Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Τρίτη 9 Αυγούστου 2022

H ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΑΣ …… για το ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ της Άμφισσας

Επειδή τελευταία γίνεται  λόγος για το γηροκομείο της Άμφισσας οφείλουμε να πούμε: Ακόμη και πριν το 2014 που ήδη ξεκίνησαν να φαίνονται τα σημάδια της σταδιακής πτώχευσης του γηροκομείου Άμφισσας, η Ένωσή μας, το Σωματείο μας, .....

πήρε θέση γιατί αυτή η δομή ήταν και είναι απαραίτητη σε τέτοιους μάλιστα καιρούς για ένα μεγάλο σύνολο συνανθρώπων μας και των οικογενειών τους και ειδικά για εμάς, τους συνταξιούχους, που εν δυνάμει θα νπορούσαμε να είμαστε τρόφιμοί του.

   Εκείνες τις εποχές όπου ό ένας έριχνε την ευθύνη στον άλλον, προσπαθώντας μέσα από τον ορυμαγδό των μνημονίων που μαζί ψήφιζαν στη βουλή, να καρπωθούν πολιτικά οφέλη, κανείς τους δεν κατέθετε συγκεκριμένες προτάσεις σαν αυτές που εμείς καταθέσαμε. Η αναφορά γινότανε απλά για τις ευθύνες και μόνον.

    Καταγγείλαμε σε όλο το λαό της περιοχής και κυρίως στους συνταξιούχους  τη διαχειριστική επιτροπή του κληροδοτήματος του Γηροκομείου για το μελετημένο (κατά την άποψή μας) κλείσιμό του. Αναφέραμε συγκεκριμένα…(ανάμεσα στα άλλα) στην ανακοίνωσή μας (1/5/14)..

     «Η απόφαση αυτή πετάει στο δρόμο τους εργαζόμενους σε αυτό που με πάμπολλες θυσίες το στήριξαν με μόνο γνώμονα την ανάγκη που είχαν συνάνθρωποί μας για να μπορέσουν, στα γεράματά τους να ζήσουν με αξιοπρέπεια. Αυτούς τους γέροντες (που εν δυνάμει θα μπορούσαμε να ήμασταν στη θέση τους) τους πετάνε στους σύγχρονους Καιάδες οι τοπικές αρχές.

    Να σταματήσουν να ρίχνουν το μπαλάκι ο ένας στο άλλον κάνοντας τα κορόιδα μιας και ΟΛΟΙ, ναι ΟΛΟΙ, θέλουν να τελειώνει αυτή η ιστορία με το κλείσιμό του, για να μην υπάρχουν οικονομικά βαρίδια στα πόδια τα δικά τους, αλλά και της Κυβέρνησης. Έτσι ΟΛΟΙ, ΜΑ ΟΛΟΙ, το αντιμετώπισαν από τη δημιουργία του έως σήμερα. Τη μια στιγμή πανηγύριζαν για τη δημιουργία του και την άλλη στιγμή ευχότανε να κλείσει το συντομότερο!!!

    Θα πρέπει ο κάθε πολίτης αυτού του τόπου, οι εργαζόμενοι του Γηροκομείου, οι τρόφιμοι αλλά και οι συγγενείς να κάνουν συνείδηση τους ότι δεν μπορεί τη σημερινή εποχή να υπάρχουν οι διάφορες δομές υγείας, περίθαλψης, πρόνοιας σε χέρια ιδιωτών ή ΝΠΙΔ, που θα εξαρτούν την ύπαρξή και λειτουργία τους ανάλογα με το ποια κέρδη αποφέρει η συγκεκριμένη δομή.

    Δηλαδή να λειτουργούν οι δομές στη λογική της επιχειρηματικότητας και όχι στην ουσία τους. που είναι η κρατική φροντίδα για τα άτομα αυτά που πρόσφεραν μια ολόκληρη ζωή κέρδη και πλούτο σε εργοδότες και στο ίδιο το κράτος.  Το κλείσιμο του Γηροκομείου δεν πρέπει να αφήσει κανέναν ασυγκίνητο! Να σημάνει συναγερμό σε κάθε μαζικό φορέα της περιοχής.

    Να είναι απαίτηση μας ΤΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΝΑ ΠΕΡΙΕΛΘΕΙ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ και να αναλάβει αυτό να συνεχίσει τη λειτουργία του.

   Καμία άλλη θέση δεν θα λύσει το πρόβλημα. Απλά θα το μεταθέτει σε κάποια άλλη χρονική στιγμή με αποτέλεσμα αυτό να διαιωνίζεται. Οι όποιες κινήσεις εντυπωσιασμού (λόγω προεκλογικής περιόδου) είναι άνευ ουσίας. Οι ευθύνες της κυβέρνησης της Ν.Δ, και ΠΑΣΟΚ καθώς και των υποστηρικτών της είναι τεράστιες και είναι ώρα για τους πολίτες να της τις αποδώσουν. Ίδιες ευθύνες φέρουν και οι εκάστοτε τοπικές αρχές που σήμερα και εκ του ασφαλούς μπορούν να φαίνονται ότι είναι υπέρ της συνέχισης της λειτουργίας του όμως το παρελθόν τους άλλα δείχνει»

  Αυτά για το 2014 και δεν αλλάζουμε ούτε κόμμα ούτε οξεία. Να προσθέσουμε μόνον ως υπεύθυνο και το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ που όντας 4 χρόνια στην εξουσία έκανε ότι δεν είδε ούτε άκουσε για το γηροκομείο!  

   Αυτοί λοιπόν που πανηγύριζαν για την έναρξη της λειτουργίας του γηροκομείου και μετά το υπονόμευαν είναι οι ίδιοι που πανηγύριζαν για το νοσοκομείο, για τα κέντρα υγείας, για το ΕΣΥ, για την κατασκευή των εθνικών οδών και της ζεύξης Ρίου, την κατασκευή της μαρίνας της Ιτέας και πόσα άλλα, ων ουκ έστιν αριθμός, που υποβαθμίζονται, που κλείνουν, που ξεπουλιούνται και που μάλιστα ερίζουν μεταξύ τους, ποιος θα κάνει το καλύτερο ξεπούλημα.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου