Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Κυριακή 31 Ιουλίου 2022

Νέες παιδικές χαρές σε Αγία Ευθυμία και Σερνικάκι

Ν. Λουπάκος: «Σύγχρονοι και ασφαλείς χώροι παιχνιδιού για τα παιδιά» 

Υπεγράφη η σύμβαση και ξεκινούν οι εργασίες ώστε οι Κοινότητες Αγίας Ευθυμίας και Σερνικακίου να αποκτήσουν νέες, σύγχρονες παιδικές χαρές, οι οποίες θα πληρούν τις προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος, ούσες ταυτόχρονα και πιστοποιημένες. ....

Το έργο, με ακριβή τίτλο «Βελτίωση παιδικών χαρών Τ.Κ. Αγίας Ευθυμίας και Τ.Κ. Σερνικακίου», είναι  προϋπολογισμού 47.199,43 ευρώ και η χρηματοδότησή του προέρχεται από το Πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2014 – 2020» (Π.Α.Α. 2014 - 2020) με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης - Ε.Γ.Τ.Α.Α. και από Εθνική Δαπάνη.

Τα υφιστάμενα όργανα και στις δύο παιδικές χαρές παρουσιάζουν πολλές φθορές-ελλείψεις και χρήζουν πολλών επισκευών, ενώ επίσης η σημερινή τοποθέτησή τους στο χώρο δεν καλύπτει απαιτούμενες προϋποθέσεις, σύμφωνα με την έκθεση ελέγχου του Πιστοποιημένου φορέα. 

Βάσει της μελέτης, στην παιδική χαρά Αγίας Ευθυμίας ο νέος εξοπλισμός περιλαμβάνει δύο κλασσικούς μύλους, πέντε τραμπάλες ενός σημείου, κούνια τεσσάρων θέσεων, οριζόντια κλίμακα και τσουλήθρα. Αντιστοίχως στην παιδική χαρά Σερνικακίου, ο νέος εξοπλισμός περιλαμβάνει σύνθετο με τσουλήθρα, κλασικό μύλο, τραμπάλες δυο θέσεων, κούνια τεσσάρων θέσεων και σύνθετο αναρρίχησης. 

Επίσης, και στις δύο παιδικές χαρές, θα γίνει τοποθέτηση πλακών ασφαλείας στις επιφάνειες πτώσης των οργάνων, διαμόρφωση διαδρόμων πρόσβασης στα όργανα με πλάκες πεζοδρομίου και κατασκευή κιγκλιδωμάτων όπου έχει κριθεί απαραίτητο. Στην παιδική χαρά Αγ. Ευθυμίας θα γίνει ακόμα συντήρηση - επισκευή των ηλεκτρολογικών, ενώ σε εκείνη του Σερνικακίου θα κατασκευαστεί τοίχος από αργολιθοδομή. 

Εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την εξέλιξη, ο Αντιδήμαρχος της Δ.Ε. Άμφισσας κ. Νικόλαος Λουπάκος σημείωσε: «Όπως έχουμε τονίσει και στο παρελθόν, μία από τις δυσκολότερες αλλά και ταυτόχρονα κοστοβόρες παρεμβάσεις που κλήθηκαν οι Δήμοι να πραγματοποιήσουν τα τελευταία χρόνια είναι η διαμόρφωση των παιδικών χαρών, βάσει των όσων ορίζει πλέον ο νόμος. Ακολουθώντας τις επιταγές αυτού, και εξαντλώντας κάθε πηγή εξεύρεσης πόρων, ο Δήμος Δελφών έχει καταφέρει σταδιακά να αναμορφώσει τους περισσότερους από τους χώρους διασκέδασης και παιχνιδιού των παιδιών, καθιστώντας τους σύγχρονους και κυρίως ασφαλείς». 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου