Μετά την πρόσφατη καταγγελία του Ε.Τ.Μ.Ο.Τ και της ΕΝΩΣΗΣ ΤΙΘΟΡΙΕΩΝ....
για προσπάθεια του επενδυτή να παρακάμψει τις αρνητικές γνωμοδοτήσεις του ΟΦΥΠΕΚΑ, τροποποιώντας την ΜΠΕ, όπως ενημέρωσε ο δικηγόρος των συλλόγων κ.Κόλλιας, οτι ο επενδυτής απέσυρε την ΜΠΕ.Αυτή η προσωρινή νίκη των φορέων που εναντιώθηκαν στην κατασκευή του ΜΥΗΕ στη χαράδρα της Βελίτσας, δείχνει την δυναμική των οργανωμένων αντιδράσεων.
Δεν θα πρέπει, όμως, να μας εφυσηχάζει, γιατί ο επενδυτής μπορεί να επανέλθει με διαφορετική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, δηλώνουν τα μέλη των συλλόγων της Τιθορέας.
........... και τώρα τι θα κάνουμε χωρίς "βαρβάρους" μου λέτε ??? Ας ακουστεί , ας προταθεί κάτι άλλο τελος παντων!! Να αξιοποιηθεί το νεράκι πρέπει. Πρωτίστως βεβαίως καλύπτοντας τις ανάγκες ποσίμου. Δευτερευόντως αρδεύσεως , αν και η περίπτωση αυτή δεν παραμένει στις μέρες μας ως ισχυρός λόγος. Aφού ούτε τόσοι πολλοί είναι οι ωφελούμενοι( νομίζω καμιά εικοσαριά μόνο ), αλλά ακόμα κι αυτοί οι λίγοι , ΔΕΝ πληρώνουν και ενώ ως γνωστόν αντλούν τα οφέλη τους σε βάρος όλων των υπολοίπων. Που πληρώνουν αντ` αυτών τα έξοδα συντήρησης δικτύου και υδατοδεξαμενών , λειτουργίας , υποδομών , άντλησης , ελέγχου και διανομής του νερού κλπ. Αυτό νομίζω να γίνεται αντιληπτό πως: ούτε ΔΙΚΑΙΟ είναι , ούτε βεβαίως ΣΥΝΝΟΜΟ ,αφού η υπηρεσία αυτή (άρδευση, καθώς και η ύδρευση βέβαια ), υποχρεωτικά πρέπει να παρέχεται "ανταποδοτικά" , όπως άλλωστε και η κοινή λογική επιτάσσει !! Και επειδή κάποιοι ίσως παρερμηνεύσουν τα γραφόμενα ηθελημένα ή όχι , επαναλαμβάνω όπως και στο παρελθόν κατ` επανάληψη δημόσια αλλά και κατ` ιδίαν έχω πει εκφράζοντας τη γνώμη μου , πως δεν είμαι αντίθετος ( καθόλου μάλιστα ) με τη θέληση και τις αποφάσεις των ντόπιων και της Κοινοτικής τους αρχής ( παρά τις επιμέρους διαφοροποιήσεις μου ). Αλλά ωστόσο θεωρώ πως είναι μάλλον μη κατανοητή (σε μένα τουλάχιστον) η επίμονη άρνηση , δίχως παράθεση εναλλακτικής , της όποιας δυνατότητας ορθολογικής και συμφέρουσας διαχείρισης του υδάτινου αυτού στοιχείου. Ώστε και η ύδρευση να ικανοποιείται και η άρδευση ( με ανταποδοτικότητα όμως κι όχι εις βάρος τρίτων ) να διατηρείται στο βαθμό που υφίσταται ή προκύπτει ζήτηση. Αλλά και τυχόν περίσσευμα νερού να εκμεταλλεύεται κατά πως η λογική κελεύει , προς όφελος της κοινότητας και των κατοίκων της με τρόπο που να θεωρηθεί προσήκων. Κι αν κάποιος τωρα αναρωτηθεί τι λόγο έχει ένας «Δαδιώτης» όπως εγώ, για το νερό της περιοχής μας ??, απλά θα του έλεγα : ότι ισότιμοι συνδημότες είμαστε περίπου 14 χρόνια τώρα. Με ίδιες αγωνίες αλλά και ενδιαφέρον για τον τόπο μας απ τη μιά του άκρη ως την άλλη ανεξαιρέτως. Για κάθε πρόβλημα , αδυναμία ή δυνατότητα . Ευκαιρία , ή υπόθεσή του κι ανεξαρτήτως του «γεωγραφικού μήκους και πλάτους» της Δημοτική μας «επικράτειας» όπου κατοικούμε, ή εντοπίζεται , προκύπτει και αφορά το οποιοδήποτε θέμα κοινού ενδιαφέροντος. Πόσο μάλλον όταν τα μεγάλα βάρη που κληρονομήθηκαν προ 14ετιας (ειδικότερα στους τομείς ύδρευσης- άρδευσης–αποχέτευσης) δεν καταλογίστηκαν ή και επιμερίστηκαν ποτέ σωστά και δίκαια , αλλά κυριολεκτικά φορτωθήκαν δυσανάλογα σε κάποιους άλλους , που αδιαμαρτύρητα τότε συναίνεσαν σ` αυτό , χάριν της κοινής πορείας. Οπότε ας μην ξεχνουμε: «Κοινή γαρ η τύχη και το μέλλον αόρατον» .
ΑπάντησηΔιαγραφή