Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 26 Απριλίου σήμερα . .....

Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2022

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΡΡΕ


 Σήμερα είναι μια ιδιαίτερη και πολύ συγκινητική μέρα για μένα και πιστεύω και για όλους, όσοι αγωνιστήκαμε από την αρχή μέχρι και σήμερα για τη διάσωση της οικίας του αείμνηστου λογοτέχνη Γιάννη Μαρρέ, προσωπικό φίλο και επίτιμο μέλος του Ομίλου Φθιωτών Λογοτεχνών & Συγγραφέων.....

Μετά από 19 ολόκληρα χρόνια από τον θάνατό του και 7 έτη (20-1-2015) από τις μαζικές προσπάθειές μας, όλοι μας, με τις όποιες διαφωνίες, παρεξηγήσεις, αναβολές, παρατάσεις, αστοχίες, ελλείψεις και συγχύσεις, ενωμένοι και αποφασισμένοι καταφέραμε το ακατόρθωτο.

Να μιλήσουμε στην καρδιά του νυν Δημάρχου Δελφών κ. Παναγιώτη Ταγκαλή για να κατανοήσει την σπουδαιότητα αυτού του έργου ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΟΙΚΙΑΣ ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΡΡΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ για την Πολύδροσο και την ευρύτερη περιοχή, δείχνοντας κατανόηση και πραγματικό ενδιαφέρον (στο οικονομικό φλέγον ζήτημα) και χρόνιο αίτημα των κατοίκων και των λογοτεχνών, ώστε να παρθεί τέλη του 2021 η ιστορική απόφαση διάθεσης πίστωσης του ποσού 15.600,00€ στον εγκεκριμένο πλέον προϋπολογισμό του 2022, προκειμένου να γίνουν όλες οι αναγκαίες μελέτες (στατικές, αρχιτεκτονικές, τοπογραφικές κ.α) και γραφειοκρατικές ενέργειες έγκρισης από την εφορία νεώτερων μνημείων ενός ολοκληρωμένου τεύχους δημοπράτησης, προκειμένου μετά να μπορέσουν τα διάφορα συνεργεία εργολάβων ν' αναλάβουν.

Ευχαριστίες στους Προέδρους, τους τέως της Κοινότητας και νυν της κας Έφης Τοπάλη, των Δ.Σ. όλων των συλλόγων παλιών και νέων.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον τέως Αντιδήμαρχο Δελφών κ. Βαγγέλη Κούσουλα που συνέβαλε τα μέγιστα, αφότου ανέλαβε αντιδήμαρχος και πήρε πάνω του το θέμα για να συναντηθώ με τον νυν Δήμαρχο και να του μιλήσω για τον Μαρρέ και την συγγραφική προσφορά του, καθώς και τον Δήμαρχο που με εμπιστεύτηκαν και με άκουσαν προσεκτικά.

Η αρχή έγινε...

Ας συνεχίσουμε ενωμένοι όλοι μαζί σαν γροθιά για να αναστηλώσουμε τον Πολιτισμό μας!
Ελπίζω και στην καλύτερη συνεργασία μας με τον νυν Αντιδήμαρχο κ. Θανάση Αδαμάκο.
Θερμά
συγχαρητήρια
στους τρεις συλλόγους του χωριού, στους λογοτέχνες που κατάγονται ή διαμένουν στη Σουβάλα, σ' όλους που βοήθησαν προς σ' αυτή την κατεύθυνση και σ' όλους που θα εμπλακούν στο μέλλον για την πραγματοποίηση του κοινού στόχου μας.
Για ν' αναπαυτεί επιτέλους και η ψυχή του μεγάλου αυτού ανδρός και συγγραφέα.

Με την αγάπη μου Βασιλική Νικοπούλου

Υ.Γ. Ελπίζω αγαπημένε μου φίλε να μην τρίζουν πλέον τα κόκκαλά σου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου