Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

.... Σήμερα Τετάρτη, 8 Μαΐου....Εορτασμός ανεύρεσης Αγίας Εικόνας Ευαγγελιστή Λουκά στην Πολύδροσο.....

Κυριακή 27 Αυγούστου 2023

Χρ. Τσαμαντάνης: «Καθήκον του Δημοκρατικού κόσμου η προάσπιση της πολιτικής από τον εκφυλισμό»

Σε δήλωση προέβη το στέλεχος και πρώην Υποψήφιος Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία στη Φωκίδα, Χρήστος Τσαμαντάνης με αφορμή κακόβουλη ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης της σελίδας Βήμα της Ιτέας (Vima Iteas). Στη δήλωσή του αναφέρει:....

«Με αφορμή άκρως προσβλητική για την τιμή και την υπόληψη μου και κακόβουλη δημόσια ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης της σελίδας Βήμα της Ιτέας (Vima Iteas), έδωσα εντολή στην πληρεξούσια δικηγόρο μου, κα Λιακώνη Ευαγγελία να πράξει όλες τις νόμιμες ενέργειες, αρχικά να λάβει Εισαγγελική παραγγελία απευθυνόμενη στο Α.Τ. Ιτέας για να γίνουν συστάσεις στον διαχειριστή του Βήματος της Ιτέας για την άμεση ανάκληση/απόσυρση της ανωτέρω δημόσιας ανάρτησης, καθώς και για τη δημοσίευση νεότερης με την οποία θα εκφράζεται εμπράκτως η μεταμέλεια του/των συντάκτη/ων, αλλά και θα προασπίζεται με ξεκάθαρο και απερίφραστο τρόπο η τιμή και η υπόληψη μου. Σε περίπτωση δε, που δεν συμμορφωθεί με την ανωτέρω εισαγγελική παραγγελία, δήλωσα ότι θα προβώ σε έγκληση και σε κάθε άλλο νόμιμο μέσο για να διασφαλίσω την τιμή και την υπόληψη μου που πλήττονται από το συκοφαντικό και κακόβουλο δημοσίευμα εναντίον μου. 

Η παραπάνω αρχική ενέργεια, καθώς και η προσφυγή – σε περίπτωση μη πραγματοποίησης των ανωτέρω – σε κάθε έννομο μέσο συνιστά την ύστατη επωδό που διαθέτουν οι πολίτες και οι δραστηριοποιούμενοι στο δημόσιο βίο ώστε να διασφαλιστεί η αποκατάσταση της αλήθειας και η ηθική δικαίωση του κάθε θιγόμενου από τέτοιου είδους, ρυπαρά και επαίσχυντα δημοσιεύματα.

Τέλος, καλώ τον πολιτικό κόσμο της περιοχής μας, στο όνομα της θεσμικής ευπρέπειας που οφείλει να διέπει το δημόσιο πολιτικό διάλογο και των δημοκρατικών ευαισθησιών τους, να τοποθετηθούν, καταδικάζοντας απερίφραστα την αήθη επίθεση προς το πρόσωπο ενός νέου ανθρώπου που μόνη έγνοια της ενασχόλησης με τις κοινές υποθέσεις της περιοχής μας, είναι το κοινό συμφέρον αυτής και των πολιτών της. Είναι θεσμικό και δημοκρατικό τους καθήκον. Είναι το παράδειγμα, το οποίο ο καθείς εξ αυτών πρέπει να γίνει σε μια εποχή έκπτωσης και εκφυλισμού της πολιτικής ζωής του τόπου.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου