Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Κυριακή 20 Απρλίου σήμερα.....

Δευτέρα 18 Απριλίου 2022

AΡΘΡΟ ΧΡΗΣΤΟΥ ΝΤΕΛΗ ΜΕΛΟΥΣ Δ.Σ. ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΦΩΚΙΔΑΣ

Η ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ

  Μεγάλη Πέμπτη, 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2022, .....

η καταβολή της μισθοδοσίας μηνός ΜΑΪΟΥ 2022 μετά από απόφαση της κυβέρνησης και κατόπιν συνδικαλιστικών παρεμβάσεων, από όλους σχεδόν τους φορείς των σωμάτων ασφαλείας, των λιμενικών, των πυροσβεστών και των στρατιωτικών.

 Η ικανοποίηση αυτού του αιτήματος, θα δώσει το δικαίωμα στους περισσότερους από εμάς, στο να προμηθευτούμε έγκαιρα τα απαραίτητα για το πασχαλινό τραπέζι και να ανταποκριθούμε με αξιοπρέπεια στις οικογενειακές μας ανάγκες, των Άγιων αυτών ημερών του Πάσχα. Παράλληλα όμως, καταμαρτυρά απόλυτα την δεινή οικονομική θέση στην οποία έχει περιέλθει ο Έλληνας και η Ελληνίδα αστυνομικός.

  Μνημόνια, περικοπές μισθών και κατάργηση δώρων, πανδημία, ακρίβεια, αύξηση καυσίμων, ρεύματος και βασικών αγαθών πρώτης ανάγκης. Όλα αυτά, σε συνδυασμό με τις αυξημένες υποχρεώσεις όλων των νοικοκυριών, έχουν προκαλέσει πραγματική ασφυξία σε όλους μας.

  Το αδιαμφισβήτητο γεγονός πλέον, είναι ότι εκτός από εμάς και τις οικογένειές μας, έχουν όλοι - συνδικαλιστικοί φορείς και κυβέρνηση- αντιληφθεί, ότι η οικονομική κρίση που βιώνουμε είναι πολύ βαθιά και ότι ο μισθός μας εξαφανίζεται από τις πρώτες κιόλας ημέρες που καταβάλλεται.

  Καμία ανάγκη για καταβολή της μισθοδοσίας μας νωρίτερα από την προγραμματισμένη ημερομηνία δε θα υπήρχε, εάν επανέρχονταν οι μισθοί μας στην προ μνημονίων κατάσταση, εάν επανέρχονταν τα δώρα και τα επιδόματα αδείας ή έστω εάν είχαμε λάβει κι εμείς ως αστυνομικοί κάποιο επίδομα , ως ελάχιστη αναγνώριση της πολυδιάστατης προσφοράς μας, όπως άλλοι υπάλληλοι.

  Είναι επιτακτική ανάγκη, η πολιτεία να σκύψει πάνω από τον Έλληνα και την Ελληνίδα Αστυνομικό και να λάβει γενναίες αποφάσεις, αποφάσεις που θα αποκαταστήσουν αδικίες χρόνων και θα δημιουργήσουν συνθήκες οικονομικής ευημερίας και αξιοπρεπούς διαβίωσης για μας και τις οικογένειές μας, αλλά και όσοι ασχολούμαστε με το συνδικαλιστικό κομμάτι, να θέσουμε ως βασικό ζήτημα και ύψιστη προτεραιότητα την εμφανή βελτίωση των οικονομικών μας απολαβών, μέσω των συλλογικών μας οργάνων. Διανύουμε εξαιρετικά δύσκολες στιγμές για να αρκεστούμε μόνο στη συντόμευση της ημερομηνίας πληρωμής του πετσοκομμένου μισθού μας. Οφείλουμε να διεκδικήσουμε με κάθε τρόπο την άμεση ενίσχυση του εισοδήματός μας.  

  Επιτέλους, σταματήστε να μας αγαπάτε όλοι προεκλογικά και να μας στέλνετε ευχαριστήρια SMS. 

Αναγνωρίστε εμπράκτως την προσφορά μας.

Δεν είμαστε επαίτες, μη μας οδηγείτε όμως να γίνουμε.

Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση σε όλους.

Μετά τιμής

ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΕΛΗΣ

Μέλος Δ.Σ. Ε.ΑΣ.Υ. ΦΩΚΙΔΑΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ στην Π.Ο.ΑΣ.Υ.

Τακτικό μέλος συμβουλίου μεταθέσεων της Δ.Α. Φωκίδας.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου