Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Τρίτη 2 Αυγούστου 2022

Απάντηση σε δημοσίευμα του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας για τη σύσταση Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας στη Δεσφίνα

Αγαπητέ κ. Λουκά Αναγνωστόπουλε,

Προς απάντησή σου, αλλά και για να λάβουν γνώση οι συμπολίτες μας, ενημερώνω ότι:....

Α. Η σύσταση του συγκεκριμένου μη κερδοσκοπικού οργανισμού έγινε με πρωτοβουλία αιρετών και πολιτών της Δημοτικής Ενότητας Δεσφίνας ( αναφαίρετο δικαίωμά τους σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία) με σκοπό εκτός των  άλλων τη διαχείριση των εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται κατά παράδοση, εδώ και δεκαετίες στη συγκεκριμένη πόλη, που σημειωτέων είναι αυτοχρηματοδοτούμενες, δεν έχουν λάβει ΚΑΜΙΑ απολύτως οικονομική ενίσχυση από κανένα δημόσιο φορέα και ειδικότερα από το Δήμο Δελφών, όπως προκύπτει από στοιχεία της Οικονομικής μας υπηρεσίας. 

Β. Το καλοκαίρι του 2019, μετά από τις εκλογές όπου οι Δημότες μας εμπιστεύτηκαν τη διοίκηση του Δελφών Δελφών, προτείνατε ως θέμα προς συζήτηση τη αγορά  του ποσοστού 3 %  που κατείχε ο κ. Ανεμοδουράς σε ένα τμήμα των ανεμογεννητριών  της Δεσφίνας και το αποσύρατε, γιατί - όπως ισχυρίζεστε - απαιτήσαμε εμείς, ως νέα Δημοτική αρχή να το χειριστούμε. Μάλιστα μας εγκαλείτε γιατί δεν το έχουμε φέρει μέχρι τώρα, με κίνδυνο την απώλεια ενός τεράστιου περιουσιακού στοιχείου.

Σκόπιμα όμως δεν αναφέρετε στο καθ΄ όλα ανακριβές δημοσίευμά σας, ότι σύμφωνα με τη ισχύουσα νομοθεσία  ( άρθρο 20 του Νόμου 3731/2008) δεν επιτρέπεται η συμμετοχή των Δήμων, των Νομικών προσώπων και των Ιδρυμάτων του στο μετοχικό κεφάλαιο ανωνύμων εταιριών.

Συνεπώς ουδόλως προφανές είναι το τι θα γίνει με το ποσοστό του 3%, σύμφωνα με την

ισχύουσα νομοθεσία και θα πρέπει να βρεθεί ο καθόλα νόμιμος τρόπος προκειμένου που αυτό να μεταβιβαστεί.

Το πώς αυτό θα πραγματοποιηθεί, (αν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί τελικά), θα το αποφασίσει το κυρίαρχο όργανο του Δήμου μας που είναι το Δημοτικό μας Συμβούλιο μετά από σχετική τεκμηριωμένη εισήγηση της Δημοτικής μας αρχής. 

Τέλος  κ. Αναγνωστόπουλε ίσως θα πρέπει να κατανοήσετε επιτέλους ότι  η  αναξιοπιστία των λεχθέντων σας προς τους πολίτες, διασύρουν το κύρος του κορυφαίου οργάνου του Δήμου μας, το Δημοτικό συμβούλιο.

Υ.Γ. Συνημμένα δημοσιεύουμε απόσπασμα της παράνομης εισήγησή σας,  προς το Δημοτικό Συμβούλιο της  06/08/2019.





 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου