Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 26 Απριλίου σήμερα . .....

Κυριακή 1 Μαΐου 2022

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΝΕ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΜΑΝΟΥ ΓΕΜΕΛΟΥ ΕΝΟΨΕΙ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ 8ης ΜΑΙΟΥ


 Την  Κυριακή 8 Μαΐου συμμετέχουμε στην εκλογική Διαδικασία  του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής για:....

  1. Ανάδειξη νέων οργάνων Νομαρχιακών Οργανώσεων (Ν.Ο.) και Τοπικών Οργανώσεων (Τ.Ο.)

  2. Εκλογή αντιπροσώπων για το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής

  3. Επιλογή  ονόματος του κόμματος

Σημειώνεται ότι οι υποψηφιότητες για τα όργανα και για τους συνέδρους κατατίθενται είτε ηλεκτρονικά, μέσω φόρμας που θα αναρτηθεί στον ιστότοπο του Κινήματος Αλλαγής είτε με e-mail που θα αποστέλλεται στο: ekloges8maiou@gmail.com μέχρι και την Τετάρτη 4/5/2022 και ώρα 14:00 ενώ επισημαίνεται ότι δικαίωμα υποβολής υποψηφιότητας έχουν αποκλειστικά και μόνο τα μέλη του Κινήματος. Κανένα μέλος δεν έχει δικαίωμα να καταθέσει υποψηφιότητα σε περισσότερα του ενός οργάνου, έχει όμως δικαίωμα να θέσει υποψηφιότητα για τη συμμετοχή του σε ένα όργανο και επίσης για να εκλεγεί σύνεδρος. Η προθεσμία απόσυρσης ή παραίτησης υποβληθείσας υποψηφιότητας εκπνέει την Πέμπτη 5/5/2022 και ώρα 12:00.


  • Η Ν.Ε Φθιώτιδας  θα αποτελείται από 13 μέλη  και κάθε ψηφοφόρος έχει δικαίωμα να βάλει έως και 3 σταυρούς στους υποψηφίους.

  • Οι Τ.Ο. των δήμων θα  αποτελούνται από 5 μέλη  και έχουμε δικαίωμα να βάλουμε 1 σταυρό. 

  • Ο αριθμός των συνέδρων στην Φθιώτιδα είναι 59 και κατανέμονται ως εξής:

ΔΗΜΟΣ ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ - ΕΛΑΤΕΙΑΣ : 6

ΔΗΜΟΣ ΔΟΜΟΚΟΥ: 5

ΔΗΜΟΣ ΛΑΜΙΕΩΝ : 23

ΔΗΜΟΣ ΛΟΚΡΩΝ : 7

ΔΗΜΟΣ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ : 5

ΔΗΜΟΣ ΚΑΜΜΕΝΩΝ ΒΟΥΡΛΩΝ : 7

ΔΗΜΟΣ ΣΤΥΛΙΔΑΣ 6

  • Για την εκλογή συνέδρων, σύμφωνα με το άρθρο 22 του Καταστατικού, ισχύει η μονοσταυρία και το πλειοψηφικό σύστημα

  • Για την εκλογή ενός/μίας συνέδρου, προϋπόθεση είναι ο/η υποψήφιος/α να λάβει τουλάχιστον επτά (7) ψήφους.

  • Για όλα τα όργανα και για τους συνέδρους ισχύουν οι ποσοστώσεις που προβλέπονται στο άρθρο 35 του Καταστατικού του Κινήματος Αλλαγής.

 Δικαίωμα ψήφου θα έχουν τα μέλη του Κινήματος Αλλαγής και όσοι εγγραφούν μέλη μέχρι και την ημέρα των εκλογών της 8/5/2022. 

Όσα μέλη εγγραφούν κατά την ημέρα της ψηφοφορίας, οφείλουν να συμπληρώσουν πλήρως τη σχετική φόρμα εγγραφής μέλους. Σε περίπτωση όπου διαπιστωθεί ότι κάποιο μέλος ψήφισε σε περισσότερα από ένα εκλογικά τμήματα, αυτό θα παραπεμφθεί στην ΕΔΕΚΑΠ με πρόταση διαγραφής.

 Για τη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία της 8/5/2022 απαιτείται υποχρεωτικά η καταβολή αντιτίμου ίσου με το ποσό του ενός (1) ευρώ, η καταβολή του οποίου θα σημειώνεται σε ειδική στήλη της κατάστασης ψηφισάντων, την οποία και θα υπογράφει κάθε μέλος κατά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος.

 

  • Παράλληλα με τη διαδικασία για την εκλογή των νέων οργάνων και των συνέδρων, θα πραγματοποιηθεί και ξεχωριστή ψηφοφορία για το όνομα της Παράταξης.

Τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει ανακοίνωση για τα εκλογικά κέντρα του Νομού Φθιώτιδας, όπου θα πραγματοποιηθούν οι διαδικασίες.

 

 

 

 

Συντρόφισσες, Σύντροφοι,

Η Ν.Ε Φθιώτιδας λειτούργησε με γνώμονα  την εντιμότητα , την αξιοπρέπεια και την ευπρέπεια στον πολιτικό της λόγο, με σεβασμό στους πολιτικούς αντιπάλους και πίστη στις αξίες της Δημοκρατικής Παράταξης.

Μοναδικός μας στόχος αποτέλεσε η ενότητα της παράταξης απέναντι στον λαϊκισμό και την δημαγωγία, αλλά και η πολυπόθητη προοπτική της επανεκκίνησης της.

Σε αυτό το νέο ξεκίνημα οφείλουμε, με την ενεργό, μαζική συμμετοχή όλων μας, να συμβάλουμε και να καταδείξουμε ότι το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής επέστρεψε δυναμικά στο πολιτικό γίγνεσθαι της χώρας μας, διεκδικώντας ρόλο πρωταγωνιστή για το μέλλον του τόπου.

Η συμμετοχή στην εν λόγω εκλογική διαδικασία αποτελεί δημοκρατική υποχρέωση όλων των μελών του Κινήματος και η διασφάλιση αδιάβλητων διαδικασιών είναι η βασική προϋπόθεση για την αξιοπιστία των οργάνων που θα εκλεγούν.

Η ευθύνη όλων μας είναι μεγάλη.

                                                                                    Συντροφικά,

                                                                                 Γέμελος Μάνος

                              Γραμματέας Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ  - Κινήματος Αλλαγής Φθιώτιδα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου