Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

.... Σήμερα, Πέμπτη 9 Μαΐου, είναι του Αγίου Χριστοφόρου του μάρτυρος και του Προφήτου Ησαΐα......

Τετάρτη 16 Αυγούστου 2023

Προβολή ταινίας Τετάρτη 16/8 και Παρασκευή 18/8 στις 9.15μμ στην Ιτέα

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΙΤΕΑΣ

Τετάρτη 16/8 και Παρασκευή 18/8 στις 9.15μμ

«2 εισιτήρια για Κυκλάδες» του Μαρκ Φιτουσί

Γαλλική κωμωδία με έντονο ελληνικό χρώμα – Σαντορίνη, Μύκονος, Αμοργός!  Χιούμορ, συγκίνηση και περιπέτεια α λα ελληνικά! .....

Παίζουν: Λορ Καλαμί, Ολίβια Κοτ, Κρίστιν Σκοτ-Τόμας

Το trailer της ταινίας: https://www.youtube.com/watch?v=0zfj_mxSxnw&t=3s

ΥΠΟΘΕΣΗ

Έφηβες, η Μπλαντίν και η Μαγκαλί ήταν αχώριστες, όμως καθώς πέρασαν τα χρόνια, χάθηκαν. Μια μέρα ξανασυναντιούνται και αποφασίζουν να ταξιδέψουν στην Αμοργό πραγματοποιώντας το εφηβικό τους όνειρο. Όμως το ταξίδι γίνεται επεισοδιακό καθώς οι δυο παλιές φίλες, έχουν εντελώς διαφορετική αντίληψη για τις διακοπές -αλλά και τη ζωή! Στην πορεία εμφανίζεται και η τρίτη της παρέας, η Κριστιν Σκοτ-Τόμας που ζει μόνιμα στη Μύκονο. 

Ένα όνειρο που θέλει να πραγματοποιηθεί είναι η αρχή κάθε απρόβλεπτης περιπέτειας!

 Μία ακαταμάχητη κωμωδία με μία αξέχαστη γυναικοπαρέα, τις περιπέτειες τους στην Ελλάδα, και  ό, τι συνεπάγεται αυτό: φλερτ, μαγευτικά τοπία, γαλαζοπράσινα νερά, καΐκια, φιλόξενοι ντόπιοι. Μια ταινία που, στο βάθος της, μιλά για την γυναικεία φιλία, τις νεανικές υποσχέσεις, αλλά και τις διαψεύσεις που φέρνει μαζί του ο πανδαμάτωρ χρόνος… 

Η ταινία βγήκε στις Γαλλικές αίθουσες τον Φεβρουάριο του ΄23 και όπως έγραψαν οι Γάλλοι κριτικοί ήταν «το απόλυτο αντίδοτο στην κατάθλιψη του χειμώνα».

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΟΥ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ

«Όλοι έχουμε την τάση να αναζητούμε τους παιδικούς μας φίλους. Ίσως γιατί πιστεύουμε πως θα γελάσουμε όπως τότε, στα 15 μας, κι έτσι θα σπάσει κάπως η μονοτονία της ενήλικης ζωής μας. Όμως συχνά έρχεται η διάψευση και συνειδητοποιούμε πως όλο αυτό είναι μια ψευδαίσθηση. Αυτή ήταν η αφετηρία μου για την ταινία. 

Λίγο πριν ξεκινήσω να γράφω την ταινία βρέθηκα στην Αμοργό. Όλα παρέπεμπαν στην ταινία του Μπεσόν «Απέραντο γαλάζιο». Φωτογραφίες της ταινίας στις ταβέρνες, η μουσική της να ακούγεται στα ξενοδοχεία, το καφέ στο λιμάνι να λέγεται «Απέραντο γαλάζιο». Τότε κατάλαβα τον τεράστιο αντίκτυπο του φιλμ, το οποίο είχα πρωτοδεί στα 14 μου, και θέλησα να επιστρέψω στο νησί. Αλλά και τα άλλα νησιά στα οποία ταξιδεύουν οι ηρωίδες στην ταινία έχουν σημασία, καθώς αντιπροσωπεύουν κι ένα νέο κεφάλαιο στις σχέσεις τους: η Σαντορίνη, η Μύκονος, η Κέρινος (την οποία επινόησα). Ήθελα να δείξω την πραγματική Ελλάδα, όχι μια γραφική Ελλάδα ».  

ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ

Κωνστ. Καϊμάκης (monopoli.gr): «Η ταινία δεν είναι μόνο μια ιστορία φιλίας για δύο γυναίκες που παλιά τις ένωναν τόσα πολλά. Κυρίως είναι μια συμπαθέστατη κωμική περιπέτεια προς την αποδοχή του εαυτού μας και όλων όσων μας διαμόρφωσαν. Όμως η μικρή οδύσσεια των δύο γυναικών – που στο κεφάλαιο της Μυκόνου θα γίνουν τρεις με την απολαυστική παλαιοχίπισσα Κριστίν Σκοτ Τόμας να ανεβάζει αισθητά τους τόνους της διασκέδασης- δεν εμπεριέχει μόνο την έννοια της συμφιλίωσης αλλά και τη σημασία να πραγματοποιείς τα όνειρα σου ακόμη κι όταν όλα δείχνουν πως τα έχεις ξεχάσει.»

Αγγελική Καρυστινού (Bovary.gr): «Ο Μαρκ Φιτουσί με φόντο τα ελληνικά νησιά φτιάχνει μία χαριτωμένη κωμωδία καταστάσεων, που διαθέτει τρεις δυνατούς γυναικείους χαρακτήρες, για να εξυμνήσει τη γυναικεία φιλία.»

Κώστας Ζαλίγκας (Ελεύθερος Τύπος): «Αξιοπρεπής κομεντί για τις ψευδαισθήσεις, τα όνειρα που κάναμε μικροί, τις διαψεύσεις όταν πια μεγαλώσαμε. Η σαρωτική Λορ Καλαμί και η Ολιβιά Κοτ παίζουν αυτούς τους ρόλους στα δάχτυλα του χεριού τους και μπόνους είναι η εμφάνιση της Κρίστιν Σκοτ Τόμας σε ρόλο μιας μποέμ μόνιμης κατοίκου του Αιγαίου.»


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου