Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Τρίτη 17 Μαΐου 2022

΄΄Κατακαημένη Ρούμελη τι σου μελλε να πάθεις΄΄

  Δρόσος ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ  Περιφερειακός Σύμβουλος Φωκίδας

200+1 χρόνια + 8 ημέρες από τη μάχη στο Χάνι της Γραβιάς. Για κάποιον ανεξήγητο λόγο η περιφερειακή ενότητα Φωκίδας και ο Δήμος Δελφών αποφάσισαν την μεταφορά της Εθνικής γιορτής, όπως πολύ σωστά έχει χαρακτηριστεί, κατά 8 ημέρες. ....

Μια μάχη με τεράστια ιστορική σημασία η οποία δεν μετατίθεται ούτε για μια ώρα. φανταστείτε την 25Η Μαρτίου να την γιορτάζαμε την 31η  Μαρτίου γιατί κάποιος πολιτικός παράγοντας επιθυμούσε την ημέρα της μεγάλης αυτής γιορτής ένεκα πραγματοποίησης συνεδρίου του κόμματός του να παραστεί σ αυτό ή ακόμα χειρότερα να το συνδυάσει με κομματικού χαρακτήρα προεκλογικές εκδηλώσεις ( εγκαίνια, φωτογραφήσεις, κορδέλες κτλ).

Η μάχη στο Χάνι της Γραβιάς ήταν το μεγάλο στοίχημα για τους Οθωμανούς αλλά και για τους Έλληνες, για τον απλούστατο λόγο ότι αν προλάβαινε ο Ομέρ Βρυώνης και δεν έπεφτε η Τριπολιτσά θα τελείωνε η επανάσταση των Ελλήνων εν τη γενέσει της .Αν σκεφτούμε ότι η μεγάλη αυτή νίκη ήρθε μετά το μαρτυρικό θάνατο του Αθανάσιου Διάκου με το ηθικό των Ελλήνων καταρρακωμένο η αξία αυτής της νίκης είναι ανεκτίμητη.

Μικρό το χωριό της Γραβιάς, τεράστια η προσφορά στην Πατρίδα. Η 8η Μαΐου ανήκει στον Ιερό τόπο της Γραβιάς και για κανένα λόγο δεν μετατίθεται.

Δυστυχώς όμως το ατόπημα  της μεταφοράς της μεγάλης αυτής γιορτής στο οποίο υπέπεσε τόσο η περιφερειακή ενότητα Φωκίδας όσο και ο Δήμος Δελφών δεν ήταν το μόνο. Αγνοήθηκαν τόσο οι εκπαιδευτικοί όσο και οι ντόπιοι σύλλογοι για τον πανηγυρικό λόγο της Επετείου.

Μπροστά σε όλα αυτά πλέον μικρή η σημασία της συνεχιζόμενης πλήρους απαξίωσης και των τριών περιφερειακών συμβούλων από όλες της εκδηλώσεις που διοργανώνει η περιφερειακή ενότητα Φωκίδας.

Κύριε Αντιπεριφερειάρχα, κύριε Δήμαρχε όταν σε καλεί η πατρίδα είτε να την υπερασπιστείς είτε να την τιμήσεις δηλώνεις παρών, είναι ιερή υποχρέωση όλων μας.

Οι κομματικές υποχρεώσεις περνούν σε δεύτερη και τρίτη μοίρα.



1 σχόλιο: