Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 26 Απριλίου σήμερα . .....

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2022

Απελευθέρωση Λαμίας - Ανταπόκριση 2022

Το Παράρτημα Λαμίας της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, η ΤΕ Φθιώτιδας του ΚΚΕ και το ΤΣ Φθιώτιδας της ΚΝΕ, την Τρίτη 18 Οκτώβρη 2022, τίμησαν την 78η επέτειο της Απελευθέρωσης της Λαμίας που έγινε στις 18/10/1944. ....

Οι δυνάμεις του ΕΛΑΣ που έδωσαν μάχη την προηγούμενη νύχτα, απελευθέρωσαν την πόλη και μπήκαν θριαμβευτικά με επικεφαλής τον πρωτοκαπετάνιο Άρη Βελουχιώτη, αξιωματικούς του ΕΛΑΣ και αντιπροσωπεία του ΕΑΜ.  Κατέληξαν στην Πλατεία Ελευθερίας όπου ο Άρης, μπροστά σε χιλιάδες συγκεντρωμένους, εκφώνησε τον περίφημο λόγο του για την απελευθέρωση. 

Η εκδήλωση τιμής και μνήμης άρχισε στις 11.00πμ. Από νωρίς ξεκίνησαν τα αντάρτικα τραγούδια και ακολούθησε ομιλία από τον πρόεδρο του Παραρτήματος Λαμίας, Χρήστο Φουσέκη, ο οποίος αναφέρθηκε στο ιστορικό της ημέρας, στους αγώνες της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας και στην πολύτιμη πείρα που μπορεί να αξιοποιήσει το λαϊκό κίνημα μπρος στα αγωνιστικά καθήκοντα του παρόντος και του μέλλοντος. Ακολούθησε σιγή ενός λεπτού και κατατέθηκαν δάφνινα στεφάνια και λουλούδια. Με το Πένθιμο Εμβατήριο και τον Εθνικό Ύμνο έκλεισε η σεμνή τελετή. 

Οι συγκεντρωμένοι έδωσαν αγωνιστικά ραντεβού στην Πλ. Ελευθερίας για την επόμενη μέρα, Τετάρτη 11.00, στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των συνταξιούχων και για την πανεργατική απεργία της 9ης του Νοέμβρη για την οποία δεσμεύτηκαν να συμβάλουν με κάθε τρόπο ώστε να είναι επιτυχημένη.



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου