Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Τίτη σήμερα 19 Μαρτίου....

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022

H κυκλική οικονομία και ο πολιτισμός συναντιούνται στους Δελφούς

* Το Παγκόσμιο Κέντρο για την Κυκλική Οικονομία και τον Πολιτισμό εγκαινιάζει η Polygreen στο ιστορικό «Τουριστικό Περίπτερο Αγίου Λουκά» στους Δελφούς, το οποίο σχεδίασαν και δημιούργησαν οι κορυφαίοι Έλληνες αρχιτέκτονες Δημήτρης και Πέτρος Πικιώνης....

* Έμπνευση για την ονομασία του νέου κέντρου αποτέλεσε η μαθηματική σταθερά π=3,14 ως σύμβολο της μετάβασης από τη γραμμική στην κυκλική οικονομία

Αθήνα, 29 Μαρτίου 2022 – Το Παγκόσμιο Κέντρο για την Κυκλική Οικονομία και τον Πολιτισμό «π» εγκαινίασε στους Δελφούς η Polygreen, εταιρεία ηγέτης στους τομείς της κυκλικής οικονομίας και  της προστασίας του περιβάλλοντος. Στο ομορφότερο μπαλκόνι των Δελφών, στο ιστορικό Τουριστικό Περίπτερο Αγίου Λουκά , το οποίο σχεδίασαν και δημιούργησαν οι κορυφαίοι Έλληνες αρχιτέκτονες Δημήτρης και Πέτρος Πικιώνης και ανακατασκεύασε η Polygreen, στεγάζεται πλέον ένας δυναμικός χώρος, όπου ο πολιτισμός θα συναντά την φροντίδα για το περιβάλλον, μέσα από ειδικές δράσεις που θα απευθύνονται στο ευρύ κοινό αλλά και στην τοπική κοινωνία. 

O Αθανάσιος Πολυχρονόπουλος, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Polygreen κατά την ομιλία του στα εγκαίνια του «π», του Παγκόσμιου Κέντρου για τη Κυκλική Οικονομία και τον Πολιτισμό, στους Δελφούς.

Ο νέος χώρος θα λειτουργήσει ως ένα παγκόσμιο κέντρο κυκλικής οικονομίας, στο οποίο θα πραγματοποιούνται εκδηλώσεις, ημερίδες ή και σεμινάρια με στόχο τη συζήτηση κρίσιμων περιβαλλοντικών ζητημάτων και την ανάδειξη βιώσιμων πρακτικών. Παράλληλα, θα αξιοποιηθεί από τον μη κερδοσκοπικό πολιτιστικό οργανισμό PCAI (Polygreen Culture and Art Initiative), προκειμένου να φιλοξενήσει καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που θα εμπνευστούν από το τοπίο και θα δημιουργήσουν έργα σύγχρονης τέχνης, αλλά και εικαστικές εκθέσεις - όλα με κοινό παρονομαστή να ευαισθητοποιήσουν το κοινό σε σχέση με την προστασία του περιβάλλοντος. Μέσα από αυτές τις δράσεις, η Polygreen στοχεύει στη διαμόρφωση μιας νέας συλλογικής συνείδησης και κουλτούρας αναφορικά με το περιβάλλον.


O χώρος του Παγκόσμιου Κέντρου για την Κυκλική Οικονομία και τον Πολιτισμό.

Έμπνευση για το όνομά του αποτέλεσε ο αριθμός π, η πιο διάσημη μαθηματική σταθερά (π=3,14), που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την έννοια του κύκλου. Πρόκειται για τον λόγο της περιφέρειας ενός κύκλου προς τη διάμετρό του, δηλαδή ενός κυκλικού στοιχείου προς κάτι γραμμικό. Έτσι, το «π» σηματοδοτεί για την Polygreen τη μετάβαση από τη γραμμική στην κυκλική οικονομία, αλλά και την έννοια της βιωσιμότητας, καθώς είναι ένας αριθμός που δεν τελειώνει ποτέ. Ένα «αρχίγραμμα» επικοινωνίας με πολλαπλές αναγνώσεις: το «π» του Πολιτισμού, του Περιβάλλοντος, του Πικιώνη και βεβαίως της Polygreen και του PCAI.


Από αριστερά προς τα δεξιά o Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φωκίδας κ. Γιώργος Δελμούζος, ο Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Polygreen κ. Αθανάσιος Πολυχρονόπουλος, ο Δήμαρχος Δελφών κ. Παναγιώτης Ταγκαλής και ο Βουλευτής Φωκίδας κ. Γιάννης Μπούγας

Την εκδήλωση των εγκαινίων, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 29 Μαρτίου 2022, τίμησαν με την παρουσία τους, ο Βουλευτής Φωκίδας κ. Γιάννης Μπούγας, ο Δήμαρχος Δελφών κ. Παναγιώτης Ταγκαλής και ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φωκίδας κ. Παναγιώτης Δελμούζος. Ο Αθανάσιος Πολυχρονόπουλος, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Polygreen κατά την ομιλία του σημείωσε: «Με μεγάλη συγκίνηση, αλλά κυρίως με πλήρη σεβασμό στην αρχική του εικόνα ανακατασκευάσαμε ένα μοναδικό έργο αρχιτεκτονικής, μετατρέποντας το σε ένα χώρο που αναδεικνύει την υψηλή αισθητική και παράλληλα μας εμπνέει μέσα από τη δύναμη της τέχνης να γίνουμε πιο δραστικοί στο θέμα της προστασίας του περιβάλλοντος. Το γεγονός δε, ότι αυτός ο χώρος βρίσκεται στον Δελφούς, το καθιστά για εμάς ακόμα πιο σημαντικό, καθώς η φιλοσοφία της Polygreen είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την κλασσική ελληνική σκέψη που αναδείχθηκε σε αυτό τον τόπο και το δελφικό παράγγελμα «Μηδέν Άγαν», που αποδίδει για εμάς με τον καλύτερο τρόπο την ουσία της κυκλικότητας.».

Το «π» θα ανοίξει τις πόρτες του για το κοινό την Τετάρτη 30/3/2022, με πρώτους προσκεκλημένους του τους κατοίκους των Δελφών. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα λάβουν χώρα στη συνέχεια στο «π» θα ανακοινωθεί σύντομα.

Δείτε το video εδώ

Για περισσότερες πληροφορίες www.pifoundation.eco 

-Τέλος-

Λίγα λόγια για την Polygreen:

H Polygreen είναι μια εταιρεία ηγέτης στον τομέα της κυκλικής οικονομίας παγκοσμίως. Με έμφαση στον προσεκτικό σχεδιασμό και την καινοτομία, αλλά και εξελιγμένες εργαστηριακές αναλύσεις, η Polygreen εξειδικεύεται σε αξιόπιστες και οικονομικά αποδοτικές υπηρεσίες διαχείρισης αποβλήτων και αντιμετώπισης της θαλάσσιας ρύπανσης. Με παρουσία σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική, η Polygreen υλοποιεί άμεσα και αποτελεσματικά μερικά από τα πιο απαιτητικά, σε τεχνικό επίπεδο, περιβαλλοντικά projects παγκοσμίως. Παράλληλα η Polygreen παρέχει ολοκληρωμένες και καινοτόμες λύσεις κυκλικής οικονομίας που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των ανθρώπων. Τέλος, μέσα από στοχευμένα προγράμματα εκπαίδευσης, αλλά και πολιτιστικές δράσεις, η Polygreen στοχεύει στην ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης. 



Για περισσότερες πληροφορίες: 

Ειρήνη Ψιλοπούλου

τηλ. 695 2381185

i.psilopoulou@polygreen.eco


Μαριάννα Ιατρίδου

τηλ. 694 3686501


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου