Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Τρίτη 2 Αυγούστου 2022

Προβολή ταινίας Τετάρτη 3/8 στην Ιτέα


 

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΙΤΕΑΣ

Τετάρτη 3/8 στις 9μμ

«Αντίο ηλίθιοι» 

του Αλμπέρ Ντιποντέλ με την Βιρζινί Εφιρά...

Η γαλλική κωμωδία που θριάμβευσε στα Σεζάρ 2021 (προτάθηκε για 12 και πήρε 7 βραβεία: καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας, σεναρίου, β ανδρικού ρόλου κλπ) και έκανε ρεκόρ εισιτηρίων στη Γαλλία, εν μέσω πανδημίας.

Το trailer της ταινίας: https://www.youtube.com/watch?v=ZAPMZLbjjZo

ΥΠΟΘΕΣΗ

Μια κομμώτρια (η υπέροχη Βιρζινί Εφιρά) προσπαθεί να βρει το γιο της, που είχε αναγκαστεί να δώσει για υιοθεσία όταν έμεινε έγκυος στην εφηβεία της. με τη βοήθεια δύο ανεκδιήγητων τύπων. Το απίθανο αυτό τρίο ξεκινά ένα αλλοπρόσαλλο ταξίδι σε όλη την πόλη.

Ευτράπελα, εμπόδια  και μια αμείλικτη σάτιρα στην γαλλική γραφειοκρατία.  Το χιούμορ της ταινίας θυμίζει τους Βρετανούς Μόντι Πάιθονς – δεν είναι τυχάιο πως ο μέγας Τέρι Γκίλιαμ, του κορυφαίου βρετανικού κωμικού σχήματος, κάνει ένα πέρασμα στην ταινία. Η ταινία άλλωστε είναι αφιερωμένη στον Τέρι Τζόουνς των Μόντι Πάιθονς, με τον οποίο ο Ντιποντέλ συνεργάστηκε στο παρελθόν σε δύο ταινίες του.

ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ

Θοδ. Κουτσογιαννόπουλος (lifo): «Από την κριτική του για τη γραφειοκρατία μέχρι την ιδιοσυγκρασιακή σχέση του απρόβλεπτου ντουέτου, ο Ντιποντέλ δουλεύει συνεχώς την κίνηση και τον ρυθμό της ιδιαίτερης, γλυκόπικρης κομεντί του, μετασχηματίζει τη δυναμική τους, ποντάρει περισσότερο στις κωμικές καταστάσεις παρά στην ευκολία ενός αστείου διαλόγου και φτιάχνει ένα γαλλικό After Hours με ανθρωπιά.»

Χρ, Μήτσης (ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ): «Μια ξέφρενη κωμωδία καταστάσεων, αλλά και πικρή σάτιρα της γαλλικής πραγματικότητας, η οποία αναδείχτηκε σε μεγάλη νικήτρια των βραβείων Σεζάρ.»

Αγγελική Καρυστινού BOVARY: «Ξέφρενες καταστάσεις, που επαληθεύουν τον προβοκατόρικο τίτλο, και στιγμές δραματικών εντάσεων αναμειγνύονται σε αυτή τη μαύρη κωμωδία, που με την αιχμηρή πολιτική της ματιά, μας υπενθυμίζει ότι τελικά, αυτό που έχει αξία είναι να ζεις την κάθε στιγμή, ακόμα κι αν χρειαστεί να πας κόντρα στο ρεύμα.»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου