλά και σε όσους άλλους που δεν είχαν παίξει επίσημα ποδόσφαιρο να μπορούν να αθληθούν.

Αυτή η σκέψη, βρήκε άμεση ανταπόκριση και σύντομα έγινε πράξη.

Έτσι στις 21 Μαΐου 1993 ιδρύεται ο Αθλητικός Σύλλογος Αμφίκλειας ¨Ο ΔΙΟΝΥΣΟΣ¨ με την υπογραφή 24 Ιδρυτικών μελών.

Το 1993, θα αποτελέσει έτος ορόσημο για τον Αθλητικό Σύλλογο Διόνυσο και έτος ορόσημο, για την Αμφίκλεια.

Στη συνέχεια, όπως θα διαπιστώσετε, ο Διόνυσος θα γίνει δέκτης ιδεών και προτάσεων. Ιδεών και Προτάσεων, που αφού πρώτα αξιολογούνται από τα Δ/Σ, υλοποιούνται και γίνονται πράξη, γιατί οι προτάσεις αυτές, έχουν να κάνουν με τα παιδιά, το Μέλλον του τόπου.

Το Τμήμα Ποδοσφαίρου,

ήταν το πρώτο που Ιδρύσαμε και οργανώσαμε το 1993, με παράλληλη εγγραφή του στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (Ε.Π.Ο) και την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Φθιώτιδας (Ε.Π.Σ.Φ).

Στην αρχή, με την Ανδρική ομάδα ποδοσφαίρου, η οποία συμμετείχε στο τοπικό πρωτάθλημα της Φθιώτιδας.

Ζούσαμε και δρούσαμε στην επαρχία και ενώ το μέλλον ανήκει στα παιδιά, δυστυχώς η επαρχία στερείτο πολλαπλών υγιών ερεθισμάτων, που θα απομάκρυναν τους νέους και τις νέες από υφάλους και κακοτοπιές.

Σπάνιζαν οι Αθλητικοί Σύλλογοι, που είχαν στο πρόγραμμά τους παιδιά μικρής ηλικίας. Το βάρος, έπεφτε συνήθως στις αγωνιστικές τους ομάδες, στον πρωταθλητισμό και όχι στα μικρά παιδιά και τη συμμετοχή.

Ο Αθλητισμός, ήταν το μέσο, (ή αν θέλετε) το ερέθισμα, που έλειπε και που θα μπορούσε φυσικά να παίξει αυτό το σημαντικό ρόλο.

Κύριος σκοπός αυτής της προσπάθειας που ξεκινούσαμε, ήταν να μπορέσουμε να οδηγήσουμε τους νέους και τις νέες, σε ένα σωστό και υγιή δρόμο, μακριά από τις κακές συνήθειες της ζωής, τα διάφορα κλαμπ, τα ναρκωτικά , το αλκοόλ, το τσιγάρο, τη βία την εγκληματικότητα.

Έχοντας οργανώσει από το Σεπτέμβριο του 1995 παιδική ομάδα ποδοσφαίρου, που συμμετείχε στο τοπικό πρωτάθλημα Παίδων,

το Μάϊο του 1997 αποφασίσαμε να οργανώσουμε Ποδοσφαιρική Ακαδημία, για ηλικίες που θα ξεκινούσαν από την 1η τάξη του Δημοτικού Σχολίου.

Η Ποδοσφαιρική Ακαδημία, οργανώθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Προμηθεύτηκε αθλητικές στολές, φόρμες, τσάντες και μπάλες για τις ηλικίες αυτές, ενώ για τα προπονητικά μαθήματα, προσλαμβάνεται παιδαγωγός καθηγητής φυσικής αγωγής. Πρώτος προπονητής ο κ. Παν. Συλλαίος από τη Δρυμαία)

Την ίδια χρονιά τον Ιούλιο του 1997 αποφασίσαμε και ιδρύσαμε 2ο Τμήμα – το Τμήμα της Πετοσφαίρισης ,(Βόλεϊ) το οποίο εγγράψαμε στην Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης (Ε.Ο.ΠΕ) και στην Ένωση Σωματείων Πετοσφαίρισης Κεντρικής Ελλάδας (Ε.Σ.ΠΕ.Κ.ΕΛ).

Το Τμήμα Πετοσφαίρισης, απευθύνεται μόνο σε κορίτσια, για ηλικίες από την 3η Δημοτικού μέχρι και την 3η Λυκείου.

Και το τμήμα αυτό, οργανώνεται και εξοπλίζεται με το κατάλληλο αθλητικό υλικό για την κάθε ηλικιακή κατηγορία, ενώ τα προπονητικά μαθήματα αναλαμβάνει να τα κάνει Παιδαγωγός καθηγητής Φυσικής Αγωγής.

Πρώτος προπονητής ο κ. Λουκάς Σκλαβούνος.

Οι ομάδες μας, λαμβάνουν μέρος στα πρωταθλήματα Κεντρικής Ελλάδας που διοργανώνει η τοπική Ένωση και περιλαμβάνει τους Νομούς Φθιώτιδας, Φωκίδας, Βοιωτίας, Εύβοιας και Ευρυτανίας.

Τον Ιανουάριο του 1998, έρχεται να προστεθεί ένα ακόμη τμήμα, το 3ο κατά σειρά. Ιδρύεται το Τμήμα Σκάκι, με παράλληλη εγγραφή του

στην Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία.

Πρώτος προπονητής ο κ. Σίμος Δημόπουλος από τη Θήβα.

Οι ομάδες μας και οι σκακιστές αθλητές και αθλήτριες, λαμβάνουν μέρος στα ομαδικά και ατομικά πρωταθλήματα της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας, καθώς και στο κύπελλο Ελλάδος.

Την ίδια χρονιά (1998) θα κάνουμε έναρξη και θα λειτουργήσουμε ένα ακόμη τμήμα, το Τμήμα Γυμναστικής Ενηλίκων.

Μάϊος του 1998. Παίρνουμε μια μεγάλη απόφαση.

Αποφασίζουμε να οργανώσουμε στην Αμφίκλεια, Τουρνουά Ακαδημιών Ποδοσφαίρου Κεντρικής Ελλάδας, στις ηλικίες 8-10 και 10-12 ετών.

Στην προσπάθεια μας αυτή θα σταθεί αρωγός, ο Δήμος Αμφίκλειας, μέσω του Πολιτιστικού του Οργανισμού.

Επίσης, θα σταθεί αρωγός, ένας σπουδαίος άνθρωπος, που είχαμε την τύχη να γνωρίσουμε τη χρονιά αυτή και να συνεργαστούμε στη συνέχεια στο Ποδοσφαιρικό Τμήμα και την Ποδοσφαιρική μας Ακαδημία.

Ο άνθρωπος αυτός, ήταν ο κ. Ζήσης Παπανικολάου (ο οποίος μας τιμά σήμερα με την παρουσία του)

Διδάκτωρ και Ερευνητής Αθλητικών Επιστημών του Πανεπιστημίου TEMPLE H.Π.Α, με ειδίκευση στον παιδικό αθλητισμό , Κάτοχος Master στην Εκπαίδευση ( E d M ), Λέκτωρ Ειδικής Προπονησιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο κ. Παπανικολάου, ήταν ο Επιστημονικός συνεργάτης της Ποδοσφαιρικής μας Ακαδημίας, από το 1998 μέχρι και το 2000.

Ήταν και είναι ο άνθρωπος, που πάνω στις γνώσεις του και τις ιδέες του για τον παιδικό αθλητισμό, στηρίξαμε στη συνέχεια τις δράσεις του Συλλόγου.

Ήταν και είναι ο άνθρωπος, που μας έμαθε ότι :

Το ποδόσφαιρο, ο παιδικός αθλητισμός, δεν είναι μέσω εκτόνωσης.

Δεν είναι, πάσα σουτ και γκολ.

Αλλά, είναι συμπεριφορά, τρόπος αγωγής, σωστή διαπαιδαγώγηση, είναι παιδεία, είναι χαρά.

Είναι, πρόταση ζωής.

Μας έμαθε, ότι παιδί, σημαίνει παιχνίδι.

Τον ευχαριστούμε.

Τον ευχαριστώ προσωπικά και είμαι ευγνώμων που βρέθηκε στο δρόμο μου.

Το Τουρνουά Ακαδημιών Ποδοσφαίρου Κεντρικής Ελλάδας είχε διάρκεια 2 ημέρες και το διοργανώσαμε για 3 έτη 1998 -1999 και 2000.

10 ποδοσφαιρικές ακαδημίες από τον Πειραιά μέχρι τη Θεσσαλονίκη και 250 παιδιά - μικροί ποδοσφαιριστές παρατάχτηκαν στην τελετή έναρξης, στο ξερό γήπεδο της Αμφίκλειας. Το γήπεδο μας και η Αμφίκλεια ,γέμισε παιδικές φωνές . Ήταν κάτι συναρπαστικό. Ήταν συγκλονιστικό.

Το 1999 και το 2000 η Ποδοσφαιρική Ακαδημία ,συμμετείχε στο

Πανελλήνιο Επιμορφωτικό Αθλητικό Τουρνουά ALKYONIS I και ΙΙ που διεξήχθη στον Ωρωπό Αττικής για αθλητές ηλικίας 8 - 10 και 10 - 12 ετών.

Αύγουστος 2002 , δύο χρόνια μετά διοργανώνει το 2ο τουρνουά σκάκι τύπου Σιμουλτανέ, αυτή τη φορά με τη Μαρία Κουβάτσου,

Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Νεανίδων και Πρωταθλήτρια Γυναικών Ελλάδος.

Τον Οκτώβριο του 2002 ο Σύλλογος διοργανώνει ποδηλατοδρομία,

η οποία, στη συνέχεια γίνεται θεσμός και πραγματοποιείται κάθε χρόνο στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου, Διονύσια.

Ιανουάριος 2007. Σειρά δημιουργίας έχει το 4ο Τμήμα του Συλλόγου, το Τμήμα Καλαθοσφαίρισης, (Μπάσκετ) με παράλληλη

εγγραφή του στην Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (Ε.Ο.Κ). και την Ένωση Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας (Ε.Σ.Κ.Α.Σ.Ε). Πρώτος προπονητής ο κ. Άρης Παπαδάκης.

Οι ομάδες του Τμήματος συμμετέχουν στα Πρωταθλήματα της Τοπικής Ένωσης.

Μάρτιος 2007. Ο Σύλλογος διοργάνωσε στην Αμφίκλεια το Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα Σκάκι για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, του Ομαδικού και Ατομικού Πρωταθλήματος, για τους Νομούς, Φθιώτιδας – Βοιωτίας - Εύβοιας – Φωκίδας και Ευρυτανίας.

Τον Απρίλιο της ίδιας χρονιάς η Ποδοσφαιρική Ακαδημία επισκέφτηκε και ξεναγήθηκε στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού στον Πειραιά.

Ο Διόνυσος, εκτός από την προσφορά του στην τοπική κοινωνία της Αμφίκλειας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής, αφού στα τμήματά του συμμετέχουν αθλητές και αθλήτριες από την ευρύτερη περιοχή, γίνεται, προπομπός διαφήμισης της Αμφίκλειας, σε όλη την Κεντρική Ελλάδα και όχι μόνο.

Η μηχανή που ακούει στο όνομα Διόνυσος λειτουργεί με τέρμα τα γκάζια. Οι στόχοι επιτυγχάνονται.

Αγόρια και κορίτσια συμμετέχουν μαζικά στα τμήματά του, ενώ ο Σύλλογος, συμμετέχει σε 11 διαφορετικά πρωταθλήματα σε μία χρονιά.

Δεν σταματάει όμως εδώ.

Το 2011 θα κάνει ένα ακόμη μεγαλύτερο βήμα.

Αναλαμβάνει, την οργάνωση του Ορεινού Αγώνα Δρόμου Μονοπάτι Παρνασσού που είναι Πανελλήνιας εμβέλειας.

Η Οργάνωση του αγώνα από το Σύλλογο, στέφεται με επιτυχία και διεξάγεται σπάζοντας συγχρόνως το ρεκόρ συμμετοχών προηγούμενων ετών.

Στη συνέχεια, η διοργάνωση αυτή εμπλουτίζεται, μεγαλώνει και απογειώνεται, ενώ φέρνει κόσμο στην Αμφίκλεια .

Έτσι από ένα ορεινό αγώνα που διεξαγόταν στην αρχή, σήμερα στο 2ήμερο των εκδηλώσεων, διεξάγονται συνολικά επτά αγώνες.

Την Κυριακή διεξάγονται τρεις Ορεινοί αγώνες, 24 – 11 και 6 χιλιομέτρων στον Παρνασσό, με εκκίνηση και τερματισμό την κεντρική πλατεία της Αμφίκλειας.

Και το Σαββάτο τρεις παιδικοί αγώνες και 1 City Trail στους δρόμους της Αμφίκλειας.

Συνολικά από το 2011 μέχρι το 2023 εξαιρώντας τα δύο χρόνια Covid που οι αγώνες δεν έγιναν, συμμετείχαν περίπου 5.500 δρομείς στους 3 ορεινούς αγώνες.

Ιούνιος 2011. Αθλητικό Γεγονός,

Παγκόσμιοι Αγώνες Special Olympics - Αθήνα 2011.

Ο Διόνυσος δια του Προέδρου του, ο οποίος είχε την ευθύνη του αθλητικού προγράμματος, συμμετείχε στο Πρόγραμμα φιλοξενίας Αθλητών Special Olympics «Πόλις – Αμφιτρύων” (Host Town) στο οποίο μετείχε ο Δήμος μας, φιλοξενώντας την Εθνική Ομάδα Special Olympics της Κένυα, από 21 έως 24 Ιουνίου 2011.

Στα πλαίσια του αθλητικού προγράμματος, η ομάδα βόλεϋ του Συλλόγου αντιμετώπισε σε φιλικό αγώνα προετοιμασίας, τη γυναικία Εθνική Ομάδα της Κένυας.(Παύση φώτο)

Αυγουστος 2013. Σε συνεργασία με το Κέντρο Λογοθεραπείας και Μαθησιακής Παρέμβασης Λαμίας

ο Σύλλογος διοργάνωσε ομιλία – συζήτηση, στην Αμφίκλεια με θέματα :

- Ο ρόλος του Αθλητισμού στην αναπτυξη και στην εκπαίδευση των παιδιών.

- Ο Αθλητισμός και η γενικότερη συμβολή του στην ανάπτυξη των παιδιών και

- Η συμβολή του Αθλητισμού στην αντιμετώπιση των μαθησιακών δυσκολιών και της υπερκινητικότητας.

Το Σεπτέμβριο του 2013 ο Σύλλογος δημιουργεί μία ακόμη ομάδα για πρώτη φορά.

Την ομάδα βόλεϊ Γυναικών, που στη συνέχεια λαμβάνει μέρος στο Πρωτάθλημα της Τοπικής Ένωσης.

Τον Απρίλιο του 2015 ο Σύλλογος αποδέχεται την πρόσκληση του ΠΑΟΚ και μεταβαίνει στη Θεσσαλονίκη όπου εκεί αντιμετωπίζει σε φιλικό αγώνα, την ποδοσφαιρική ομάδα Προπαίδων του ΠΑΟΚ.

Το 2016, 2017 και 2019 συμμετέχει στα Φεστιβάλ Ακαδημιών Ποδοσφαίρου ΟΠΑΠ που διοργανώνονται σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας.

Το 2019, στην Αμφίκλεια συνδιοργανώνει και συμμετέχει στο τουρνουά UEFA Grassroots όπως και το 2022.

Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα συμμετέχουν αγόρια και κορίτσια ως 14 ετών, μέλη ποδοσφαιρικών ακαδημιών, άτομα με ειδικές δυνατότητες, τοπικοί κοινωνικοί φορείς και οργανωμένες δομές προσφύγων. (Παύση για φώτο)

Τον Δεκέμβριο του 2019 στην Αμφίκλεια διοργάνωσε Ημερίδα με θέματα:

«Τρέξιμο στο βουνό, Θεωρία και Πράξη, Γενετική, Προπονητική, Διατροφή»

Την ίδια χρονιά, το 2019, ο Σύλλογος θα δημιουργήσει Τμήμα Στίβου στο οποίο προπονούνται αγόρια και κορίτσια από 5 έως 15 ετών.

Πρώτη προπονήτρια του Τμήματος η παιδαγωγός Φυσικής Αγωγής κ. Νικολέτα Φαρδέλα.

Θα μεσολαβήσουν τα 2 χρόνια covid, που δεν επιτρέπονταν δραστηριότητες και ο Σύλλογος θα μπει δυναμικά ξανά στην ενεργό δράση και το 2022 τον Οκτώβριο θα δημιουργήσει ένα ακόμη

Τμήμα. Το Τμήμα Πολεμικών Τεχνών και Αυτοάμυνας Krav Maga.

Πρώτος προπονητής του Τμήματος ο κ. Νικόλαος Πλιάτσικας.

Tο Κραβ Μαγκά είναι ένα σύστημα αυτοάμυνας, που διδάσκει πώς να αποφεύγονται, να αντιμετωπίζονται και να ξεπερνιούνται, όλων των ειδών οι επιθέσεις και η βία.

Το 2023 το Τμήμα Στίβου συμμετείχε στους αγώνες στίβου Νίκη Μπακογιάννη 2023 που διεξήχθησαν στη Λαμία.

(εδώ αισθάνομαι την ανάγκη να αναφερθώ στη μεγάλη αυτή αθλήτρια)

Η Νίκη Μπακογιάννη της οποίας το όνομα έφεραν οι αγώνες, κατάγεται από την Λαμία και είναι Πρωταθλήτρια Ελλάδας στο αγώνισμα του ύψους Γυναικών. Η μεγαλύτερή της διάκριση, είναι το ασημένιο μετάλλιο που κατέκτησε στον τελικό του ύψους Γυναικών στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα το 1996 με 2,03 μ., Επίδοση, που αποτελεί πανελλήνιο ρεκόρ μέχρι και σήμερα.

Το Ιούνιο του 2019 και το Μάϊο του 2023

η Ποδοσφαιρική Ακαδημία συμμετείχε στα τουρνουά που διοργάνωσε το Χαμόγελο του Παιδιού στη Λαμία.

Θα διαπιστώσατε ότι αισίως, φτάσαμε στο 2023, μετά από μία πορεία 30 ετών, που είναι δύσκολο να αποτυπωθεί και να περιγράφει σε αυτό το χρονικό διάστημα της παρουσίασης.

Το ταξίδι που ξεκίνησε ο Αθλητικός Σύλλογος ΔΙΟΝΥΣΟΣ, πριν 30 χρόνια και συνεχίζεται, έχει πλούσια δράση. Όσα αναφέρθηκαν, προφανώς είναι λίγα. Σταγόνα στον ωκεανό θα έλεγα, μπρος στη συνολική δράση και προσφορά του Συλλόγου, ο οποίος δείχνει να μην φθείρετε στο πέρασμα του χρόνου.

Σήμερα, 30 χρόνια μετά, ο Διόνυσος συνεχίζει αδιάλειπτα τη δράση του, προσφέροντας τις υπηρεσίες του στην τοπική κοινωνία της Αμφίκλειας και της ευρύτερης περιοχής, προσφέροντας τις υπηρεσίες του στα παιδιά, το μέλλον του τόπου.

Από τους σημαντικούς και καθοριστικούς παράγοντες μεταξύ άλλων, που συνέβαλαν στην πορεία του Συλλόγου, στην ανάπτυξη του αθλητισμού και των αθλημάτων, καθώς και στην ποιότητα άθλησης των αθλητών και αθλητριών ήταν :

- Η κατασκευή του Κλειστού Γυμναστηρίου που δόθηκε για χρήση το 2003, το οποίο έδωσε μεγάλη ώθηση στην ανάπτυξη του Βόλεϊ και του Μπάσκετ . (ανοικτά γήπεδα)

Θέλουμε εδώ να ευχαριστήσουμε για τις ενέργειές τους για την κατασκευή του Κλειστού, τον τότε Δήμαρχο Αμφίκλειας κ. Λουκά Σκλαβούνο και τον τότε Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας κ. Αθανάσιο Τσουροπλή. Τους ευγνωμονούμε.

- Η κατασκευή του γηπέδου 5χ5 με πλαστικό τάπητα και

- Η βελτίωση του ξερού χωμάτινου γηπέδου 11χ11 και η τοποθέτηση χόρτου.

Τέλος, κλείνοντας, θέλουμε να ευχαριστήσουμε και τις εκάστοτε Δημοτικές Αρχές, που πάντα, ήταν και είναι δίπλα στο Σύλλογο, στηρίζοντας τον, αλλά και γιατί συνεχώς συντηρούν – εξοπλίζουν και βελτιώνουν τις αθλητικές εγκαταστάσεις, συμβάλλοντας έτσι στην υλοποίηση των στόχων του Συλλόγου και στην ποιότητα άθλησης των παιδιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου