Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022

Μέγκος Παναγιώτης : Αη Μηνάς «Μπάτε σκύλοι αλέστε κι αλεστικά μη δώσετε»


  ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΕΣ ήταν οι συνεχιζόμενες ΕΚΤΟΣ θέματος τοποθετήσεις των συμβούλων της συμπολίτευσης προσπαθώντας να πιαστούν από κάπου και να βρουν μια δικαιολογία να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.  .... Παρέσυραν  και ορισμένους της αντιπολίτευσης της προηγούμενης δημοτικής αρχής να αντιπαρατεθούν στο πόσες φορές  ο καθένας τους παρέκαμψε τους κανονισμούς και λειτούργησε αντιθεσμικά, αντιδεοντολογικά, αντικανονικά, αντι-υπηρεσιακά.  

      -«Το έργο στον Άη Μηνά αρέσει στον κόσμο» -«Είναι χρήσιμο και αίτημα της τοπικής κοινωνίας.» -«Αν πηγαίναμε με τον Νόμο θέλαμε 10 χρόνια να το κατασκευάσουμε.» -«Τα χρήματα των τιμολογίων τα πλήρωνε η εταιρεία που το κατασκεύαζε απευθείας»……..

      Αυτά ήταν τα επιχειρήματα που ακούστηκαν στο δ.σ., κακόηχο & άμετρο «ποίημα».   

      Επιχειρήματα που έπρεπε να ακουστούν για να πείσουν πρώτα τους ίδιους με τις εκτός τόπου, χρόνου και θέματος τοποθετήσεις, γιατί ούτε οι ίδιοι πίστευαν όσα έλεγαν.

  Το Διακύβευμα το καταλαβαίνουν οι δημοτικοί σύμβουλοι; Προχωράμε με κανόνες και συντεταγμένα ως Δήμος, ως Κοινωνία, ή καταργούμε τα πάντα;

  Θα φορτωθεί τις ευθύνες της Εταιρείας που κατασκεύασε το παράνομο Έργο ο Δήμος Δελφών; Ο οποίος δεν έχει πάρει καμία Απόφαση για το συγκεκριμένο έργο και τουλάχιστον επίσημα όπως ομολογήθηκε δεν έχει ασχοληθεί ποτέ σε κανένα επίπεδο διοίκησης;

  Ποιος κουμαντάρει τον τόπο μας; Θα επιτρέψουμε να επικρατήσει ο «Νόμος» του ισχυρού, της Ασυδοσίας, των Εταιρειών που αφαιμάζουν ως βδέλλες το δημόσιο; Σε τέτοιες περιπτώσεις, να είστε σίγουροι, δεν γλυτώνει στο τέλος κανείς την φθορά, το κόστος, από κάθε τίμημα.  

   Οι διαδικασίες υλοποίησης ενός έργου Κοινόχρηστου σκοπού δεν είναι τυχαίες.   

   Διασφαλίζουν την ποιότητα, την ασφάλεια, την τεχνική αρτιότητα, την ευεργεσία, την καλαισθησία, την οικονομία, το περιβάλλον και άλλα πολλά. Οι έλεγχοι και οι προδιαγραφές είναι απαραίτητα στοιχεία της υλοποίησης.

    Η διάλυση των Υπηρεσιών και οι συγκεχυμένες συναρμοδιότητές τους είναι αποτέλεσμα Πολιτικών επιλογών & Αποφάσεων που δυσχεραίνουν την υλοποίηση των έργων. 

    Αυτές τις πολιτικές αποφάσεις πήραν αυτοί που έως σήμερα διοικούν τον τόπο μας, βάζουν τους κανόνες, για να τους παραβιάσουν στην συνέχεια. Μετά βγαίνουν πάλι από πάνω χρησιμοποιώντας ως δικαιολογία το άγονο έδαφος που δημιούργησαν.

ΤΡΕΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ (*)

Δήμαρχε έχεις τρεις επιλογές.

Πρώτη: Συμφωνείς ανοιχτά και δημόσια με την πρακτική «μπάτε σκύλοι αλέστε κι αλεστικά μη δίνεται». Ενημερώνεις την ΚΕΔΕ και τους άλλους Δήμους για να ακολουθήσουν το παράδειγμά σας για την υλοποίηση Έργων Ταχύρρυθμα!!!  

Δεύτερη: Βάζεις σε αργία τον αντιδήμαρχο έως ότου οι αρμόδιες υπηρεσίες αποφασίσουν για το μέγεθος της παράβασης και τα όργανα ελέγχου της αυτοδιοίκησης για το εάν πρέπει να επιβληθεί τιμωρία και ποια.

Τρίτη: Αν δεν συμφωνείς με την πρώτη επιλογή και δεν μπορείς να εφαρμόσεις την δεύτερη, ΠΑΡΑΙΤΕΙΣΕ.

ΣΙΓΟΥΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ 

Το εκλογικό σώμα μπορεί να σταματήσει τον φαύλο κύκλο της αντικατάστασης του κακού με το λιγότερο κακό, του ανεπαρκή με τον λιγότερο ανεπαρκή, την ώρα της κάλπης:

ΨΗΦΙΖΟΝΤΑΣ «ΠΟΛΙΤΕΣ στο ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ»

    Η ευθύνη διαχέεται αναλογικά ανάμεσα στο Εκλογικό σώμα και τον εκπρόσωπο που ψήφισε και εξέλεξε.

    Η λάθος επιλογή όταν βρίσκεσαι μπροστά στην Κάλπη της εκλογής έχει αποτελέσματα ολέθρια για όλους. 

    Τα Κόψω-χεριάσματα   όλη την τετραετία ως την επόμενη προσφυγή στην κάλπη, είναι αστειότητες. 

              

(*) Όπως μάθαμε ο Δήμαρχος έχει επιλέξει την δεύτερη επιλογή μερικώς.       

      

Ο Επικεφαλής δημοτικός σύμβουλος

Μέγκος Παναγιώτης 

  

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ.

ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ Αξίζει και να Ζεις και να Αγωνίζεσαι για Αυτόν.


Δημοτική Κίνηση Πολιτών Δήμου ΔΕΛΦΩΝ - ΠΟΛΙΤΕΣ στο ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου