Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022

Ο Δήμος Δελφών για το Δημοτικό Στάδιο της Άμφισσας

Πρόσφατα είδε το φως της δημοσιότητας σχόλιο από την ημερήσια εφημερίδα ‘Ώρα της Φωκίδας’, για το κεντρικό στάδιο της Άμφισσας, στο οποίο αναφέρεται ότι  ο στίβος είναι 350-360 περίπου μέτρα μήκος και δεν μπορεί να φιλοξενήσει αγώνες στίβου, παρά μόνο ακόντιο, μήκος κ.λ.π. Προς ενημέρωση των συμπολιτών μας, των προπονητών και των αθλητών,  σας γνωρίζουμε ότι:....

Παραλάβαμε τη μελέτη κατασκευής ταρτάν στίβου ενταγμένη στο πρόγραμμα χρηματοδότησης Open-Μall.

Η μελέτη περιλάμβανε την κατασκευή του ταρτάν σε 5 διαδρομές, μήκους 372,40 μ. -όπως ήταν πάντα- και συνολικού εμβαδού 4.500 μ2 . Η έκταση του τάπητα που είχε προϋπολογισθεί στην αρχική μελέτη δεν επαρκούσε για την πλήρη κάλυψη του χώρου, μεταξύ γηπέδου ποδοσφαίρου και της περίφραξης. Επίσης το μήκος του στίβου ήταν εκτός προδιαγραφών της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Να ενημερώσουμε ότι υπάρχουν δύο τύποι στίβου, πιστοποιημένοι από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, αυτός των 400 μ. και αυτός των 350 μ. Η έκταση του δικού μας σταδίου δεν χωράει αυτόν των 400 μ., λόγω μικρού μεγέθους του οικοπέδου. 

Τροποποιήσαμε -ως οφείλαμε- τη μελέτη του στίβου και την προσαρμόσαμε με συνολικό μήκος 350 μ.,  ο οποίος πληροί τις επίσημες προδιαγραφές. Αυτό επέφερε αλλαγές στις διαστάσεις του αγωνιστικού χώρου του ποδοσφαίρου, αλλά και στην απορροή των όμβριων, τις οποίες μεριμνήσαμε να αποκαταστήσουμε, με πρόσθετη δαπάνη.

Το γήπεδο ποδοσφαίρου με τις νέες του διαστάσεις, δύναται να φιλοξενεί αγώνες έως  Β´ Εθνική, ακριβώς όπως και πριν. Πρόσθετα, κοστολογήσαμε το εναπομείναν τμήμα– πέραν του στίβου και μέχρι την περίφραξη- που δεν συμπεριλαμβάνεται στο υπό εξέλιξη έργο, προκειμένου να  διαστρωθεί και αυτό με ταρτάν. Το κόστος είναι μεγάλο (περίπου 80.000 €) και ελπίζουμε σύντομα να μπορέσουμε να το συμπεριλάβουμε στο τεχνικό μας πρόγραμμα, για να το κατασκευάσουμε.

Το σημαντικό είναι ότι έχουμε, πλέον, ένα στάδιο που μπορεί να φιλοξενήσει αγώνες ποδοσφαίρου όπως παλιά, έως Β’ Εθνική και αγώνες στίβου, αφού είναι εντός των προδιαγραφών της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου, αναμένουμε τον εργολάβο για να διαστρώσει τον ελαστικό τάπητα που απομένει (καιρού επιτρέποντος), για να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί.

Σύντομα θα είναι έτοιμο το στάδιο για να φιλοξενήσει την ήδη προγραμματισθείσα αθλητική διοργάνωση ακαδημιών ποδοσφαίρου της ΕΠΣ Φωκίδας, με την παρουσία και καθοδήγηση των ‘Greek Legends 2004 ’, στις 8 Οκτωβρίου.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου