Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2022

Εργασίες αποκατάστασης στον Πανουργιά

Χαρ. Αγαπητός: «Ασφάλεια για τους πολίτες και προστασία σημαντικών χώρων» 

Υπεγράφη η σύμβαση και ξεκινούν εργασίες για την αποκατάσταση ζημιών στην Κοινότητα Πανουργιά της Δ.Ε. Καλλιέων,....

ενισχύοντας ταυτόχρονα μέσω των παρεμβάσεων που θα γίνουν την ασφάλεια σημείων που επλήγησαν κατά το παρελθόν από έντονα καιρικά φαινόμενα. 

Πιο συγκεκριμένα, το έργο με τίτλο «Έργα αποκατάστασης ζημιών από θεομηνία Δ.Ε. Καλλιέων», αφορά στη σταθεροποίηση του πρανούς του Νεκροταφείου της  Κοινότητας Πανουργιά, είναι προϋπολογισμού 91.600 ευρώ και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Πρόγραμμα πρόληψης και αντιμετώπισης ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες στους ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού της χώρας» του Υπουργείου Εσωτερικών. 


Κατά την θεομηνία «Ιανός» της 18ης και 19ης Σεπτεμβρίου 2020 έγινε κατολίσθηση στο κατάντι πρανές του Νεκροταφείου της Κοινότητας Πανουργιά, με αποτέλεσμα να καταστραφεί ο κοινοτικός δρόμος κάτω από αυτό, καθώς και μέρος του. Σύμφωνα με τη μελέτη του έργου πρόκειται να κατασκευασθεί οπλισμένο επίχωμα με μετωπικά συρματοκιβώτια ώστε να γίνει αντιστήριξη-σταθεροποίηση των πρανών, πέραν της αποκατάστασης που θα γίνει, αποτρέποντας και μελλοντική περαιτέρω καταστροφή του νεκροταφείου.  

Ο Αντιδήμαρχος της Δ.Ε. Καλλιέων, κ. Χαρίλαος Αγαπητός, σε δήλωσή του για την επικείμενη έναρξη των εργασιών σημείωσε: «Με αρωγό και την πολιτεία ο Δήμος Δελφών προχωρά σε ένα σημαντικό έργο, το οποίο θα οδηγήσει στη θωράκιση επίφοβων σημείων, που κατά το παρελθόν έχουν πληγεί από έντονα καιρικά φαινόμενα. Η εν λόγω παρέμβαση συνεπάγεται ασφάλεια για τους πολίτες, βελτίωση των υποδομών, αλλά και προστασία για χώρους όπου είναι επισκέψιμοι από το κοινό».   


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου