Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Σάββατο του Λαζάρου, 27 Απριλίου. .....

Σάββατο 1 Ιουλίου 2023

Πεζοπορική διαδρομή στο Σπερχειό

Μια ακόμη υπέροχη πεζοπορική διαδρομή πραγματοποιήσαμε την Τετάρτη 28 Ιουνίου, στο παραποτάμιο δάσος του Σπερχειού, στην περιοχή των Κομποτάδων....
Πλαισιωμένοι από δεκάδες νέους και παλιούς συνοδοιπόρους κάθε ηλικίας και σε άριστη συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κομποτάδων, ανταμωσαμε στην Ιστορική πλατεία του χωριού.
Ξεκινήσαμε για τις εφτά βρύσες του χωριού που είναι όμως οκτώ, κατευθυνθήκαμε στο ξωκλήσι της Αγίας Σοφίας που στέκει αγέρωχο από την Τουρκοκρατία αλλά και το ξωκλήσι του Προφήτη Ηλία, που αποτέλεσε σημείο μεγάλης στρατηγικής σημασίας στο ιστορικό παρελθόν, ως πέρασμα του Σπερχειού Ποταμού, με τον αρχαιολογικό χώρο του Διαχρονικού Μυκηναϊκού Νεκροταφείου.
Ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Κομποτάδων κος Ανδρέας Λάππας και το μέλος μας κος Χρόνης Βάρσος Φιλόλογος-Ιστορικός Ερευνητής, μας μύησαν στην τοπική ιστορία και τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν διαχρονικά στην περιοχή.
Απολαύσαμε τη φύση,είδαμε αγροτικές εργασίες σε εξέλιξη στο κάμπο του χωριού, πελαργούς στα χωράφια, ακούσαμε φωνές πουλιών, θρόισμα φύλλων, τη ροή του ποταμού που δίνει ζωή στον τόπο και τόσα χρόνια ζητάμε να αξιοποιηθεί με παραποτάμιες διαδρομές και καθιστικά ώστε να γίνει τόπος έλξης . Δύο ώρες γεμάτες όμορφες εικόνες μέχρι που επιστρέψαμε στην δροσιά της πλατείας με τα ιστορικά πλατάνια και απολαύσαμε τοπικές νοστιμιές.
Ευχαριστούμε όλους εσάς που μας ακολουθείτε, γνωρίζοντας μαζί μας τις ομορφιές, τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου μας.
Ένας τόπος προικισμένος με αμέτρητες ομορφιές (βουνό - θάλασσα - ιαματικά), αλλά παραμελημένος.
Είμαστε εδώ για να ενώσουμε τις φωνές μας και να διεκδικήσουμε την ήπια και βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας μαζί σας για την επόμενη Τετάρτη 5 Ιουλίου στις 7.00 μ.μ. στα Λουτρά Υπάτης, στους πρόποδες της Οίτης

--

ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ  ΔΑΣΟΥΣ ΛΑΜΙΑΣ (ΟΜ.ΦΙ.ΔΑΣ)

Έδρα: ΛΑΜΙΑ Κραβαρίτου 3 -  Γραφείο 3. ΤΚ 35132 

Τηλ -  fax 2231044961 κ 6932269378 (Πάρης Φούντας -  Πρόεδρος ΟΜ.ΦΙ.ΔΑΣ)

e mail   omfidas@gmail.com

Ιστότοπος

 https://www.facebook.com/omfidas

http://omfidas.blogspot.gr/





 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου