Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2022

«Η Νύχτα των Στοιχειών» στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ελλάδας


 Παν. Ταγκαλής: «Η βαριά μας κληρονομιά σε κάθε μέσο ανάδειξης»


Εγκρίθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού το αίτημα του Δήμου Δελφών για ένταξη της «Νύχτας των Στοιχειών» στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς. ....

Η άυλη πολιτιστική κληρονομιά συνιστά ζωντανή πραγματικότητα που αλλάζει, εξελίσσεται, μετασχηματίζεται, εμπλουτίζεται, προσαρμόζεται και μεταβιβάζεται στις επόμενες γενεές παρακολουθώντας τους κοινωνικούς και πολιτισμικούς μετασχηματισμούς. 

Στο παραπάνω πλαίσιο, στις αρχές Φεβρουαρίου του 2020, ο Δήμος Δελφών υπέβαλε στο Υπουργείο Πολιτισμού αίτημα για την εγγραφή της «Νύχτας των Στοιχειών» στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Αξίζει να σημειωθεί πως, από τις 47 δηλώσεις που υποβλήθηκαν στο τελικό στάδιο και κατόπιν μακράς διαδικασίας δύο ετών, τελικά εγκρίθηκαν οι 9 μεταξύ των οποίων βρίσκεται «Η Νύχτα των Στοιχειών».

Ο Πρόεδρος του Δικτύου για τον Πολιτισμό και τον Τουρισμό στη Φωκίδα «Δίκτυο Δελφών», κ. Νικόλαος Κατσικούλης, με δήλωση του σημειώνει: «Η εγγραφή της «Νύχτας των Στοιχειών» στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς είναι ιδιαίτερα σημαντική γιατί θα συμβάλει στη διαφύλαξη, ανάδειξη και περαιτέρω μελέτη της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας. Αντιλαμβανόμαστε το ρόλο μας ως εκείνοι που έχουν χρέος τη βαριά μας κληρονομιά να τη διαφυλάξουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, φωτίζοντας και φέρνοντάς τη σε κάθε δυνατό μέσο που μπορεί όχι μόνο να τη διατηρήσει στο πέρασμα του χρόνου αλλά και να την αναδείξει με το δέοντα τρόπο».   


Νικόλαος Κ. Κατσικούλης

Πρόεδρος Δικτύου Δελφών


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου