Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

.... Σήμερα, Πέμπτη 9 Μαΐου, είναι του Αγίου Χριστοφόρου του μάρτυρος και του Προφήτου Ησαΐα......

Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2023

Προεκλογική ομιλία του υποψηφίου Δημάρχου κ. Δημήτρη Ζελιαναίου στην κωμόπολη του Δαδιού

Με μια μεγαλειώδη συγκέντρωση, που δημιούργησε το αδιαχώρητο στην αίθουσα του Πνευματικού - Πολιτιστικού Κέντρου Αμφίκλειας και στους παράπλευρους χώρους αυτού, πραγματοποιήθηκε σήμερα, 4 Οκτωβρίου 2023,....

η προεκλογική ομιλία του υποψηφίου Δημάρχου κ. Δημήτρη Ζελιαναίου στην κωμόπολη του Δαδιού. Οι συγκεντρωμένοι πολίτες εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους και δημιούργησαν μοναδικό κλίμα αγάπης, αποδοχής και παλμού. 

Με τον αέρα του νικητή ο επικεφαλής του συνδυασμού «Δύναμη Ενότητας» κ. Ζελιαναίος, αφού αναφέρθηκε στην προσπάθεια των αντιπάλων για να αποτρέψουν τη συγκρότηση ψηφοδελτίου στη Δημοτική Ενότητα Αμφίκλειας για το συνδυασμό «Δύναμη Ενότητας», παρουσίασε το νέο μοντέλο Διοίκησης του Δήμου το οποίο θα στηρίζεται στη συμμετοχική δημοκρατία.



«Με τη συμμετοχή των δημοτών στη λήψη αποφάσεων, την ετήσια λογοδοσία του δημάρχου, την καθιέρωση της «Ημέρας του Δήμαρχου», τις λαϊκές συνελεύσεις στις κωμοπόλεις και τα χωριά δίνουμε ουσιαστικό βήμα στον πολίτη. Ενθαρρύνουμε την συμμετοχή του και την κατοχυρώνουμε θεσμικά. Το αφήγημα της υγειονομικής κρίσης  που χρησιμοποίει η τωρινή δημοτική αρχή για να δικαιολογήσει την έλλειψη λαϊκών συνελεύσεων και λογοδοσίας δεν πείθει κανέναν πια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δημήτρης Ζελιαναίος.

Τα αξιοκρατικά κριτήρια στις προσλήψεις προσωπικού, η αντιμετώπιση των πολιτών χωρίς διακρίσεις, η δημιουργία παρατηρητηρίου έργων, υπηρεσιών και προμηθειών, η ισόρροπη ανάπτυξη των χωριών, ήταν οι δεσμεύσεις του υποψηφίου δημάρχου.

Ειδική αναφορά έκανε στις απευθείας αναθέσεις της Δημοτικής Αρχής, καθώς και στα οικονομικά ζητήματα του Δήμου θέτοντας μια σειρά ερωτημάτων προς τη Δημοτική Αρχή και τονίζοντας πως δεν μπορεί οι πολίτες να αποπληρώσουν οφειλές άλλων.

Κλείνοντας την ομιλία του κάλεσε τους παρευρισκόμενους να πορευθούν σε κοινή πορεία, που θα τη χαρακτηρίζει ο ενθουσιασμός, η αποφασιστικότητα και η αγωνιστική διάθεση. 












ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ  ΟΜΙΛΙΑ  ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ

Φίλες και φίλοι, Δαδιώτισσες και Δαδιώτες είμαι ιδιαίτερα  συγκινημένος που βρίσκομαι σήμερα ανάμεσα σας, εδώ στην πανέμορφη Αμφίκλεια.

Είχα την πολυτέλεια να έχω συναδέλφους από την Αμφίκλεια και μέσω αυτών να αποκτήσω και πολλούς φίλους με τους οποίους η φιλία μας ξεκινά το 1997 και έχοντας γερά θεμέλια διαρκεί έως και σήμερα. Tους ευχαριστώ γι’ αυτό.

Γνωρίζοντας και επισκεπτόμενος το Δαδί κάποιος διαπιστώνει ότι πρόκειται για έναν πολύ ενδιαφέροντα προορισμό με καλούς ανθρώπους, φιλόξενους, δοτικούς μα πάνω απ’ όλα νοικοκυραίους.

Ανθρώπους που τους ενδιαφέρει ο πρωτογενής τομέας, ο τουρισμός, η εστίαση, το επιχειρείν. Τους ενδιαφέρει να επενδύουν ολοένα και περισσότερο στην δουλεία τους αλλά πολύ δε περισσότερο στην οικογένεια τους.

Φίλες και φίλοι!
Στις πρόσφατες ομιλίες μου έχω εξάρει την προσωπικότητα των υποψηφίων που απαρτίζουν τον συνδυασμό μας. Σήμερα από του βήματος αυτού θα σας μιλήσω με απλότητα και θα σας πω ότι είμαι πολύ υπερήφανος για τους ανθρώπους που με πλαισιώνουν τόσο από τον πρώην δήμο Αμφίκλειας όσο και από τις άλλες Δημοτικές Ενότητες, διότι πρόκειται για ανθρώπους του μόχθου, των γραμμάτων, άξιων στελεχών των ενόπλων δυνάμεων, επιχειρηματίες, ελεύθερους επαγγελματίες, οικογενειάρχες.

Αυτοί οι άνθρωποι με ανιδιοτέλεια μετέχουν από την πρώτη στιγμή στο εγχείρημα έχοντας και την πίεση μιας μερίδας συγχωριανών τους οι όποιοι τους λοιδορούν αποδίδοντάς τους ανεπίτρεπτους χαρακτηρισμούς ότι τάχα πηγαίνουν ενάντια στο χωριό τους !!  

Δεν είναι κουβέντες αυτές φίλες και φίλοι, ούτε χαρακτηρισμοί, αν θέλουμε βέβαια να μιλάμε για έναν Δήμο μονιασμένο.

Όχι ! Δεν πάνε ενάντια στο χωριό τους!
Πάνε ενάντια στην ηγεσία που νέμεται τον δήμο, της οποίας η πολιτική είναι καταστροφική και τοξική για τον τόπο. Έτσι δημιουργούν τις προϋποθέσεις για ανάταξη και νοικοκύρεμα του Δήμου, ώστε να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής που αρμόζει στην κοινωνία του Δαδιού και σε κάθε Δαδιώτη χωριστά.

Άλλοι προκαλούν τον διχασμό και την διάσπαση των κοινωνιών μας και όχι εμείς !! Η ίδια μερίδα ανθρώπων με αποκαλεί ξένο στον τόπο μου !!!! 

Εγώ κυρίες και κύριοι έχω επενδύσει πάνω από 12 χρόνια σε τούτον τον τόπο και τον αγαπώ. Αλλοίμονο από αυτούς που περιμένουν να βιοποριστούν από τον δήμο μη έχοντας ικανό αριθμό ενσήμων στην επαγγελματική τους καριέρα, μη έχοντας ασκήσει διοίκηση μα πάνω απ’ όλα, μη δείχνοντας σεβασμό στον συνάνθρωπο είτε αυτός είναι εργαζόμενος στον Δήμο είτε είναι κάτοικος οποιουδήποτε δημοτικού διαμερίσματος, που δεν έχει νερό να πιει ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες.

Η προαναφερόμενη κακοπροαίρετη ομάδα ανθρώπων, που κατηγορεί με τον χείριστο τρόπο τους συμπολίτες μας, τους συγχωριανούς μου από το Ζέλι που  θέτουν υποψηφιότητα στον άλλο συνδυασμό πως τους αποκαλούν άραγε; Μήπως τους αποκαλούν ΗΡΩΕΣ!!!!!!!

Φίλες και φίλοι! 
Γνωρίζετε και γνωρίζω περισσότερο τι αντιμετωπίσαμε για να δημιουργήσουμε τον συνδυασμό μας ειδικά στην Δημοτική Κοινότητα Αμφίκλειας!! Δεν πτοηθήκαμε! Αντίθετα οι δυσκολίες, οι επιθέσεις, και τα χτυπήματα κάτω από την μέση, μας χαλύβδωσαν, μας έκαναν πιο δυνατούς και πιο έτοιμους να συγκρουστούμε με νοοτροπίες του χθες!! Γι’ αυτό και τον συνδυασμό μας τον ονομάσαμε «Δύναμη Ενότητας»,  γιατί αυτό επιδιώκουμε την Ενότητα. 

Θέλω από την αίθουσα αυτή να σας διαβεβαιώσω ότι:

Όλα τα χωριά μας θα τυγχάνουν ίσης μεταχείρισης ανεξάρτητα των υποψήφιων και των ψήφων.
Οι μελέτες και τα έργα θα κατανέμονται ισόρροπα σε όλες τις κοινότητες του Δήμου ιεραρχώντας τις ανάγκες.

Και αυτό αποτελεί ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΤΙΜΗΣ για εμάς.

Ξεκαθαρίζουμε το αυτονόητο και δεδομένο για εμάς, αλλά δυστυχώς ζητούμενο για την τωρινή και απερχόμενη Δημοτική Αρχή, ότι όταν αναφερόμαστε στον Δήμο Αμφίκλειας - Ελάτειας εννοούμε ολόκληρο τον Δήμο με όλα τα χωριά του, από το Ζέλι μέχρι και τον Μπράλο. Για εμάς δεν υπάρχουν χωριά διαφορετικών αναπτυξιακών ταχυτήτων. 

Οι παρεμβάσεις μας  σε κάθε περιοχή θα είναι στοχευμένες, μελετημένες και προγραμματισμένες ανάλογα με τις ανάγκες των κατοίκων της, γιατί, πολύ απλά, ο Δήμος Αμφίκλειας-Ελάτειας ανήκει στους ανθρώπους του, ανήκει σε όλους τους δημότες του.

Είμαστε ένα βήμα πριν από την Κυριακή των εκλογών την ημέρα της μεγάλης ανατροπής, ΗΡΘΕ οριστικά η ημέρα να κλείσουμε τον κύκλο των χαμένων ευκαιριών!

Δεν είναι μόνο τα έργα υποδομής που λείπουν από τον δήμο μας:

είναι δυστυχώς η καθημερινότητα που την βιώνουμε όλοι μας,
είναι ο αγροτικός δρόμος που θα έπρεπε να είναι σε τέτοια κατάσταση που να μπορεί να εξυπηρετήσει τον αγρότη που θέλει να πάει στο κτήμα του, τον κτηνοτρόφο  που θέλει να πάει στην στάνη του,
είναι οι εσωτερικοί δρόμοι των χωριών μας που είναι σε άσχημη κατάσταση,
είναι τα δίκτυο ύδρευσης και η επάρκεια νερού που δυστυχώς εν έτει  2023 το νερό σε μερικά χωριά μας δεν θεωρείται  αυτονόητο αγαθό.

Αγαπητοί μου συμπολίτες!

Είστε ικανοποιημένοι από την κατάσταση που βιώνουμε καθημερινά στο δήμο μας ????

Ως Δύναμη Ενότητας έχουμε διατυπώσει ένα πλήρες πρόγραμμα με επίκεντρο τον πολίτη. Με τη διαφάνεια, τη λογοδοσία και τον κοινωνικό έλεγχο εξασφαλίζουμε την χρηστή διοίκηση και τη δικαιοσύνη στις συναλλαγές του Δήμου.

Με την διαβούλευση, την καθιέρωση της «Ημέρας του Δήμαρχου», τις λαϊκές συνελεύσεις δίνουμε ουσιαστικό βήμα στον πολίτη. Ενθαρρύνουμε την συμμετοχή και την κατοχυρώνουμε θεσμικά.

Το αφήγημα της υγειονομικής κρίσης  που χρησιμοποίει η τωρινή δημοτική αρχή για να δικαιολογήσει την έλλειψη λαϊκών συνελεύσεων και λογοδοσίας δεν πείθει κανέναν πια.

Όπως έχω ξαναπεί ο αιρετός δεν είναι υπηρεσιακός παράγοντας, και οι υπάλληλοι του δήμου είναι στην εργασία τους γα εξυπηρετούν τον πολίτη και όχι τον εκάστοτε αιρετό.

Σκοπός μας είναι να αποκαταστήσουμε την σχέση του Δήμαρχου με τους υπάλληλους και να κτίσουμε μαζί μια σχέση εμπιστοσύνης και αλληλοσεβασμού.

Επιπρόσθετα εφόσον οι πολίτες μας εμπιστευτούν με την ψήφο τους πρώτο μέλημα μας είναι η στελέχωση των υπηρεσιών του δήμου με προσωπικό αλλά και με την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή ώστε οι εργαζόμενοι να μπορούν να εργάζονται ανεμπόδιστα προς όφελος των δημοτών.

Για τις προσλήψεις εποχικού προσωπικού έχουμε ήδη δεσμευτεί ότι θα βάλουμε τέλος στην άνιση μεταχείριση των δημοτών. Δεσμευόμαστε για αντικειμενικές και αξιοκρατικές διαδικασίες προσλήψεων.

Και πιστέψτε με! Δεν είμαι εδώ για αν διώξω κανέναν από τη δουλειά του, όπως διαλαλούν κάποιοι.

Τα μαθήματα που διδάχτηκα κατά την επαγγελματική μου σταδιοδρομία είναι πολλά και πάνω από όλα είναι βιωματικά 
Πάνω από όλα έμαθα να σέβομαι το μεροκάματο του συμπολίτη μου. Δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός και ούτε επιδιώκω να γίνω. 

Είμαστε ένας Δήμος πρωταθλητής στις απευθείας αναθέσεις.
Από το Σεπτεμβρίου του 2019 έως τώρα έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 900 απευθείας αναθέσεις σε έργα, εργασίες, υπηρεσίες και προμήθειες.

Κι αυτά δεν τα λέμε εμείς. Είναι τα επίσημα στοιχεία από τη Διαύγεια τα οποία μπορεί ο καθένας από εμάς να αντλήσει με ευκολία.

Η διαδικασία είναι νόμιμη…..θα δικαιολογηθεί κάποιος.
Παρακαλώ…όχι αλλά καθρεφτάκια για ιθαγενείς.

Το ζητούμενο είναι να υπάρχει σοβαρός σχεδιασμός έργων και προμηθειών και όχι κατατμήσεις έργων που μόνο σε μπαλώματα οδηγούν και έργα βιτρίνας.

Τέρμα τα σκόρπια και απρογραμμάτιστα μικροέργα σκοπιμοτήτων και οι εξυπηρετήσεις προσωπικών συμφερόντων. 
Τέρμα η διάκριση των δημοτών.
Τέρμα η διάκριση των τοπικών κοινοτήτων.

Σας διαβεβαιώ πως ο σχεδιασμός θα γίνεται πάντα έπειτα από συνεργασία και διαβούλευση με τους πολίτες, με τους προέδρους και τα συμβούλια των Δημοτικών Κοινοτήτων.

Φίλες και φίλοι! 
Καλά είναι τα προγράμματα και τα σχέδια αρκεί να υπάρχουν και οι κατάλληλες υποδομές, η κατάλληλη οικονομική κατάσταση, το κατάλληλο προσωπικό και οι κατάλληλες μελέτες. Δυστυχώς όμως ο δήμος πέρα από το άξιο προσωπικό δυστυχώς είναι στην χειρότερη κατάσταση των τελευταίων ετών.

Η προηγούμενη δημοτική αρχή και συγκεκριμένα ο τότε απερχόμενος Δήμαρχος κος Γώγος με επιστολή στις 30/8/2019 προς την νυν δήμαρχο και στους αρχηγούς της αντιπολίτευσης ενημερώνει σε τι κατάσταση είναι ο δήμος, ποια έργα είναι ενταγμένα και που, αλλά το σημαντικότερο βρίσκεται στην προτελευταία παράγραφο όπου επισημαίνει ότι τα αποθεματικά του δήμου υπερβαίνουν τα 2.000.000 € δεν υπάρχουν χρέη προς την ΔΕΗ, το ακίνητο που αγόρασε ο δήμος στην Ελάτεια είναι εξοφλημένο καθώς και το δάνειο της ΔΕΥΑΤΕ έχει σχεδόν αποπληρωθεί !!
 
Καλούμε τη δήμαρχο και τη δημοτική αρχή να μας ενημερώσει και ιδιαίτερα να ενημερώσει τους δημότες, από τους οποίους ζητά εκ νέου την ψήφο:

πόσο είναι το χρέος του δήμου προς την ΔΕΗ?? 
από πού προέρχεται ??
τι ενέργειες έκανε για την είσπραξη του ?? 
γιατί να κληθεί αυτός που δεν χρεωστάει να πληρώσει οφειλές άλλων ??  
πόσο είναι το αποθεματικό του δήμου σήμερα ?
είναι αλήθεια ότι υπάρχουν άδεια ταμεία ?? 
γιατί ο ορκωτός ελεγκτής στον ισολογισμό χρήσης 2021 αναφέρει ότι ο δήμος είναι σε φθίνουσα πορεία ??
τι μέτρα πάρθηκαν για να ανατραπεί αυτή η πορεία ?? 
ποιες είναι οι οφειλές σε συνεργάτες ? 
πόσες μελέτες θα μας αφήσει παρακαταθήκη για να εργαστούμε από 01/01/2024 ?? 
γιατί ο δήμος δεν έχει αναρτήσει ισολογισμό χρήσης 2022 όταν είμαστε ήδη στον 10/2023?

Αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα θα πρέπει να απαντηθούν από την Δημοτική Αρχή, που ζητά εκ νέου την ψήφο των δημοτών. Πολύ δε περισσότερο πρέπει να δοθούν απαντήσεις στους κατοίκους αυτής της κωμόπολης, οι οποίοι νομίζουν ότι είναι δημότες ενός νοικοκυρεμένου δήμου, ωστόσο η πολιτική της Δημοτικής Αρχής τους διαψεύδει και αύριο θα καλέσει τους νοικοκυραίους Δαδιώτες, Κηφισοχωρίτες, Δραχμαναίους και τους κατοίκους των άλλων χωριών να αποπληρώσουν οφειλές άλλων.

Και αφού βρισκόμαστε σήμερα εδώ ήρθε η ώρα να σας παρουσιάσω το πρόγραμμα μας για την Αμφίκλεια. Ένα πρόγραμμα ρεαλιστικό γιατί δεν έχει φτιαχτεί μέσα σε τέσσερις τοίχους. Προέκυψε μετά από διαβούλευση με την κοινωνία.

Είναι ένα πρόγραμμα από τα σπλάχνα του τόπου. Ένα πρόγραμμα που θα φέρει την αλλαγή σελίδας. 

ΕΠΙΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ ΑΝΑΦΕΡΩ:

Εκπόνηση μελέτης ανάδειξης του παραδοσιακού οικισμού της Αμφίκλειας. 
Σχεδιασμός και υλοποίηση καμπάνιας προβολής της Αμφίκλειας
Δημιουργία Γραφείου Πληροφόρησης για τους επισκέπτες της Αμφίκλειας και του Χιονοδρομικού Κέντρου.
Δημιουργία Βοτανικού Κήπου στις εγκαταστάσεις του Περιβαλλοντικού Κέντρου και αξιοποίηση των χώρων αυτού.
Επιλογή χώρου, από τους ήδη υπάρχοντες, για την δημιουργία Πάρκου Αναψυχής.
Αξιοποίηση Δημοτικής περιουσίας στον Παρνασσό.
Ενεργειακή αναβάθμιση του διδακτηρίου του Γυμνασίου…………….
Αντικατάσταση δικτύων ύδρευσης σωλήνων αμιάντου και άλλων προβληματικών δικτυών με πολλές βλάβες κυρίως στην περιοχή των Κουμπουριανών.
Αξιοποίηση των πηγών της «Καταβόθρας», του Παρνασσού και του νερού της πηγής «Καλανίτσου» μέσω αναβάθμισης της υδρομάστευσης.
Αντικατάσταση του δικτύου μεταφοράς νερού από την «Καταβόθρα» στη διαδρομή από γεώτρηση Παλαιοχωρίου έως Αμφίκλεια.
Έλεγχος υπερχειλίσεων δεξαμενών για μείωση απωλειών και περιορισμό του κόστους λειτουργίας.
Σταδιακή επίστρωση των δρόμων της κωμόπολης με άσφαλτο ή με πλάκες φιλικές προς το περιβάλλον.
Κατασκευή μεγάλων πεζοδρομίων σε κεντρικούς δρόμους.
Βελτίωση χαρακτηριστικών οδικού δικτύου για τις ανάγκες κτηνοτρόφων. 
Δημιουργία θεματικού Ιστορικού-Μυθολογικού Πάρκου.
Συντήρηση και ψηφιοποίηση της Βιβλιοθήκης του Αθανασίου Ευταξία. 
Υλοποίηση των υπαρχουσών μελετών και εκπόνηση νέων για τα γεφύρια της Αμφίκλειας
Συντήρηση του Μεσαιωνικού Πύργου στο Κοιμητήριο σε συνεργασία με την Αρχαιολογική Υπηρεσία.
Δημιουργία μουσείων αλωνισμού, υφαντών, σχολικής ζωής.
Ενέργειες για την ένταξη των αποκριάτικων τραγουδιών και εθίμων του Δαδιού στην Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά.
Αποκατάσταση αίθουσας Πολιτιστικού Κέντρου (υπεράνω του καφέ Βοϊβόντα), ώστε να χρησιμοποιηθεί ως χώρος περιοδικών εκθέσεων.
Καθαρισμός και διάνοιξη των τάφρων του Δαδιού των ευρισκομένων στο πλάϊ και στον άξονα: Ιερά Μονή Δαδίου - Αϊ Λιάς.
Κατάργηση αυθαίρετων σκουπιδότοπων που δημιουργήθηκαν γύρω από το Δαδί.

Οι προτάσεις μας και το όραμά μας για ένα καλύτερο δήμο δεν σταματούν εδώ.
 
Είναι πάνω και πέρα από συμφέροντα και σκοπιμότητες,  γιατί είναι κάτι πιο βαθύ.

Είναι οι αξίες μας και τα πιστεύω μας, 
είναι  η αγάπη μας  για τον τόπο και τους ανθρώπους του, για τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας. 

Σας καλώ να προχωρήσουμε μαζί,  με ενθουσιασμό, με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και αγωνιστική διάθεση.

Σπίτι-σπίτι, πόρτα-πόρτα, γειτονιά-γειτονιά, διαδώστε το μήνυμα ελπίδας για ένα καλύτερο αύριο.

Σας ευχαριστώ που με ακούσατε.

Σας ευχαριστώ που είστε εδώ απόψε.

Σας ευχαριστώ που συνταχθήκατε στο πλευρό μου.

Δε θα το ξεχάσω ποτέ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου