Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022

Στιγμιότυπα από το ταξίδι στις γεύσεις του ψωμιού στην Αμφίκλεια (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Ένα μοναδικό και πρωτότυπο διήμερο, πλούσιο σε γεύσεις, χρώματα και αρώματα, μας χάρισε η Εθνική Ομάδα Αρτοποιίας στην Αμφίκλεια, αφήνοντας μία επιτυχημένη, γλυκιά και ευχάριστη επίγευση σε συμμετέχοντες και επισκέπτες.....

Όλα τα ωραία, όμως, κάποτε τελειώνουν... Έτσι και το ταξίδι στις γεύσεις του ψωμιού έφτασε στο τέλος του!

 Η κεντρική πλατεία της Αμφίκλειας κατακλύστηκε από κόσμο, δημότες, μικρούς μαθητές και φίλους, που έσπευσαν να παρακολουθήσουν τα μέλη της Εθνικής Ομάδας Αρτοποιίας εν δράσει. Με επαγγελματισμό, δεξιοτεχνία και αμείωτο κέφι, η ομάδα ετοίμασε και μοίρασε πλήθος παρασκευών, ολόφρεσκων και μοσχομυριστών, που καταναλώθηκαν πάραυτα. Εντυπωσιακές, φρεσκοψημένες συνταγές, άλλοτε σε παραδοσιακή εκδοχή και άλλοτε σε πιο μοντέρνα, τίμησαν τον άρτο και τα παράγωγά του και κατέπληξαν όλους μας.

Μία άρτια διοργάνωση, το αποτέλεσμα της οποίας οφείλεται σε συλλογική προσπάθεια και άψογη συνεργασία. Θερμές ευχαριστίες οφείλουμε στον αρχηγό και όλα τα μέλη της Εθνικής Ομάδας Αρτοποιίας για την άριστη παρουσίαση, στην συνδημότισσά μας κα Θεοδώρα Καλλιακούδα για το "κέντημα" της παραδοσιακής δαδιώτικης πρεβέντας, στους διατροφολόγους μας για τις συμβουλές τους κ.κ. Ευστάθιο Σκουφά και Ιωάννη Γιαννακόπουλο, στους Χορηγούς Επικοινωνίας Star Κεντρικής Ελλάδας και ΕΡΤ, στους χορηγούς της εκδήλωσης: Περιφερειακή Ένωση Δήμων Στερεάς Ελλάδας, Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, Εταιρεία 2EN Εναλλακτική Ενεργειακή και Δικηγορική Εταιρεία GMK Law, στους δικούς μας αρτοποιούς Γεώργιο Σκορδά και Γεώργιο Τσάφο, στον ακούραστο Λαογραφικό Χορευτικό Σύλλογο Αμφίκλειας "Δαδιώτικη Εστία", τα μέλη του οποίου σε όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων ήταν παρόντα, παρέχοντας άριστη εξυπηρέτηση και ξενάγηση στο Μουσείο Άρτου, στον Επιμορφωτικό Εκπολιτιστικό Σύλλογο Γυναικών Αμφίκλειας για την πολύτιμη βοήθειά του, στην Κοινότητα Αμφίκλειας, σε όλους όσοι συνέβαλαν στη διοργάνωση και φυσικά στα σχολεία μας και στους επισκέπτες που μας τίμησαν με την παρουσία τους. Το μεγαλύτερο ευχαριστώ, όμως, αξίζει στον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ & Κυβερνητικό Εκπρόσωπο κ. Γιάννη Οικονόμου, πρωτεργάτη αυτής της εκδήλωσης, ο οποίος έδωσε και ηχηρό παρών!

Σε όλη τη διάρκεια των δράσεων είχαμε τη χαρά και την τιμή να υποδεχθούμε πολλούς φίλους του Δήμου Αμφίκλειας - Ελάτειας, μεταξύ των οποίων τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα, την Περιφερειακή Διευθύντρια Α' Βαθμιας & Β' Βάθμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας κα Ελένη Μπενιάτα, εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης α' & β' βαθμού, συλλόγων και φορέων του Δήμου μας και ετεροδημότες.

Οραματιζόμαστε, σχεδιάζουμε, πρωτοτυπούμε! Με σεβασμό στην παράδοση και το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον αναδεικνύουμε τα ήθη και έθιμά μας, προβάλουμε τον τόπο μας και γράφουμε καινούριες σελίδες στην ιστορία του Δήμου μας...

 



























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου