Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

.... Σήμερα Τετάρτη, 8 Μαΐου....Εορτασμός ανεύρεσης Αγίας Εικόνας Ευαγγελιστή Λουκά στην Πολύδροσο.....

Τετάρτη 30 Αυγούστου 2023

Λαϊκή Συσπείρωση Δελφών - Παρουσίαση θέσεων - Οι 50 πρώτοι υποψήφιοι

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΕΛΦΩΝ ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΜΕ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΝ ΣΤΑΘΗ ΛΕΟΝΤΙΟΥ, ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 50 ΠΡΩΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ.....

Στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές του Οκτώβρη, ο λαός της Φωκίδας μπορεί να βγει πιο δυνατός με την ενίσχυση των ψηφοδελτίων της Λαϊκής Συσπείρωσης σε δήμο και περιφέρεια. 

Με την ενίσχυση του ΚΚΕ στις βουλευτικές εκλογές σε ψήφους και ποσοστά, την ανάδειξή του σε 3ο κόμμα σε εργατικές - λαϊκές γειτονιές, σε αστικά κέντρα όπως στην Άμφισσα, έγινε το πρώτο βήμα. Δυναμώνοντας τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης στην πολιτική μάχη των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών του Οκτώβρη, ενισχύουμε το ρεύμα αμφισβήτησης της αστικής πολιτικής, των κομμάτων και των κυβερνήσεων που την υπηρετούν, του κράτους του κεφαλαίου. Για να γίνει ένα ακόμα βήμα απέναντι στον αρνητικό συσχετισμό της πολιτικής των κομμάτων που στηρίζουν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, την ΕΕ, το ΝΑΤΟ.

Ο θεσμός της τοπικής διοίκησης όπως έχει εξελιχθεί με τις αναδιαρθρώσεις των τελευταίων δεκαετιών (Καποδίστριας, Καλλικράτης, Κλεισθένης), αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του αστικού κράτους, εξειδικεύοντας τις αντιλαϊκές πολιτικές στο επίπεδο της γειτονιάς και του χωριού. 

Οι δήμοι είναι πλέον πρωταγωνιστές στο χαράτσωμα του λαού με τα δημοτικά τέλη και στην προώθηση της ανταποδοτικότητας σχεδόν για κάθε υπηρεσία που παρέχουν, δίχως να διεκδικούν τίποτα από την κρατική χρηματοδότηση στο όνομα της οικονομικής αυτοτέλειας. Δίνουν τα ρέστα τους στο ξεχαρβάλωμα των εργασιακών σχέσεων, στην κατάργηση της μόνιμης και σταθερής εργασίας. Συμβάλουν στην διάσπαση του ενιαίου χαρακτήρα της υγείας, της παιδείας και της κοινωνικής πρόνοιας. Ενισχύουν την εμπορευματοποίησή τους, όπως επίσης και του νερού, της διαχείρισης των απορριμμάτων και της δημόσιας – δημοτικής γης που έχουν στην ευθύνη τους. Τα κρατικά και ευρωενωσιακά κονδύλια που διαχειρίζονται, κατευθύνονται στην στήριξη της κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων και στην ενίσχυση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στους κλάδους που προκρίνει το κεφάλαιο κάθε φορά (πράσινη μετάβαση, τουρισμός, μεταφορές, κ.λπ.), αφήνοντας στα αζήτητα τις λαϊκές ανάγκες.  

Αυτή την πολιτική υπηρετούν με ζήλο και οι εκπρόσωποι των αστικών κομμάτων που διαχειρίζονται ή φιλοδοξούν να διαχειριστούν τους δήμους, είτε με το χρίσμα των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και άλλων αποκομμάτων, είτε με τον φερετζέ του δήθεν ανεξάρτητου, τάχα αυτοδιοικητικού που ενδιαφέρεται για το καλό του τόπου ώστε να ξεγελάν το λαό.   

Σε αυτή τη ρότα βαδίζουν σταθερά και οι παρατάξεις των κ. Ταγκαλή και κ. Αναγνωστόπουλου που διεκδικούν εκ νέου τον δήμο Δελφών με την στήριξη της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ. Πρόκειται για δύο παρατάξεις που έχουν δοκιμαστεί έχοντας διοικήσει τον δήμο Δελφών τις 2 προηγούμενες θητείες, προερχόμενες μάλιστα από την ίδια πολιτική μήτρα την περίοδο 2011 - 2014.

Και όπως στην κεντρική πολιτική σκηνή τα κόμματα που τους στηρίζουν, συγκλίνουν στρατηγικά στην εξυπηρέτηση των επιχειρηματικών συμφερόντων, στο επίπεδο του δήμου Δελφών η ταύτισή τους στην προώθηση των κεντρικών επιλογών κυβέρνησης και ΕΕ είναι εντυπωσιακή. 

  • Έχουν υποταχτεί, στο όνομα του ρεαλισμού και της οικονομικής αυτοτέλειας, στην απαράδεκτη κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στους δήμους με την περικοπή της κρατικής χρηματοδότησης άνω του 60%. Προωθούν τη λογική της ανταποδοτικότητας και της τοπικής φορολογίας, διαφωνώντας μόνο στο ύψος των τελών και αφήνοντας στο απυρόβλητο τις μεγάλες επιχειρήσεις του δήμου, στο όνομα δήθεν της ανάπτυξης. 

  • Η κατάσταση αυτή έχει ως αποτέλεσμα την αποσάθρωση των εργασιακών σχέσεων, την εξαφάνιση της μόνιμης δουλειάς, την υποστελέχωση και υποβάθμιση των δημοτικών υπηρεσιών, και την υποκατάστασή τους από εργολαβίες.  

  • Είναι θιασώτες της πράσινης μετάβασης και της ανάπτυξης των ΑΠΕ και μόνο όπου αναπτύσσεται κίνημα ενάντια στην εγκατάστασή τους θυμούνται την προστασία του περιβάλλοντος και την ορθολογική χωροθέτηση, αρχίζοντας τα “παζάρια” με τις εταιρίες. 

  • Είναι εξαιρετικά γενναιόδωροι στον κλάδο των ιχθυοκαλλιεργειών, συμφωνώντας σε νέες εγκαταστάσεις ή επεκτάσεις των μονοπωλίων του κλάδου στον Κορινθιακό κόλπο, αδιαφορώντας ουσιαστικά για την παράκτια αλιεία, τους κινδύνους σοβαρών περιβαλλοντικών προβλημάτων, τους εργαζόμενους και τις συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα στις εταιρίες αυτές. 

  • Σταθερά εδώ και χρόνια στέκονται στο πλευρό των μεταλλευτικών εταιριών και της δραστηριότητας των εξορύξεων βωξίτη, συμφωνώντας μάλιστα σε νέες εξορύξεις στην ακόμα παρθένα βόρεια πλευρά της Γκιώνας, ενάντια στις αντιρρήσεις των κατοίκων των χωριών. 

  • “Επιβραβεύονται” για την στάση τους αυτή από τα μονοπώλια των ΑΠΕ, ιχθυοκαλλιεργειών και εξόρυξης με χορηγίες και φιλοδωρήματα για πολιτιστικές εκδηλώσεις, μελέτες, αναλώσιμα, κ.λπ., συμβάλλοντας έτσι στην καλλιέργεια του κοινωνικού εταιρισμού και στον εξωραϊσμό της εικόνας των εκμεταλλευτών του πλούτου του τόπου στα μάτια και στο μυαλό των εκμεταλλευόμενων, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων του δήμου μας.  

  • Υλοποιούν και συνδιαμορφώνουν τον περιφερειακό σχεδιασμό διαχείρισης απορριμμάτων του ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας και της λειτουργίας του με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Κατά συνέπεια δεν είναι “αθώοι του αίματος” μιας κατάστασης που έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο τη διαχείριση των απορριμμάτων, τόσο στην Εύβοια όσο και στη Λαμία, ενώ από κοντά πάει και ο ΧΥΤΥ του δήμου Δελφών. 

  • Επί των ημερών τους πέρασαν οι υπηρεσίες ύδρευσης, άρδευσης και αποχέτευσης στην ΔΕΥΑ προωθώντας έτσι την περαιτέρω εμπορευματοποίηση του νερού, κι ας υποστηρίζουν υποκριτικά πως είναι κοινωνικό αγαθό. Έστησαν και συνδιοικούν μια εταιρία που λειτουργεί καθαρά με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και εφαρμόζει απαρέγκλιτα τις ευρωενωσιακές και κυβερνητικές οδηγίες για το νερό – εμπόρευμα. Γι’ αυτό και τα αυξημένα κάθε χρόνο τιμολόγια, το κυνήγι και οι διακοπές νερού σε όσους δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν, η πληρωμή του νερού του Μόρνου στην ΕΥΔΑΠ σε τιμές χρηματιστηρίου, οι αμφιβόλου ποιότητας υπηρεσίες στους δημότες. 

Αυτά είναι μόνο μερικά από τα κοινά πεδία σύγκλισης της αντιλαϊκής πολιτικής των παρατάξεων της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ που διοίκησαν και θέλουν να ξαναδιοικήσουν τον δήμο Δελφών, διαχειριζόμενοι την μιζέρια και λειτουργώντας τον δήμο με όρους κόστους – οφέλους και λογική ανώνυμης εταιρίας.

Στον αντίποδα όλων αυτών βρέθηκαν οι εκλεγμένοι της Λαϊκής Συσπείρωσης, σταθερά στο πλευρό του λαού του δήμου Δελφών και στους αγώνες που αναπτύχθηκαν, ενώ παράλληλα με πρωτοβουλίες τους έφεραν στο δημοτικό συμβούλιο θέματα που αφορούσαν οξυμένα λαϊκά προβλήματα. Στήριξαν και συνεχίζουν να στηρίζουν όλους τους εργαζόμενους της περιοχής και τους αγώνες τους.

Υποστήριξαν τους πυρόπληκτους μετά τις τελευταίες καταστροφικές πυρκαγιές και τα αιτήματα για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών, για την αποζημίωση των πληγέντων στο 100% της ζημιάς, για τη χορήγηση των αναγκαίων μέσων διατροφής σε κοπάδια, την εκτέλεση των αναγκαίων αντιπλημμυρικών έργων στην περιοχή.

Πήραν πρωτοβουλίες για συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο των οξυμένων προβλημάτων στα ζητήματα της υγείας, τόσο πριν όσο και κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ενώ στήριξαν τον αγώνα των υγειονομικών και του λαού προβάλλοντας τα αιτήματα στελέχωσης, δημιουργίας υποδομών, πληρότητας υλικοτεχνικής υποδομής σε όλες τις δομές υγείας που παραμένουν υποστελεχωμένες και μακριά από τις ανάγκες του λαού.

Απαίτησαν επανειλημμένα, θέτοντας προ των ευθυνών της την δημοτική αρχή, το βασικό ζήτημα της υποστελέχωσης των υπηρεσιών. Απαίτησαν την πρόσληψη όλου του αναγκαίου προσωπικού με μόνιμες σχέσεις εργασίας, δουλειά με δικαιώματα, ώστε να εξαλειφθεί το αίσχος των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και των προγραμμάτων ανακύκλωσης της ανεργίας.

Με επιμονή απαιτούν τη δημιουργία υπηρεσιών για την αντιμετώπιση των λεγόμενων έκτακτων αναγκών, χιόνια, πλημμύρες, πυρκαγιές σε αντίθεση με την τακτική του δήμου που συνεχίζει να μισθώνει μηχανήματα από ιδιώτες, συντηρώντας έτσι ένα πλήθος από εργολαβικά σχήματα που νέμονται τον προϋπολογισμό.     

Οι αγωνιστές και αγωνίστριες που συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης στις εκλογές του Οκτώβρη δίνουν την απάντηση στην πρώτη γραμμή του αγώνα υπερασπιζόμενοι την ανάγκη να ικανοποιηθούν τα οξυμένα λαϊκά προβλήματα και θα συνεχίσουν να παλεύουν για:

  • Να παρεμποδίσουν μαζί με το εργατικό λαϊκό κίνημα, τη νέα κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας (υγεία, φορολογία, κ.α.).

  • Να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στην εμπορευματοποίηση της υγείας.

  • Για την κάλυψη των αναγκών σε σχέση με τη σχολική στέγη, νηπιαγωγεία, παιδικούς σταθμούς, υποδομές αθλητισμού, πολιτισμού, ελεύθερων χώρων.

  • Τη φροντίδα και αγωγή όλων των παιδιών προσχολικής ηλικίας. Τη διεκδίκηση δομών φροντίδας για την τρίτη ηλικία. Την προστασία των ΑΜΕΑ, των ηλικιωμένων μέσα από διευρυμένο κρατικό δίκτυο δομών με την πρόσληψη του αναγκαίου για τη λειτουργία τους το προσωπικό.

  • Την κρατική χρηματοδότηση και υποδομές για τον πολιτισμό, τον μαζικό αθλητισμό για τους φορείς και τα σωματεία που οργανώνουν αυτές τις αναγκαίες δραστηριότητες.

  • Το συνολικό σχεδιασμό και τη χρηματοδότηση από το κράτος όλων των αναγκαίων μέτρων και έργων για την πρόληψη και αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, πλημμύρες, πυρκαγιές, σεισμούς κ.λπ. της μεγάλης έκτασης βιομηχανικών και άλλων ατυχημάτων, μολυσματικών εστιών.

  • Τη δημόσια και δωρεάν κάλυψη σε αναγκαίες υποδομές για το λαό σε ύδρευση, άρδευση, αποχέτευση.

  • Την προστασία του περιβάλλοντος, της ατμόσφαιρας, του νερού, του πράσινου, των ελεύθερων χώρων, την ασφαλή διευθέτηση των ρεμάτων, την εξασφάλιση των αναγκαίων έργων οδοποιίας.

  • Τη διαχείριση των απορριμμάτων με γνώμονα τις λαϊκές ανάγκες, με σεβασμό στο περιβάλλον, στη δημόσια υγεία, στους φυσικούς πόρους και όχι με κριτήριο την επιχειρηματική κερδοφορία.

  • Να δυναμώσει η δράση ενάντια στις επεμβάσεις, τους πολέμους, να μη χρησιμοποιείται η Ελλάδα ως ορμητήριο ιμπεριαλιστικών κέντρων.

  • Να ενισχυθεί ο αγώνας ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, του εγκλωβισμού χιλιάδων μεταναστών στη χώρα μας, να δυναμώσει η αλληλεγγύη και να αντιμετωπιστούν ο ρατσισμός και ξενοφοβία.

  • Για να απομονωθεί η ναζιστική φασιστική ιδεολογία, τα διάφορα μορφώματα – τσιράκια του κεφαλαίου που βρωμίζουν τις πόλεις και τα χωριά μας.    

Απευθυνόμαστε:

  • στους εργαζόμενους που βιώνουν την εκμετάλλευση, την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων, τις εργασιακές σχέσεις – λάστιχο,

  • στους νέους που τσακίζει η ανεργία και η προοπτική μιας ζωής χωρίς δικαιώματα  

  • στους αγροτοκτηνοτρόφους που δουλεύουν ήλιο με ήλιο και δεν τα βγάζουν πέρα,

  • στους αυτοαπασχολούμενους που τους πνίγει η ακρίβεια και η φοροληστεία, 

  • στους συνταξιούχους που στα μισά του μήνα έχει εξαντληθεί η σύνταξη.  

Και σας καλούμε στην μάχη των τοπικών εκλογών του Οκτώβρη, να στηρίξετε τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης στον δήμο και στην περιφέρεια για να δυναμώσουν οι λαϊκοί αγώνες για την υπεράσπιση και διεκδίκηση των σύγχρονων κοινωνικών αναγκών και δικαιωμάτων μας.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ

1

Αγγελόπουλος

Θύμιος

μεταλλωρύχος

2

Αναγνώστου

Ευγενία

μηχανικός

3

Αποστολοπούλου

Γεωργία

ιδ. υπάλληλος

4

Αρβανίτης

Δημήτρης

αυτοαπασχολούμενος

5

Αρβανιτοπούλου

Εύα

ιδ. υπάλληλος

6

Αρμάου

Ελένη

συνταξιούχος εκπαιδευτικός

7

Βασιλειάδης

Κυριάκος

συνταξιούχος

8

Βασιλόπουλος

Ανάγνος

συνταξιούχος εκπαιδευτικός

9

Γιαγκή Σταυροπούλου

Πανωραία

συνταξιούχος

10

Γκελαούζος

Γιάννης

συνταξιούχος μεταλλωρύχος

11

Δαούτη

Ιωάννα

φοιτήτρια

12

Δαούτης

Γιώργος

αγρότης

13

Δροσοπούλου

Ασπασία

ιδ. υπάλληλος

14

Ζάγκα

Μίνα

ιδ. υπάλληλος

15

Ιωσηφίδης

Γιώργος

συνταξιούχος μεταλλωρύχος

16

Καλαντζάκου

Φιλιώ

γιατρός

17

Καλλίας

Θύμιος

συνταξιούχος μηχανικός

18

Καραχάλιου

Ειρήνη

ιδ. υπάλληλος

19

Καρδάσης

Νίκος

σωφρ. Υπάλληλος

20

Κατσίμπρας

Παναγιώτης

φοιτητής

21

Κιαχίδης

Νίκος

εργάτης μετάλλου

22

Κοτρώνης

Ανδρέας

αυτοαπασχολούμενος

23

Κουτρούλη

Ελένη

υγειονομικός

24

Κουτρούμπας

Σπύρος

αγρότης

25

Κυριανάκης

Ντίνος

συνταξιούχος εκπαιδευτικός

26

Λαγγουράνης

Ηλίας

συνταξιούχος

27

Λαγγουράνης

Αντώνιος

ιδ. υπάλληλος

28

Λίβα

Ελένη

μηχανικός

29

Μαλλάκη

Αγγελική

συνταξιούχος εκπαιδευτικός

30

Μαργαρίτης

Ηλίας

συνταξιούχος ΔΕΗ

31

Μασούρα 

Μάντυ 

οικιακά

32

Μπακαλάκος

Δημήτρης

εκπαιδευτικός

33

Μπακάλης

Κώστας

συνταξιούχος

34

Ντογκαντζής

Μάκης

αγρότης

35

Παπαδόπουλος

Θανάσης

ιδ. υπάλληλος

36

Παπαϊωάννου

Παναγιώτης

εργάτης

37

Παπαϊωάννου

Θανάσης

συνταξιούχος

38

Σαμουήλ

Γιάννης

ιδ. υπάλληλος

39

Σανιδά

Ιωάννα

ιδ. υπάλληλος

40

Σιαμέτη

Νίκη

σπουδάστρια

41

Σκαρίμπας

Δημήτρης

εργάτης μετάλλου

42

Σκουρτιάς

Νίκος

γεωπόνος

43

Σουλτανιά

Αγγελική

συνταξιούχος

44

Σπανόπουλος

Θύμιος

γεωπόνος

45

Τρισπιώτης

Νίκος

συνταξιούχος

46

Τσάρκου

Έλι

ιδ. υπάλληλος

47

Τσιάφας

Δημήτρης

αγρότης

48

Τσούνης

Παναγιώτης

ιδ. υπάλληλος

49

Φυντριλάκη

Μαρία

ιδ. υπάλληλος

50

Χριστοπούλου

Μαρία

ιδ. υπάλληλος

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου