Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Τετάρτη 24 Απριλίου.....

Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023

Εκδήλωση με θέμα: «Μη Βίαιη Επικοινωνία», την Τετάρτη 5 Απριλίου 2023 στις 18:30 στην Άμφισσα.

Μη Βίαιη Επικοινωνία: Η γλώσσα της καρδιάς

Τετάρτη, 5 Απριλίου 2023 / Ώρα: 18.30 

Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, Πλατεία Κεχαγιά, Άμφισσα....

Η Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π. Σακελλαρόπουλος, σε συνεργασία με το Γ’ Νηπιαγωγείο Άμφισσας και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Γ’ Νηπιαγωγείου Άμφισσας «Λιλιπούπολη», διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα: «Μη Βίαιη Επικοινωνία», την Τετάρτη 5 Απριλίου 2023 στις 18:30 στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στην Άμφισσα. 

Η Μη Βίαιη Επικοινωνία είναι μια διαδικασία επικοινωνίας που αναπτύχθηκε από τον Marshall Rosenberg και εστιάζει προς τρεις κατευθύνσεις:

Την ενσυναίσθηση προς τον εαυτό μας, που αφορά την επίγνωση της εσωτερικής μας εμπειρίας και την συμπόνια προς τον εαυτό μας (ο όρος «συμπόνια» αναφέρεται στην έμφυτη ικανότητά μας να προσφέρουμε από καρδιάς στους άλλους)

Την ενσυναίσθηση προς τους άλλους, που αφορά το να ακούμε κάποιον άλλο άνθρωπο με παρουσία και ανθρωπιά

Την ειλικρινή έκφραση, δηλαδή το να εκφραζόμαστε αυθεντικά, με έναν τρόπο που εμπνέει τους άλλους να μας ακούσουν με ανθρωπιά.

Αφορά μια διαδικασία επικοινωνίας που έχει σχεδιαστεί για να συμβάλει στην ενσυναισθητική επαφή μεταξύ των ανθρώπων, αλλά παράλληλα θεωρείται από πολλούς ότι αποτελεί πνευματική πρακτική, σύνολο αξιών, τεχνική διαπαιδαγώγησης, εκπαιδευτική μέθοδο και κοσμοθεωρία.

Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Ψυχολογικής Υποστήριξης «Κανένας μόνος στην πανδημία» του Κέντρου Ημέρας ν. Φωκίδας της Εταιρίας Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π. Σακελλαρόπουλος, έργο «Δράσεις αντιμετώπισης των μακροπρόθεσμων συνεπειών της πανδημίας COVID-19 (long COVIDeffect) στην Ψυχική Υγεία», της Δράσης «Μεταρρύθμιση των Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας» (ID 16820), το οποίο έχει ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, δυνάμει της υπ’ αριθ. 41511 ΕΞ 2022/29.03.22 απόφασης ένταξης, με κωδ. ΟΠΣ ΤΑ 5165233.

Τον συντονισμό του σεμιναρίου θα έχουν επαγγελματίες ψυχικής υγείας του Προγράμματος Ψυχολογικής υποστήριξης και η παρουσίαση του θέματος θα έχει θεωρητικό και βιωματικό χαρακτήρα. Τηλ. Επικοινωνίας: 22650 22924.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου