Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2022

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΤΗΣ ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ

Άλλη μία υπογραφή σύμβασης, για την υλοποίηση ενός ακόμη σπουδαίου έργου υποδομής στον Δήμο μας, έλαβε χώρα εχθές Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022. .....Πρόκειται για την εκτέλεση του έργου: "Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων Αμφίκλειας", συμβασιοποιημένου ποσού 2.160.600,00€  (χωρίς Φ.Π.Α.), που συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής κατά 85% και από Εθνικούς Πόρους κατά 15%.

 Οι εργασίες για την ΕΕΛ, τον Βιολογικό δηλαδή της Αμφίκλειας, θα ξεκινήσουν άμεσα και αφορούν την επεξεργασία των αστικών λυμάτων του ομώνυμου οικισμού. Τα αμιγώς αστικά λύματα από το υπάρχον δίκτυο ακαθάρτων θα συνδέονται πλέον με τον Κεντρικό Αποχετευτικό Αγωγό, που θα κατασκευαστεί στο πλαίσιο της παρούσας εργολαβίας, ο οποίος θα παραλαμβάνει επίσης τα λύματα του παντορροϊκόυ δικτύου, από το σημείο που σήμερα διατίθενται ανεπεξέργαστα στο ρέμα «Ξηρόρεμα» και θα τα οδηγεί στο φρεάτιο εισόδου της ΕΕΛ.

 Η μέχρι σήμερα ανεξέλεγκτη διάθεση των λυμάτων στο ρέμα «Ξηρόρεμα» επέφερε
σημαντική και συνεχή περιβαλλοντική επιβάρυνση καθώς και ποιοτική υποβάθμιση της ευρύτερης περιοχής. Η εκτέλεση, όμως, του σημαντικού αυτού έργου θα έχει ως αποτέλεσμα την προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της Αμφίκλειας. Επίσης, θα καλύψει, όχι μόνο τις σημερινές, αλλά και τις μελλοντικές μας ανάγκες, αφού λύνουμε δια παντός το μεγάλο πρόβλημα της διαχείρισης των αστικών λυμάτων.

 Επιδιώκουμε την αλλαγή. Δίνουμε μόνιμες λύσεις στα προβλήματα. Βάζουμε θετικό περιβαλλοντικό αλλά και αναπτυξιακό πρόσημο στον Δήμο Αμφίκλειας - Ελάτειας!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου