Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

.... Σήμερα Τετάρτη, 8 Μαΐου....Εορτασμός ανεύρεσης Αγίας Εικόνας Ευαγγελιστή Λουκά στην Πολύδροσο.....

Σάββατο 12 Αυγούστου 2023

Γενεαλόγιον Κατοίκων Πολυδρόσου

Με αφορμή την Ανάρτηση – Δημοσίευση στο https://polydrososparnassou.blogspot.com/ το προηγούμενο Σάββατο 5 Αυγ. με τίτλο “Γενεαλόγιον Κατοίκων Πολυδρόσου Φωκίδος”...

 που αφορά εργασία του μακαρίτη ευπατρίδη συγχωριανού μας Αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ Ηλία Θ. Γεωργούση & την πρόθεση του διαχειριστού του blog να δημοσιεύει σε καθημερινή βάση μία σελίδα εκ του Γενεαλογίου κάθε οικογένειας του χωριού μας όπως αυτές έχουν καταγραφεί σε αυτό το Σύγγραμμα από τον  συγγραφέα του, ο Σύλλογός μας, ως ο καθ’ ύλην αρμόδιος φορέας του χωριού μας, αφού αυτό το θέμα είναι πρωτίστως Λαογραφικό, θέλει να γνωστοποιήσει – ενημερώσει τα μέλη του, τους συγχωριανούς μας αλλά & τους απανταχού της γης Σουβαλιώτες ότι :

1.  -  Από το 2014 παραλάβαμε δια του τότε υπευθύνου Δημοσίων Σχέσεων & διαχειριστού της ιστοσελίδος μας κ. Χρ. Παπαθανασίου και εξ ιδίων χειρών του αειμνήστου συγχωριανού μας & συγγραφέως του βιβλίου “Γενεαλόγιον Κατοίκων Πολυδρόσου” Ηλία Θ. Γεωργούση ένα γνήσιο Αντίτυπο του πολύτιμου συγγράμματος του το οποίο & διατηρούμε στο Αρχείο μας.

Δείτε περισσότερα σχετικά με την παραχώρηση του αντιτύπου ανοίγοντας το παρακάτω link.  

             https://lispolydrosou.blogspot.com/2014/07/blog-post_17.html

  -  Σε συνεργασία με το polydrososparnassou.blogspot θα δημοσιεύουμε περιοδικά & ει δυνατόν την ίδια ημέρα ταυτόχρονα & στα δύο blog’s (polydrososparnassou & lispolydrosou.blogspot.com) την ίδια σελίδα με την αυτή οικογένεια εκ του Γενεαλογίου δίδοντας τη δυνατότητα σε όλους τους συγχωριανούς μας αλλά & στους απανταχού της γής Σουβαλιώτες, κυρίως δε τις νέες γενιές αυτών, να γνωρίσουν το οικογενειακό τους δέντρο (δλδ “Από πού κρατάει η σκούφια τους”) αλλά & το σόι τους.

 -  Στόχος μας όμως,  παράλληλα με τη ενημέρωση των συγχωριανών μας να γνωρίσουν το σόι τους  “ πάπου – προσπάπου” είναι & να τους ευαισθητοποιήσουμε να συνδράμουν, όσοι περισσότεροι μπορούν & γνωρίζουν, ώστε να επιφέρουμε είτε τυχόν διορθώσεις σε λάθη (κυρίως βαπτιστικών ονομάτων) που μπορεί να υπάρχουν στην καταγραφή από τον συγγραφέα, είτε σε συμπληρώσεις κάποιων παραληφθέντων ονομάτων ή & ολόκληρων οικογενειών, που δημιουργήθηκαν μεταγενέστερα της συγγραφής & χρονολογίας εκδόσεως αυτού του βιβλίου.

 -  Την επίπονη όσο & χρονοβόρα προφανώς διαδικασία των διορθώσεων ή συμπληρώσεων του Γενεαλογίου θα επιφορτισθεί ο Σύλλογός μας αντλώντας τα στοιχεία των προτάσεων που θα γίνονται & θα εμφανίζονται ως “Σχόλια” σε κάθε δημοσίευση σελίδων του Γενεαλογίου & στα δύο blog’s.

 -   Ο οιοσδήποτε αντιλαμβάνεται βέβαια με ποια σοβαρότητα & υπευθυνότητα πρέπει να προσεγγισθεί αυτή η διαδικασία των διορθώσεων & συμπληρώσεων προκειμένου να αποφευχθούν αλλοιώσεις ή να παραποιηθούν τα ήδη καταγεγραμμένα ονόματα & οικογενειακά στοιχεία.                    

  Γι’ αυτό & οι εισηγούμενοι τις όποιες διορθώσεις ή συμπληρώσεις του Γενεαλογίου θα πρέπει να τις κάνουν οπωσδήποτε επώνυμα & να είναι απόλυτα σίγουροι για τις προτάσεις τους.

         Κλείνοντας αυτή μας τη δημοσίευση – ενημέρωση Καλούμε & Παρακαλούμε τους συγχωριανούς μας & κυρίως τους νέους ελεύθερους ή & οικογενειάρχες, που κατά κανόνα είναι χρήστες του διαδικτύου, να στέρξουν στην προσπάθειά μας αυτή & να βοηθήσουν παραθέτοντας τα ανάλογα στοιχεία ώστε να επιτύχουμε σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο βαθμό τη συμπλήρωση – επικαιροποίηση του Γενεαλογίου των νυν κατοίκων του χωριού μας αλλά & των καταγομένων από την Πολύδροσο & αλλαχού διαμενόντων συγχωριανών μας.           

Λ.Ι.Σ. Πολυδρόσου

    Για το Δ.Σ. 

    Ο  Πρόεδρος

     Αλέξανδρος Ι. Βαλάσκας

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου