Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Τρίτη 23 Απριλίου..... η εορτή του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου μεταφέρεται τη Δευτέρα, 6 Μαΐου 2024.....Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου.....

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2022

Παραμένει «καμένο» το μέλλον του ελαιώνα και «λασπωμένο» το όραμα των ελαιοπαραγωγών για ένα καλύτερο αύριο! - Του Σάββα Γιαννοσπύρου


«Ξαναφυτεύουμε τους ελαιώνες»!

Αυτό είναι το νέο σύνθημα που λανσάρεται, αυτές τις ημέρες, από την Ολυμπία μέχρι τους Δελφούς!...

Από την «Ολυμπιακή Πανστρατιά» στη «Δελφική Εκστρατεία» προσέλκυσης «επενδυτών» για τον ελαιώνα, που θα συνδράμουν (όπως αναφέρουν ;!) στα ανύπαρκτα κυβερνητικά μέτρα!!

 (Είδατε μετά από τόσους μήνες κανἐνα κυβερνητικό μέτρο ή καμία συνδρομή από την κυβέρνηση  και μάλιστα μετά από τόσες επιτροπές, συσκέψεις, διαβουλεύσεις, πρωθυπουργικές «Ιερές» επισκέψεις ;!)

Περνάνε με χαρακτηριστική «ευελιξία»,  από την αυταπόδεικτη Κυβερνητική Κρατική Αδιαφορία στην «Εταιρική Κοινωνική  Ευθύνη» και στο τέλος  στη «συνεκμετάλλευση»(sic)………. με Ειδικό Φορέα -ΣΔΙΤ!

Μια ελιά………δρόμος είναι φυσικά για αυτούς !

Ίδια (εταιρική) «συνταγή»………. Ίδιοι «μάγειρες» ………..Ίδιοι «συνδαιτυμόνες»!

Από  Μνημείο  σε (νέο)  «Μνημείο», σε μια ΦΩΚΙΔΑ που αποτελεί πλέον «ΜΝΗΜΕΙΟ» εγκατάλειψης & συρρίκνωσης!

 «Μνημειώδης» όμως  αποδεικνύεται ότι είναι και η ανυπαρξία, η  αδιαφορία και η ανικανότητα τους σε όλα τα επίπεδα εξουσίας, τόσο σε τοπικό όσο και σε περιφερειακό-κεντρικό!

Με αυτή την  ολέθρια συμπεριφορά τους, παραμένουν, δυστυχώς,  ορατά και λασπωμένα τα αποκαΐδια στη περιοχή μας αλλά το χειρότερο παραμένει «καμένο» το μέλλον του ελαιώνα  και «λασπωμένο» το όραμα των ελαιοπαραγωγών για ένα καλύτερο αύριο!

Παραμελούνται και εγκαταλείπονται οι αγρότες , παραμελείται και εγκαταλείπεται ο αιωνόβιος πλούτος της περιοχής μας! Αποποιούνται των ευθυνών τους και τις διαβιβάζουν στους…. «ευεργέτες»!

 Διαπιστώνουν μάλιστα ότι τα έχουν «δρομολογήσει» όλα και περιττεύει ακόμα και η αναφορά-διεκδίκησή τους στη βουλή!

Τι τους μένει (ή τι σκέφτηκαν) τώρα; Η εφαρμοσμένη (επιτυχώς) επικοινωνιακή πολιτική τους και στο τέλος το  καθιερωμένο πλέον «επιτύμβιο μνημείο», στο «τύμβο» του πολύ-καμένου ελαιώνα μας!

 Βασικό χαρακτηριστικό του θα είναι οι επιγραφές, «επί  μαρμάρου»,  των χορηγών –«ευεργετών»!

 Γράφουν  μάλιστα με περισσή κομπορρημοσύνη ότι:  «……..αυτό θα ανακουφίσει σε μεγάλο βαθμό σημαντικό αριθμό αγροτών των οποίων το προηγούμενο καλοκαίρι η παραγωγή και οι περιουσίες καταστράφηκαν………..»

Με αυτά τα προεκλογικά «τρικ» νομίζουν ότι θα ξεγελάσουν τους  κατεστραμμένους συμπολίτες μας, που εγκαταλείπουν με θυμό την πατροπαράδοτη καλλιέργεια της ονομαστής «ελιάς Αμφίσσης»;!

 Με αυτή τη «μαγική συνταγή» εκτιμούν ότι θα αντιμετωπίσουν τα προκύψαντα (και τα χρόνια)  προβλήματα  των αγροτών-ελαιοπαραγωγών και τη δικαιολογημένη αγανάκτηση-μήνη τους;!

Με την επίκληση συνεχώς της «ευφυούς γεωργίας» και της Microsoft περιμένουν να αντιμετωπίσουν τα βασικά (και άλυτα ακόμα) θέματα  υποδομών του ελαιώνα (Άρδευσης, δικτύου, προστασίας, κλπ);

Δυστυχώς για αυτούς, τους μάθανε!

Τα μόνα ΕΡΓΑ  που θα προβάλουν στο πολύπαθο νομό μας είναι τα νέα «μνημεία» και οι «τύμβοι» της ολέθριας πολιτικής τους, που θα εμπλουτίζονται με τις άγονες φωτογραφίσεις, τα μαζικά Δελτία Τύπου και φυσικά το γνωστό «μυστρί» των προεκλογικών τους…….. υποσχέσεων!!

 Τα «αποκαλυπτήρια» των «ΕΡΓΩΝ» τους;  Φυσιολογικά (και εκλογικά) λίαν συντόμως !

 Καλές γιορτές  &  καλή χρονιά, με καλές…….. εκλογές-επιλογές!  


ΥΓΕΙΑ & ευτυχία σε όλες και όλους! 


Άμφισσα, 18 Δεκεμβρίου 2022   


Σάββας Λ. Γιαννοσπύρος





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου