Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022

«Μπράλος, Ο Σιδηροδρομικός Σταθμός του και ο Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος, μέσα από τις καρποστάλ της εποχής (προσέγγιση ιστορική και συλλεκτική)».

ΝΕΑ ΕΚΔΟΣΗ

ΜΟΛΙΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ


Από τις εκδόσεις μας κυκλοφόρησε προσφάτως το ιστορικολαογραφικό βιβλίο των συλλεκτών και ιστορικών ερευνητών Νίκου Κ. Τσίτσα και Στέφανου Γ. Λουμάκη με τίτλο «Μπράλος, Ο Σιδηροδρομικός Σταθμός του και ο Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος, μέσα από τις καρποστάλ της εποχής (προσέγγιση ιστορική και συλλεκτική)».....

Στο βιβλίο παρουσιάζονται πάνω από 50, κατά το δυνατόν ταυτοποιημένα, επιστολικά δελτάρια (καρτποστάλ) που είχαν εκδοθεί κατά την περίοδο του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου (1915-1919) και τα περισσότερα είχαν ταχυδρομηθεί προς την Γαλλία από Γάλλους στρατιωτικούς, οι οποίοι, διερχόμενοι από την Ιτέα, τον Σιδηροδρομικό Σταθμό του Μπράλου και την Θεσσαλονίκη, κατευθύνονταν προς το Βαλκανικό Μέτωπο των συμμαχικών επιχειρήσεων ή ακολουθούσαν το αντίστροφο δρομολόγιο, έχοντας προορισμό οι μεν αδειούχοι το γαλλικό λιμάνι της Μασσαλίας, οι δε ασθενείς από ελονοσία (malaria) ή ισπανική γρίπη (influenza) τα συμμαχικά νοσοκομεία της περιοχής, δηλαδή το 49ο Αγγλικό στον Σταθμό του Μπράλου ή το Γαλλικό στην Ιτέα.

Παρουσιάζονται επίσης, μεταφρασμένα στα ελληνικά, όλα τα οπισθογραφημένα κείμενα που έχουν οι περισσότερες καρτποστάλ, από τα οποία αντλούνται σημαντικές άμεσες και αυθεντικές πληροφορίες, τόσο για τις συνθήκες διεξαγωγής του μεγάλου πολέμου, όσο και για τις εντυπώσεις των στρατιωτικών από τα μέρη που διέρχονταν.

Η πρώτη παρουσίαση του βιβλίου έχει προγραμματιστεί να γίνει την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 19:00 στην αίθουσα «Μιχαήλα Αβέρωφ» της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών (Ακαδημίας και Γενναδίου 8, τηλ. 2103834559).

Πάντως, όποιος επιθυμεί να αποκτήσει το βιβλίο μπορεί να το λάβει είτε ταχυδρομικά, με αντικαταβολή, από το γραφείο των εκδόσεών μας ((Σολωμού 29, Αθήνα 10682, τηλ. 2103840187, e-mail: sylloges.argirisvournas@gmail.com), είτε από οποιοδήποτε βιβλιοπωλείο, κατόπιν παραγγελίας.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου