Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

.... Σήμερα, Πέμπτη 9 Μαΐου, είναι του Αγίου Χριστοφόρου του μάρτυρος και του Προφήτου Ησαΐα......

Σάββατο 22 Απριλίου 2023

ΕΚ ΦΩΚΙΔΑΣ: ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΦΟΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ


 Αγαπητοί συνάδελφοι στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, αγαπητοί αυτοαπασχολούμενοι, μαγαζάτορες και αγρότες στην Ζωϊκή, Φυτική Παραγωγή και στη Μελισσοκομία.....

Εκ μέρους της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Φωκίδας αισθανόμαστε την ανάγκη να σας καλέσουμε σε σύσκεψη τη

Δευτέρα 24/4 ώρα 7μ.μ.  στην ισόγεια αίθουσα του Εργατικού Κέντρου,

προκειμένου να συζητήσουμε για την καλύτερη και επαρκέστερη διοργάνωση της Απεργιακής Συγκέντρωσης της Πρωτομαγιάς.  Σε αυτή τα συζήτηση θεωρούμε ότι μπορούν να συμβάλλουν όχι μόνο τα Διοικητικά Συμβούλια των σωματείων και συλλόγων της περιοχής αλλά και οποιοδήποτε μέλος.

Πρόκειται για δύσκολη μάχη που έρχεται ως συνέχεια των μεγάλων απεργιακών συγκεντρώσεων που προηγήθηκαν. Δύσκολη, διότι θα πολεμηθεί από την μεγαλοεργοδοσία και την κυβέρνηση που έχουν τις πρώτες ευθύνες:

Για τους θανάτους στα Τέμπη και σε άλλους χώρους δουλειάς, για τα ατυχήματα που συμβαίνουν διαρκώς το τελευταίο διάστημα, όχι μόνο σε χώρους δουλειάς αλλά και σε σχολεία και σε άλλες υποδομές.

Έχουν  την πρώτη ευθύνη για τη δραστική μείωση του εισοδήματός μας με όλους τους τρόπους, για την υψηλή φορολογία και ακρίβεια που εμποδίζει την ευημερία των σπιτιών μας. 

Έχουν ευθύνη γιατί τα παιδιά μας τα θέλουν να μένουν αμόρφωτα και απειλείται η πρόσβασή τους στα διάφορα εκπαιδευτικά επίπεδα. Τέλος, 

Έχουν ευθύνη γιατί το Νοσοκομείο Άμφισσας τείνει να εξελιχθεί σε Κέντρο Υγείας, με παιδιά να γεννιούνται στο δρόμο κυριολεκτικά, με γιατρούς και προσωπικό που δεν υπάρχουν ή δεν επαρκούν, με εξετάσεις που δεν γίνονται και πρέπει να φεύγουμε σε άλλους Νομούς ή ακόμα και Περιφέρειες για να κάνουμε τη δουλειά μας.

Αυτοί είναι οι στοιχειώδεις λόγοι για να παλέψουμε ώστε η συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς να είναι μαζική και διεκδικητική με παλμό. Σας περιμένουμε ώστε να αναπτύξουμε γόνιμο και δημιουργικό διάλογο προς όφελος των μελών των φορέων που εκπροσωπούμε. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου