Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 26 Απριλίου σήμερα . .....

Τρίτη 7 Ιουνίου 2022

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΦΩΚΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗ «NOVARTIS»

 ΙΩΑΝΝΗΣ Δ. ΜΠΟΥΓΑΣ

Γεν. Γραμματέας Κ.Ο. Ν.Δ.       

Βουλευτής Φωκίδας

 H προηγούμενη Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ παρέλειψε να ερευνήσει το υπαρκτό σκάνδαλο της NOVARTIS, που αφορούσε χρηματισμούς ιατρών, αθέμιτες πρακτικές της εταιρείας κ.λπ.,.....

όπως έπραξαν άλλες χώρες μεταξύ των οποίων και οι ΗΠΑ και ήλθε η Κυβέρνηση της ΝΔ να ασκήσει αγωγή αποζημιώσεως κατά της NOVARTIS, αποκαθιστώντας το κύρος της Χώρας.

     Αντ’ αυτού ο ΣΥΡΙΖΑ έστησε μια πρωτοφανή σκευωρία σε βάρος 10 πολιτικών της αντιπάλων, με σκοπό την φυσική και πολιτική εξόντωσή τους. 

     Μέχρι σήμερα, οι 9 από τους 10 έχουν κριθεί αθώοι με αποφάσεις της Ελληνικής Δικαιοσύνης και εκκρεμεί η υπόθεση Α. Λοβέρδου, ο οποίος, σημειωτέον, με δήλωσή του έχει παραιτηθεί της παραγραφής για να εξεταστεί κατ’ ουσίαν η υπόθεσή του.

      Με απόφαση της Ολομέλειας του Ελληνικού Κοινοβουλίου, η οποία ελήφθη με συντριπτική πλειοψηφία, ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος του πρ. Αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ και, σύμφωνα με το Σύνταγμα και το νόμο περί ευθύνης υπουργών, ανατέθηκε η υπόθεση στο Δικαστικό Συμβούλιο, που συγκροτείται από ανωτάτους δικαστές, οι οποίοι προέκυψαν με κλήρωση. Το δικαστικό συμβούλιο επέκτεινε τη δίωξη και στα εμπλεκόμενα μη πολιτικά πρόσωπα.

     Επομένως, και για το σκάνδαλο και για τη σκευωρία την ευθύνη φέρει αποκλειστικά ο ΣΥΡΙΖΑ.

      Κι ενώ ολοκληρώθηκε η ανάκριση και επίκειται η κρίση του δικαστικού συμβουλίου, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι εμπλεκόμενοι με προφανή σκοπό να παρελκύσουν τη διαδικασία, ανακάλυψαν έγγραφα που εδώ και χρόνια τα είχε στην κατοχή της η κ. Τουλουπάκη και δεν τα έδινε, ούτε τα αξιοποίησε για να ζητήσει την δίωξη του κ. Λοβέρδου, καίτοι χειριζόταν επί μακρόν την υπόθεση, υπάρχουν στις σχετικές δικογραφίες, έχουν αξιολογηθεί από τους δικαστές και ασφαλώς θα αξιολογηθούν και από το δικαστικό συμβούλιο. 

     Δεν θα απαντήσω επί της ουσίας στις αναφορές του ΣΥΡΙΖΑ για το περιεχόμενο και την αποδεικτική δύναμη των εγγράφων που επικαλείται, καθώς αυτό αποτελεί καθήκον της Δικαιοσύνης. 

     Επειδή όμως ενδεχομένως και οι ίδιοι οι συντάξαντες την ανακοίνωση να μη έχουν αντιληφθεί περί τίνος πρόκειται και αναμασούν απλώς όσα ο κ. Βαξεβάνης και η Κουμουνδούρου ισχυρίζονται, να γνωρίζουν ότι σύντομα θα κληθούν:

     -Αντί φωτογραφιών τμημάτων, να δημοσιεύσουν και τα δύο έγγραφα -ολόκληρα- τα οποία πλέον παραδέχονται και δημόσια ότι υπάρχουν, για να φανεί αν πράγματι η μετάφραση αφορά το κείμενο που επικαλούνται και συνεπώς απαλείφθηκαν τα ονόματα, όπως καταγγέλλουν, ή απλά αφορά το παλαιότερο κείμενο του 2016 και έκαναν ακόμη μια προσπάθεια εξαπάτησης της κοινής γνώμης ή και χειραγώγησης της διαδικασίας του Δικαστικού Συμβουλίου που βρίσκεται στο τελικό της στάδιο μετά την ολοκλήρωση της ανάκρισης.

     -Να απαντήσουν γιατί η μεταφράστρια σε συμπληρωματικές δηλώσεις της ισχυρίζεται ότι το έγγραφο που μετέφρασε δεν είναι το αγγλικό που δημοσίευσε ο κ. Βαξεβάνης. Αν δεν είναι αυτό, μήπως μετέφρασε το αγγλικό έγγραφο του Δεκεμβρίου του 2016, του οποίου η μετάφραση μόνο υπήρχε στο Φάκελο, καθώς το είχε προσκομίσει ο κ. Αγγελής, και σωστά ζητήθηκε μόνο μετάφραση του;

     Η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Φωκίδας εξέδωσε την πρόσφατη ανακοίνωσή της, όχι ασφαλώς για να ενημερώσει, αλλά για να κατασκευάσει από το πουθενά μια ακόμα επίθεση σε βάρος μου, ικανοποιώντας τις εμμονές των εκπροσώπων της προς το πρόσωπό μου και –το κυριότερο- να εκτοξεύσει τις γνωστές απειλές κατά των πολιτικών της αντιπάλων για το τί θα συμβεί την δεύτερη φορά με την Αριστερά, που θα έλθει για να ελέγξει πλήρως τους αρμούς της εξουσίας.

     Δυστυχώς για τον ΣΥΡΙΖΑ οι πολίτες πλέον τους έμαθαν και τους γνωρίζουν.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου