Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Παρασκευή 27 Μαΐου 2022

Αιδώς Αργείοι! - Στέφανος Σταμέλλος

Χρειάστηκε χθες να πάω στα επείγοντα στο Νοσοκομείο Λαμίας. Μια πληγή στον αστράγαλο από «άγνωστο» αντικείμενο εξελίχτηκε σε φλεγμονή με πρήξιμο, κοκκίνισμα και έντονο πόνο. ....
Κι επειδή ο φόβος φυλάει τα έρμα, σηκώθηκα και πήγα. Ήταν μια δυσάρεστη εμπειρία, που πιστεύω την έχουν ζήσει αρκετοί συμπολίτες μας.
Περίμενα τρεις ώρες στους διαδρόμους στα επείγοντα και αναγκάστηκα να φύγω για να πάω τελικά σε ιδιωτική κλινική.
Εννοείται ότι δεν ήμουνα μόνο εγώ που αναγκάστηκε να φύγει ή που αγανάκτησε.
Είδα όμως το προσωπικό να προσπαθεί απεγνωσμένα να εξυπηρετήσει, αλλά δεν αρκεί η καλή διάθεση του νοσηλευτικού προσωπικού.
Αποδεικνύεται περίτρανα ότι οι κυβερνώντες, και πείτε μου ότι κάνω αντιπολίτευση, επιδιώκουν με κάθε τρόπο τη διάλυση του Δημόσιου Τομέα Υγείας και την ιδιωτικοποίηση γενικά της υγείας.
Γι’ αυτό ανοίγουν σαν τα μανιτάρια ιδιωτικές κλινικές παντού, γιατί έτσι θέλει το νεοφιλελεύθερο σύστημα.
Κρατούν τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς, χωρίς ουσιαστικό λόγο σήμερα, σε αναστολή εκτός νοσοκομείων, μόνο εκδικητικά, απλήρωτους και σε κατάσταση ανεργίας, δεν γίνονται προσλήψεις, εξαντλούν τους εργαζόμενους σε απάνθρωπες συνθήκες εργασίας χωρίς ρεπό και άδειες, στέλνοντας τους ασθενείς στις ιδιωτικές κλινικές∙ κι αυτό έχουν δεν έχουν να πληρώσουν.
Τι πιο απάνθρωπο σήμερα.
Μαζί με τα τόσα προβλήματα, την ανεργία, τον οικογενειακό εισόδημα στον πάτο, τον φόβο του πολέμου, τις καθημερινές αγωνίες και την ψυχολογία του κόσμου στο μείον άπειρο, την αβεβαιότητα, την τρομοκρατία των ΜΜΕ, προστίθεται και η αναλγησία της πολιτείας στον τομέα της υγείας.
Αντί όλοι να βρισκόμαστε στην ίδια πλευρά για το αυτονόητο, το μέγιστο κοινωνικό αγαθό, την υγεία, το αναγάγουν κι αυτό σε εμπορικό προϊόν του ιδιωτικού κέρδους για λόγους ύψιστης ιδεοληψίας

Αιδώς Αργείοι!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου