Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

.... Σήμερα Τετάρτη, 8 Μαΐου....Εορτασμός ανεύρεσης Αγίας Εικόνας Ευαγγελιστή Λουκά στην Πολύδροσο.....

Πέμπτη 24 Αυγούστου 2023

Υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Φωκίδας ο Μπ. Καλλιαμπέτσος

Με την παράταξη του Απ. Γκλέτσου

Βιογραφικό και δήλωση του Μπάμπη Καλλιαμπέτσου

Ονομάζομαι Καλλιαμπέτσος Χαράλαμπος. Eίμαι 40 ετών γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Πάτρα, είμαι τελειόφοιτος ενιαίου Λυκείου, κατέχω πτυχίο διασώστη και ναυαγοσώστη από τον ελληνικό ερυθρό Σταυρό και από το 2006 μένω μόνιμα στο δήμο Δωρίδας. ....

Έχω εργαστεί ως επαγγελματίας δύτης για πέντε χρόνια σε ιχθυοκαλλιέργειες στη παραλιακή Δωρίδα και στο Ιόνιο. Παράλληλα, ξεκίνησα να ασχολούμαι επαγγελματικά με τον πρωτογενή τομέα ως παραγωγός κηπευτικών σήμερα διαθέτω θερμοκηπιακή μονάδα, όπου διαθέτω τα προϊόντα μου στη λαϊκή αγορά της Ναυπάκτου. Είμαι πρόεδρος σε ένα μικρό ΤΟΕΒ, το οποίο διαχειρίζεται αρδευτική έκταση 2.000 στρεμμάτων στο Ευπάλιο. 

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια είμαι εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος με την αντιπολίτευση στο δήμο Δωρίδας. 

Αποφάσισα να ασχοληθώ με την αυτοδιοίκηση σε περιφερειακό επίπεδο, γιατί θεωρώ πως η Φωκίδα είναι ένας καθαρά αγροτοκτηνοτροφικος Νομός που έχει καλές προοπτικές στον πρωτογενή τομέα, που όμως μέχρι τώρα δυστυχώς έχουν μείνει αναξιοποίητες.

Προοπτικές όμως που μπορεί να αναδειχθούν τόσο με την ολοκλήρωση του αναδασμού της πεδιάδας του Μόρνου, όσο και με το φράγμα του “Χάρμισκου” στην Τολοφώνα, αλλά και με την άρδευση του ελαιώνα της Άμφισσας. Η Φωκίδα διαθέτει περιοχές με εξαιρετικό μικροκλίμα τόσο για τη καλλιέργεια της ελιάς (ελαιοποιήσιμης, βρώσιμης), της αμπελουργίας, της μελλισσοκομίας, της δενδροκομίας, των κηπευτικών, ακόμα και των αρωματικών φυτών. 

Είναι τόπος με επίσης πολύ καλές προοπτικές στην κτηνοτροφία με εξαιρετικά προϊόντα (κρέας, τυροκομία). Σκοπός μου ακόμα είναι να ασχοληθώ ενεργά με τον τομέα του περιβάλλοντος, όπου επιβάλλεται να μπει επιτέλους χωροταξικό ως προς τις ΑΠΕ και τις  θαλάσσιες ιχθυοκαλλιέργειες. Επιβάλλεται επιπλέον σε συνεργασία με τους δήμους τα χρήματα της πολιτικής προστασίας να πιάσουν τόπο τόσο για τη διάνοιξη αντιπυρικων ζωνών στους οικισμούς της Φωκίδας, γιατί η πρόληψη είναι η καλύτερη αντιμετώπιση. 

Επίσης σε συνεργασία με τους δύο δήμους πρέπει να γίνει σωστή διαχείριση των υδάτινων πόρων. Στον τομέα του τουρισμού, τέλος, πρέπει να υπάρχουν ολοκληρωμένες προτάσεις ήπιων μορφών τουρισμού που δε θα βλάπτουν το περιβάλλον.

Κατεβαίνω στις προσεχείς περιφερειακές εκλογές, γιατί πιστεύω σθεναρά πως στην αυτοδιοίκηση  πρέπει να κυριαρχούν οι αξίες της διαφάνειας της εντιμότητας και της αξιοκρατίας. Και για το σκοπό αυτό θα ήθελα να καλέσω τους προοδευτικούς πολίτες της Φωκίδας να στηρίξουν το ψηφοδέλτιο του Απόστολου Γκλέτσου!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου