Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 18 Απριλίου σήμερα......

Τρίτη 19 Ιουλίου 2022

Με Αρβανιτάκη, Γλυκερία και Σιόλα το Φεστιβάλ Δελφών «Το Λάλον Ύδωρ»


 Φεστιβάλ Δελφών  «Το Λάλον Ύδωρ» 2022 

Η Επιτυχία Συνεχίζεται 

Πρόγραμμα Β’ Κύκλου....

 

Με πολύ μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο Α’ Κύκλος του Φεστιβάλ Δελφών «Το Λάλον Ύδωρ».

Η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Βοστώνης με τον θρυλικό μαέστρο και δάσκαλο Benjamin Zander μάγεψε το κοινό στους Δελφούς, ο Γιάννης Χαρούλης ξεσήκωσε με την ερμηνευτική του δεινότητα τον κόσμο στο Θέατρο Φρύνιχος, η Ελένη Τσαλιγοπούλου αναμόχλευσε τη μνήμη στο αφιέρωμα για τα εκατό χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή στην Άμφισσα και οι αξεπέραστοι «Swingin’ Cats» δημιούργησαν μια μοναδική ατμόσφαιρα, που θα χαραχτεί στη μνήμη σε όλους όσους παραβρέθηκαν στο Γαλαξίδι. Τέλος, οι «Λούστροι» έκλεισαν συγκινητικά το δεύτερο αφιέρωμα στην μικρασιατική καταστροφή και τον πρώτο κύκλο του φεστιβάλ στην Ιτέα. 

Την Πέμπτη 4 Αυγούστου ξεκινάει ο Β’ Κύκλος Φεστιβάλ Δελφών «Το Λάλον Ύδωρ», που περιλαμβάνει 3 σημαντικές συναυλίες στην Ερατεινή, στο Λιδωρίκι και στους Πενταγιούς

Σημείωμα Καλλιτεχνικού Διευθυντή, Δημήτρη Μαραμή, για τον Β’ Κύκλο του Φεστιβάλ Δελφών «Το Λάλον Ύδωρ»: 

Η τέταρτη χρονιά του Φεστιβάλ Δελφών το ταυτοποιεί πλέον σε ένα αμιγώς μουσικό φεστιβάλ με ποικιλία διαφορετικών ειδών μουσικής και με προσέλκυση ενδιαφέροντος από όλα τα μέρη της χώρας. Η πραγματοποίηση αληθινής δικτύωσης των δρώμενων σε διαφορετικές πόλεις και μέρη της Φωκίδας επαληθεύεται στην πράξη και συνεχίζεται δυναμικά. Έτσι ο Β’ κύκλος ταξιδεύει στη Δωρίδα μέσα στον Αύγουστο αναδεικνύοντας άλλα τρία ιδιαίτερα μέρη, την Ερατεινή, το Λιδωρίκι και τους Πενταγιούς, με τρία σημαντικότατα ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής.

  

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Β’ ΚΥΚΛΟΥ

 

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗ

ACOUSTIC

Πέμπτη 4 Αυγούστου, Ερατεινή

 

Η διαχρονική ερμηνεύτρια Ελευθερία Αρβανιτάκη έχει ταξιδέψει τη μουσική της και τη μουσική της χώρας μας σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη, έχει ένα ευρύ ρεπερτόριο γεμάτο από όλα τα χρώματα και τα ιδιώματα, πότε pop και πότε λαϊκή, πότε τζαζ και πότε παραδοσιακή, με τραγούδια που έχουν μπει στα στόματα όλων μας κι έχουν νικήσει το χρόνο. Η παράσταση “Acoustic” μετά την επιτυχημένη της πορεία στην Ελλάδα και την Κύπρο με soldout παραστάσεις και μετά από την απόλυτα επιτυχημένη περιοδεία στην Ισπανία (Μάλαγα, Μαδρίτη, Βαρκελώνη), στο Τελ Αβίβ και Ντόρτμουντ, έρχεται για μία μοναδική βραδιά στην Ερατεινή στο πλαίσιο του Β' κύκλου του Φεστιβάλ Δελφών "Το Λάλον Ύδωρ". Συμμετέχουν τρεις σπουδαίοι σολίστες οι Θωμάς Κωνσταντίνου στο ούτι, το λαούτο, το μαντολίνο και το τσουμπούς, ο Γιάννης Κυριμκυρίδης στο πιάνο και ο Γιάννης Πλαγιανάκος στο κοντραμπάσο. 

 

ΓΛΥΚΕΡΙΑ

Τραγούδια λαϊκά-έντεχνα-παραδοσιακά

Παρασκευή 12 Αυγούστου, Λιδωρίκι

 

Η χαρισματική ερμηνεύτρια Γλυκερία, που διακρίνεται για τη γνησιότητα, τη ζεστασιά και την αυθεντική ψυχαγωγία που χαρίζει στο κοινό της, παρουσιάζει ένα πρόγραμμα που επιμελείται ο Στέλιος Φωτιάδης,  με γνωστά τραγούδια λαïκά – έντεχνα – παραδοσιακά, και όλες τις επιτυχίες της («Μέχρι να βρούμε ουρανό», «Δεν έχω πολλά», «Ό,τι αγαπώ είναι δικό σου», «Πάρε με απόψε πάρε με»«Η νύχτα μυρίζει γιασεμί», κ.ά.), πλαισιωμένη από τον Χάρη Μακρή και τη Χριστίνα Γαλιάτσου.

 

ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΙΟΛΑΣ 

Τραγούδια για βουνά, νερά και δάση

Σάββατο 13 Αυγούστου, Πενταγιοί

 

Ο Σταύρος Σιόλας συνθέτει μια παράσταση που αντλεί την έμπνευσή της από την παράδοση, το λυρισμό και τη σύγχρονη ελληνική τραγουδοποιία. Παρουσιάζει επί σκηνής γνωστά του τραγούδια όπως ΤΗΣ ΑΡΝΗΣ ΤΟ ΝΕΡΟ, τα ΔΙΟΔΙΑ, το ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ, ΤΗΝ ΠΡΟΣΜΟΝΗ, ΤΟ ΧΩΡΙΣ ΕΣΕΝΑ, τον ΓΕΡΟΠΛΑΤΑΝΟ αλλά και τραγούδια από την πρόσφατη δισκογραφική του δουλειά «Φωνές θιάσου» όπως το ΣΑΝ ΧΟΥΑΝ κ.α. Μια παράσταση-οδοιπορικό σε ένα ευρύ φάσμα του ελληνικού τραγουδιού με όλη τη μαγεία και την περιπέτεια ενός αναπάντεχου ταξιδιού. Συμμετέχουν οι μουσικοί: Ευαγγελία Μαυρίδου πιάνο, Γιώργος Παππάς λαούτο, ούτι, μαντολίνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου