Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024, τιμάται η μνήμη των: Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου . .....

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022

Παρέμβαση Οικονομικού Εισαγγελέα για έλεγχο στον Ελαιουργικό Συνεταιρισμό Άμφισσας


 Μετά την ανακοίνωση της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Φωκίδας στις 10/7/2020, την κατάθεση ερώτησης των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Σταύρου Αραχωβίτη, Γιώτας Πούλου, Ιωάννη Σαρακιώτη και πλήθους δημοσιευμάτων από τον Τοπικό και Αθηναϊκό Τύπο  για το θέμα του Ελαιουργικού Αγροτικού Συνεταιρισμού Άμφισσας,  ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Οικονομικού Εγκλήματος, παρήγγειλε με την υπ’αριθμ. 457/0/1972/13-10-2020 Εντολή Έρευνας .....

Στις 18-1-2022, δέκα τέσσερις μήνες μετά, ο αρμόδιος εισαγγελέας, με το αν αληθεύει έγγραφο, με αρ. πρωτοκόλλου 5398, ζητά από τον Ελαιουργικό Αγροτικό Συνεταιρισμό Άμφισσας τα απαραίτητα οικονομικά στοιχεία προς διερεύνηση τέλεσης αδικημάτων όπως της φοροδιαφυγής καθώς και του αδικήματος της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική οργάνωση για την περίοδο από 1-1-2015 έως 31-12-2019.

Στην ανακοίνωσή μας, 10-7-2020, αναφέρουμε ότι «το δράμα το οποίο εξελίσσεται εδώ και μια εικοσαετία στη Φωκίδα στους Συνεταιρισμούς -  Ένωση, με τις διαγραφές αγροτών και τον αποκλεισμό αγροτών, είχε σαν αποτέλεσμα την απώλεια των συνεταιριστικών μερίδων και τη μείωση των συνεταιριζόμενων, από  3.000 χιλιάδες μέλη περίπου το 2000, σήμερα να είναι ελάχιστοι, οι οποίοι εκτός εξαιρέσεων, συνδέονται με συγγενική σχέση». 

Θεωρούμε ότι η έρευνα θα πρέπει να ξεκινήσει από είκοσι χρόνια πριν ώστε να υπάρξει διαλεύκανση της υπόθεσης.   Το διάστημα έρευνας από 1-1-2015 έως 31-12-2019 που διέταξε ο εισαγγελέας,   είναι η τελευταία πράξη της απαξίωσης και μεθόδευσης του ξεπουλήματος του Ελαιουργικού Αγροτικού Συνεταιρισμού Άμφισσας.

Στην τότε ανακοίνωσή μας, αναφερόμαστε στην ανοχή και συμπαράσταση του ΚΙΝΑΛ και ρωτάμε: Εξακολουθεί να τηρεί ακόμα και τώρα την ίδια στάση; Τι θέση παίρνει για το θέμα που αφορά μέλη και στελέχη του;

Επίσης με ενδιαφέρον παρακολουθούμε την σιωπή και την απραξία, από τότε έως και σήμερα, του κατά τα άλλα κινητικότατου και πολυγραφότατου βουλευτή Φωκίδας της ΝΔ, για το συγκεκριμένο ζήτημα, αλλά και του Δήμαρχου Δελφών.

Σε επίσημη επίσκεψη  αντιπροσωπείας της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ  Φωκίδας στον δήμαρχο Δελφών Π. Ταγκαλή, μεταξύ άλλων θεμάτων, θέσαμε και το θέμα του Ελαιουργικού Συνεταιρισμού Άμφισσας, την απώλεια των περιουσιακών στοιχείων και των μερίδων των συνεταιριζόμενων. Η απάντησή του ήταν ότι «είναι νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου  και δεν εμπλέκεται ο Δήμαρχος»!!!                                 

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Φωκίδας, δεσμεύεται για άλλη μια φορά και θα κάνει ότι είναι δυνατόν και κοινοβουλευτικά, για την αποκατάσταση της νομιμότητας.  Ο αγώνας, για να επιστραφούν όλα τα περιουσιακά στοιχεία, του Ελαιουργικού Αγροτικού Συνεταιρισμού στα φυσικά του μέλη, δηλαδή στους συνεταίρους που έχουν διαγραφεί οι μερίδες τους, στο τέλος θα δικαιωθεί.

                                                      Γραφείο Τύπου Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Φωκίδας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου