Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα, Δευτέρα 18 Μαρτίου, σύμφωνα με το Εορτολόγιο, γιορτάζουμε την Καθαρά Δευτέρα ....Ανοιχτό το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού....

Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2022

Ψηφιακοί υδρομετρητές στις Δ.Ε. Ιτέας και Παρνασσού συνολικού προϋπολογισμού 5.921.988,80 €

Υποβλήθηκαν από την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης του Δήμου Δελφών τρεις (3) συνολικά προτάσεις στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, στο πλαίσιο της υπ’ αριθ. πρωτ. ΥΠΕΝ/ΓρΓΓΦΠΥ/80480 /1955/02.08.2022 πρόσκλησης της Γενικής Γραμματείας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων. ....

Πιο συγκεκριμένα υποβλήθηκαν οι εξής προτάσεις: 

Πράξη 1η με τίτλο «ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΠΗΓΩΝ ΚΑΛΑΝΙΟΥ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΥΔΡΑΓΩΓΕΙΟΥ ΔΕ ΔΕΛΦΩΝ Δ. ΔΕΛΦΩΝ», συνολικού προϋπολογισμού 2.625.000,00 €  και δύο Υποέργα ως εξής:

α) ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΠΗΓΩΝ ΚΑΛΑΝΙΟΥ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΥΔΡΑΓΩΓΕΙΟΥ ΔΕ ΔΕΛΦΩΝ Δ. ΔΕΛΦΩΝ

β) ΥΠΟΕΡΓΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΠΙΒΛΕΨΗΣ

Πράξη 2η με τίτλο: «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΥΔΡΟΜΕΤΡΗΤΩΝ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΛΕΜΕΤΡΙΑΣ ΔΕΥΑ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ – Δ.Ε. ΙΤΕΑΣ», συνολικού προϋπολογισμού 2.676.522,64  €.

Πράξη 3η με τίτλο: «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΥΔΡΟΜΕΤΡΗΤΩΝ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΛΕΜΕΤΡΙΑΣ ΔΕΥΑ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ – Δ.Ε. ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ», συνολικού προϋπολογισμού 617.841,16 €.

Με την ένταξη και υλοποίηση του έργου Αναβάθμισης του Εξωτερικού Υδραγωγείου θα επιλυθεί ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα των Δελφών. Ο οικισμός υδροδοτείται σήμερα από εναλλακτικές πηγές υδροληψίας (πηγή Κεφαλόβρυσο), κατάντι του οικισμού με υψηλό κόστος μεταφοράς του νερού και δεσμεύοντας ποσότητες νερού που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για την άρδευση του ελαιώνα των Δελφών. Η ανακαίνιση και αναβάθμισή του εξωτερικού υδραγωγείου θα επιτρέψει την υδροδότηση των Δελφών με φυσική ροή και επομένως σημαντικά χαμηλότερο κόστος.

Με την προμήθεια των ψηφιακών υδρομέτρων στις Δημοτικές Ενότητες Ιτέας και Παρνασσού θα ολοκληρωθεί η αντικατάσταση των συμβατικών υδρομέτρων με ψηφιακά στο σύνολο του Δήμου. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο και πλήρως αυτοματοποιημένο σύστημα ανάγνωσης και διαχείρισης των υδρομετρητών που θα συμβάλλει στην εξάλειψη των οικιακών αφανών διαρροών, στην αποδοτικότερη λειτουργία του εσωτερικού δικτύου, την πρόβλεψη πιθανών αστοχιών του συστήματος ύδρευσης και την ελάττωση, σε πολύ μεγάλο βαθμό, του μη τιμολογούμενου νερού. Με την εγκατάσταση του εν λόγω συστήματος τηλεμετρίας, ο διαχειριστής του προγράμματος θα έχει τη δυνατότητα να αποδώσει τη βέλτιστη λειτουργία του δικτύου ύδρευσης και τη μέγιστη αξιοποίηση των υδάτινων πόρων. 

 

1 σχόλιο:

  1. Δηλ θα πληρώνουμε πάλι το κόστος αντικατάστασης,( συνήθως 60 ευρώ) ενώ ακόμη δεν έχει γίνει η εκκαθάριση των παρελθόντων ετών, σε συνδυασμό με τα ακριβά τιμολόγια σε περιοχή με άφθονα νερά. Μπορεί κάποιος να τους παρακολουθήσει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή