Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Σάββατο 28 Μαΐου 2022

Τι απαντά ο Γ. Μπούγας σε ΣΥΡΙΖΑ για το Κλήμα Δωρίδας

Τοποθέτηση από το Βουλευτή Φωκίδας, Γιάννη Μπούγα....

Η Ελληνική Πολιτεία με το π.δ/μα 992/1981 (ΦΕΚ Α’ 251/1981) έχει ορίσει την τρίτη Κυριακή εκάστου Μαΐου να τελείται στην κοινότητα Κλήματος Φωκίδας ετήσιο μνημόσυνο των πεσόντων αγωνιστών του 5/42 Συντάγματος Ευζώνων.

Στο Μνημόσυνο που τελέστηκε την Κυριακή 22.Μαΐου.2022 παρέστην ως εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων, σύμφωνα, με το από 19.Μαΐου.2022 έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων και Εθιμοτυπίας.

Στην εκδήλωση τιμήθηκε η αντιστασιακή δράση των αγωνιστών του 5/42 Συντάγματος εναντίον των κατακτητών και εκφράσθηκε η δέσμευση όλων να πορευθούμε στο μέλλον με ενότητα και μην επιτρέψουμε ξανά να πληγώσει τον λαό μας αδελφοκτόνος διχασμός.

 Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρούσε ότι πρόκειται για «διχαστική εκδήλωση», όπως αναφέρει η σημερινή ανακοίνωση της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Φωκίδας, όφειλε να την καταργήσει όταν βρέθηκε στην εξουσία. 

Δεν το έπραξε.

Σε κάθε περίπτωση οι συγκυβερνήτες των ΑΝΕΛ, οι πρωταγωνιστές της πάνω και κάτω πλατείας και οι εκφραστές του αποτρόπαιου και ακραία διχαστικού συνθήματος «τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν», δεν νομιμοποιούνται ηθικά και πολιτικά να κάνουν μαθήματα εθνικής ομοψυχίας στη ΝΔ, που έκανε την εθνική ομοψυχία πράξη με την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη Χώρα, την θέσπιση του Συντάγματος του 1975 που αναγνώριζε ισότιμα όλα τα πολιτικά Κόμματα και αποδίδει ατομικά, κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα σε όλους αδιακρίτως τους Έλληνες. Της παράταξης που διαχρονικά προτάσσει την Ενότητα του Έθνους μας ως προϋπόθεση της ευημερίας του.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου