Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2022

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΛΑΜΙΑΣ ΤΗΣ ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ ΛΑΡΚΟ: Λύση θα βρεθεί με τη συνέχιση του ανυποχώρητου αγώνα. Να μην περάσει το έγκλημα! Ψηλά το κεφάλι!

Η ΝΔ, την 1η Φλεβάρη, έδωσε σαν τελεσίγραφο στα Σωματεία το σχεδιασμό της για την τελευταία φάση και ολοκλήρωση του διαχρονικού πολιτικού, οικονομικού, κοινωνικού εγκλήματος των ελληνικών κυβερνήσεων σε βάρος των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ, των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, όλου του λαού.    .....

Μέσα στο μήνα, η κυβέρνηση, είπε, η οικονομική ντόπια τρόικα των Σταϊκούρα– Σκρέκα - Χατζηδάκη, ότι κλείνει το εργοστάσιο, πετάει 1300 εργαζόμενους στο δρόμο και ξεσπιτώνει τις οικογένειες όσων διαμένουν στους οικισμούς της Λάρυμνας και του Αϊ Γιάννη Βοιωτίας. Λες και ήταν τσιφλίκια του πατέρα τους κι όχι ο μόχθος, ο ιδρώτας και το αίμα των εργατών που τα έστησε όλα αυτά! 

Οι μάσκες έχουν πέσει από καιρό, εξ αιτίας του 2χρονου ενωτικού αγώνα όλων των εργαζομένων της επιχείρησης, με πρωτοπορία το εργοστάσιο της Λάρυμνας. Τώρα έπεσε και το τελευταίο πολιτικό «φύλλο συκής». Το διαπιστώνουν ακόμα κι εκείνοι που, μέχρι τώρα, δυσπιστούσαν ή αμφισβητούσαν τα όσα -πολύ καιρό πριν- αποκάλυπταν και προειδοποιούσαν οι ταξικές δυνάμεις και το κόμμα της εργατικής τάξης!   

Με τις ευρωενωσιακές ευλογίες οι μνηστήρες «επενδυτές» θα πάρουν τη λαϊκή περιουσία στα χέρια τους, το «χρυσωρυχείο» που λέγεται ΛΑΡΚΟ, απαλλαγμένο από εργαζόμενους, δεσμεύσεις, πρόστιμα  και χρέη και θα το κάνουν ό,τι θέλουν. Θα χρηματοδοτηθούν γενναία από την Ευρωπαϊκή  Ένωση και τις ελληνικές κυβερνήσεις. Θα απολαύσουν πάμφθηνο ρεύμα, φορολογικές απαλλαγές κι ένα σωρό άλλα ευεργετήματα που η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα δεν τα έχουν καν ονειρευτεί. Αντίθετα, οι απολυμένοι της ΛΑΡΚΟ, οι πτωχευμένοι αυτοαπασχολούμενοι και βιοπαλαιστές, τα διαλυμένα από το κλείσιμό της νοικοκυριά της Λοκρίδας και του γειτονικού δήμου Ορχομενού, μαζί με τον υπόλοιπο λαό θα κληθούν να ξεχρεώσουν, «μέχρι δεκάρας», τα σπασμένα της «Ανάκαμψης» της κερδοφορίας κάθε μεγαλοκαρχαρία.    

Όσο για το «δεν πήγαινε άλλο» και «έπρεπε να βρεθεί λύση για τη ΛΑΡΚΟ» είναι κουρνιαχτός που επιχειρεί να κρύψει τις βαριές ευθύνες των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, ΣΥΡΙΖΑ και τη συνειδητή επιλογή τους να την οδηγήσουν -με πράξεις ή παραλείψεις- σε κλείσιμο, απολύσεις και παράδοση στους ιδιώτες. Το αντιπολιτευτικό κλάμα που πέφτει είναι κροκοδείλια δάκρυα. Συνέβαλλαν όλοι τους στην απαξίωσή της και στο να μείνουν  αναξιοποίητες οι τεράστιες δυνατότητές  της. Και θα μπορούσε -σε άλλες συνθήκες παραγωγής- να γίνει ο στυλοβάτης της βιομηχανικής ανάπτυξης στην Ελλάδα.  

Και, βέβαια, η ΛΑΡΚΟ μπορεί και πρέπει να μείνει ανοιχτή και ενιαία. Να αναπτυχτεί και να εκσυγχρονιστεί. Να προστατευτούν οι θέσεις και τα εργασιακά δικαιώματα του προσωπικού της. Να καταβληθούν όλα τα δεδουλευμένα. Να αξιοποιηθεί τώρα το κυβερνητικό πακέτο των 20 εκατομμυρίων ευρώ, αντί να δοθεί(αν δοθεί) σαν παυσίπονο στους ανέργους και τους ξεσπιτωμένους μετά το κλείσιμο της επιχείρησης. 

Η εμπειρία του σκληρού ταξικού αγώνα που ξεκίνησε το Δεκέμβρη του 2019 από τον κινηματογράφο ΙΛΙΟΝ στον οικισμό της ΛΑΡΚΟ χάραξε το δρόμο. Έδειξε τις δυνατότητες των συνδικάτων και του κόσμου της περιοχής. Ακύρωσε και καθυστέρησε αρνητικές εξελίξεις για δύο χρόνια. Και τώρα έχουν ένα λόγο παραπάνω να το πάνε μέχρι τέλους: Δεν έχουν τίποτα να χάσουν! 

 Δεν υπάρχουν περιθώρια αναμονής απέναντι σε αυτόν τον άτιμο πόλεμο. Επιβάλλεται να σημάνει συναγερμός για κάθε εργαζόμενο και λαϊκό άνθρωπο της Φθιώτιδας και χώρας μας. Η αλληλεγγύη που εκφράστηκε το προηγούμενο διάστημα πρέπει να ανεβεί πολλά επίπεδα πιο πάνω. Οι συνειδήσεις να ταρακουνηθούν. Η αγανάκτηση και το δίκιο να γίνουν ενεργητική αλληλεγγύη και συλλογική πάλη ώστε να μείνουν στα χαρτιά οι αντεργατικοί, αντιλαϊκοί, απάνθρωποι σχεδιασμοί για τη ΛΑΡΚΟ και για κάθε άλλη παρόμοια προσπάθεια σε άλλες επιχειρήσεις. 

Ως Παράρτημα Λαμίας της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας εκφράζουμε τη σφοδρή αντίθεσή μας στα σχέδια της κυβέρνησης, της Ε.Ε. και των ευρωενωσιακών κομμάτων για την «Τελική Λύση» στη ΛΑΡΚΟ. 

Διατρανώνουμε την πλήρη υποστήριξή μας στους εργαζόμενους της επιχείρησης. Είμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα τους μέχρι το τέλος. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου