Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

.... Σήμερα Τετάρτη, 8 Μαΐου....Εορτασμός ανεύρεσης Αγίας Εικόνας Ευαγγελιστή Λουκά στην Πολύδροσο.....

Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023

Ενημέρωση της Δ.Ε.Υ.Α. Δήμου Δελφών για τις καταγγελίες στο Λιμεναρχείο Ιτέας

Η Δ.Ε.Υ.Α. Δήμου Δελφών, σε συνέχεια διαβίβασης καταγγελίας του Λιμεναρχείου Ιτέας, αλλά και τις δημόσιες αναφορές της Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Φωκίδας, κ. Σοφίας Αναγνωστάκου,....

περί «διάχυσης ρυπαρών υδάτων στη θάλασσα μέσω υπόγειου σωλήνα δημοτικής αποχέτευσης», και κατόπιν αυτοψίας κλιμακίου της Δ.Ε.Υ.Α., ενημερώνει ότι

Στο σημείο για το οποίο γίνεται η αναφορά (έμπροσθεν του καταστήματος «BOJI») υπάρχει αγωγός μέσω του οποίου διοχετεύονται όμβρια ύδατα του οικισμού στην θάλασσα. Η εκροή των επεξεργασμένων υγρών της ΕΕΛ Ιτέας γίνεται μέσω εταίρου αγωγού, ενώ βάσει των πιο πρόσφατων αναλύσεων (οι οποίες είναι στη διάθεση όλων) τα αποτελέσματα αυτών είναι απολύτως σύμφωνα με τα επιτρεπόμενα όρια που έχουν τεθεί. Επισημαίνεται επίσης ότι κατά την διάρκεια της 20ης Σεπτεμβρίου δεν σημειώθηκε καμία δυσλειτουργία στην Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων, ούτε σε κάποια από τα φρεάτια ανυψώσεως.

Το πρόβλημα το οποίο διαπιστώνεται κατά διαστήματα στο συγκεκριμένο σημείο οφείλεται πιθανότατα σε συνδέσεις επί του δικτύου ομβρίων, στις οποίες διοχετεύονται παρανόμως άλλου είδους ύδατα (πιθανότατα και λύματα). Η ΔΕΥΑ Δήμου Δελφών διερευνά την συγκεκριμένη περίπτωση, αν και ο εντοπισμός τέτοιου είδους συνδέσεων καθίσταται ιδιαίτερα δύσκολος.   

Σε συνέχεια των παραπάνω, ο Δήμος Δελφών καλεί όσους δημοσίως τοποθετούνται για τόσο ευαίσθητα θέματα, να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί, βασιζόμενοι σε στοιχεία κι όχι κάνοντας υποθέσεις ή εξυπηρετώντας άλλου είδους κίνητρα.

 










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου