Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2022

Κόντρα για μια χορηγία απινιδωτή στον Διαγόρα Πολυδρόσου


 Κοντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ του Δημοτικού συμβούλου κ.Νεκτάριου Μίχου, του Α.Σ. Διαγόρα Πολυδρόσου και του Ευ. Κούσουλα - Εντεταλμένος σύμβουλος Δ.Δελφών για χορηγία απινιδωτή.

Σας παραθέτουμε τις απόψεις όλων των εμπλεκόμενων....

Ευ. Κούσουλας Εντεταλμένος σύμβουλος Δ.Δελφών: Απάντηση στην από 16.01.22 ανάρτηση του Δημοτικού συμβούλου κ. Νεκτάριου Μίχου στα μέσα Κοινωνικής δικτύωσης (f/b).

‘Η μισή αλήθεια είναι ανήθικη και συχνά χειρότερη από το ψέμα’

Αναγνώσαμε την ανάρτηση του Δημοτικού συμβούλου κ.Νεκτάριου Μίχου, όπου, χωρίς να κατονομάζει ευθέως τον αθλητικό σύλλογο ‘Διαγόρα Πολυδρόσου’ και εμένα προσωπικά ως μέλος του ΔΣ του συλλόγου και αρμόδιο εντεταλμένο σύμβουλο του Δ.Δελφών σε θέματα αθλητισμού, αλλά φροντίζοντας εντέχνως να με ‘φωτογραφίσει’ , μου προσάπτει τους ατυχείς χαρακτηρισμούς σε δήθεν ενέργειές μου, ως 'μικρότητες', 'πολιτικάντικες' και 'διχαστικές' !

Η αφορμή του ανακριβούς και παραπλανητικού δημοσιεύματός του, ήταν ότι δήθεν ‘εξανάγκασα’ το σύλλογο να αρνηθεί χορηγία απινιδωτή, που ο σύλλογος είχε αιτηθεί και που ο ίδιος είχε μεριμνήσει να προμηθευτεί !

Προς αποκατάσταση της αλήθειας, ή καλύτερα την ανάγνωση όλης της αλήθειας, οφείλουμε να ενημερώσουμε όλους τους συμπολίτες μας ότι:

Μέλος του Αθλητικού συλλόγου, πράγματι αιτήθηκε στον κ.Νεκτάριο Μίχο την προμήθεια απινιδωτή. Αυτό όμως που το μέλος του συλλόγου δεν γνώριζε ήταν ότι η Πολύδροσος και ο αθλητικός σύλλογος ‘Διαγόρας’ έχει ήδη στη διάθεσή του απινιδωτή, μετά από χορηγία του συλλόγου νέων, όπως προκύπτει και από τη σημερινή ανακοίνωση του ΔΣ του συλλόγου ‘Διαγόρας Πολυδρόσου’ !

Σε κάθε περίπτωση θα ήταν χρησιμότερο να δοθεί ο απινιδωτής σε σύλλογο ή εγκατάσταση αθλητική που έχει έλλειψη.

Η χορηγία απινιδωτών, είναι αξιέπαινη απ’ όπου και αν προέρχεται και η οποία σε συνδυασμό με τους τρεις απινιδωτές που προμηθεύτηκε ο Δ.Δελφών πρόσφατα, θα συμβάλουν στην αντιμετώπιση επικίνδυνων καταστάσεων για τους αθλητές μας, τις οποίες και απ’ ευχόμαστε.

Σχετικά με τη σκοπιμότητα που τυχόν εξυπηρετεί η σημερινή του ανάρτηση με τους συνεχείς ατυχείς και προσβλητικούς του χαρακτηρισμούς, εμείς ως Δημοτική αρχή δεν πρόκειται να τους σχολιάσουμε, ούτε θέλουμε να τον ακολουθήσουμε, αφού το ύφος και το πνεύμα που μας διακατέχει δεν συνάδει με τις τακτικές που ακολουθεί ο συγκεκριμένος Δημοτικός σύμβουλος και τις οποίες θέτουμε στην κρίση των Πολιτών.

Ευάγγελος Κούσουλας.

Εντεταλμένος σύμβουλος Δ.Δελφών


Νεκτάριος Μίχος: Παραταξιακές μικρότητες αιτία να μην αποκτήσει δωρεάν απινιδωτή αθλητικός σύλλογος του δήμου μας

Περίπου πριν από δύο μήνες, είχα την χαρά να παραδώσω έναν απινιδωτή στον αθλητικό σύλλογο της ιδιαίτερης πατρίδας μου, τον Ησαΐα Δεσφίνας.

Με πλησίασαν τότε και αλλά αθλητικά σωματεία, ζητώντας μου να βοηθήσω ώστε να αποκτήσουν και εκείνοι κάτι ανάλογο, προκειμένου να παρέχουν συνθήκες ασφάλειας στους αθλητές τους.

Με μεγάλη προθυμία έσπευσα να βοηθήσω για την υλοποίηση των αιτημάτων τους και μεσολάβησα στο «Αλουμίνιον της Ελλάδος», ώστε να αποκτηθούν άλλοι δύο απινιδωτές.

Αφού εγκρίθηκε το αίτημά μας, παρέδωσα πριν λίγες μέρες τον έναν απινιδωτή στο Κλειστό Γυμναστήριο Ιτέας και οι σύλλογοι της πόλης υποδέχτηκαν με μεγάλο ενθουσιασμό το νέο απόκτημα…

Με μεγάλη μου έκπληξη όμως χθες δέχτηκα τηλεφώνημα από τον σύλλογο που είχε αιτηθεί τον δεύτερο απινιδωτή και ενημερώθηκα πως πλέον το συμβούλιο της ομάδας δεν τον θέλει..

Το παρασκήνιο είναι ότι αιρετός της δημοτικής αρχής (και μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου αυτού) τους εξανάγκασε την τελευταία στιγμή και παρότι είχε προηγηθεί πολύμηνη προσπάθεια για το σημαντικό αυτό θέμα, να αποσύρουν το έγγραφο αίτημά τους, για λόγους πολιτικούς… ή μάλλον πολιτικάντικους..

Αποτέλεσμα: Το πολύτιμο για την ζωή μηχάνημα επιστρέφεται στον χορηγό μας και η απογοήτευση για την μικρότητα που επικρατεί είναι διάχυτη σε όλους τους ανθρώπους που κινητοποιήθηκαν για να βοηθήσουν.

Συμπέρασμα: Η «πολιτική» όταν εμπλέκεται με τον αθλητισμό πρέπει να δίνει λύσεις και απαντήσεις, όχι να βάζει «stop» και να δημιουργεί διχασμούς..

Ας συναγωνιστούμε επιτέλους πάνω στο ποιος είναι ο καλύτερος και όχι στο πώς θα βάλουμε τρικλοποδιές στους πολιτικούς μας αντιπάλους, ακόμη κι όταν κάνουν κάτι προφανώς ωφέλιμο, κατόπιν αιτήματος που δέχτηκαν.


Νεκτάριος Μίχος

Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Δελφών

(Ανανεωτική Δύναμη Δήμου Δελφών – Υπεύθυνος για Θέματα Αθλητισμού)


Η Ανακοινωση του Α.Σ. Διαγόρας Πολυδρόσου 1959 

Απάντηση στην από 16.01.22 ανάρτηση του Δημοτικού συμβούλου κ. Νεκτάριου Μίχου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (f/b). 

Προς αποκατάσταση της αλήθειας ο Ιστορικός σύλλογος ΔΙΑΓΟΡΑΣ θέλει να ενημερώσει τα μέλη και τους συμπολίτες μας οτι:

Όντως έγινε έγγραφο αίτημα για δωρεά απινιδωτή από μέλος του ΔΣ της ομάδας προς τον κ. Μίχο αλλά μή γνωρίζοντας ότι στην Πολύδροσο ήδη υπάρχει απινιδωτής από δωρεά του συλλόγου Νέων που είναι στην διάθεση για όλους τους συμπολίτες μας καθώς και για τις ανάγκες του συλλόγου μας.

Αποφασίσαμε να ενημερώσουμε τον κ. Μίχο αφού πρώτα τον ευχαριστήσαμε για την γενναιόδωρη προσφορά του πως δεν θα χρειαστούμε τον απινιδωτή. 

Θεωρούμε οτι θα ήταν χρήσιμο να δοθεί σε κάποιο άλλο αθλητικό σωματείο ή κάποια άλλη  αθλητική εγκατάσταση για να καλύψει τις ανάγκες του.

ΕΚ ΤΟΥ ΔΣ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΝΕΩΝ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ

Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν τη χορηγία του συλλόγου μας, και συγκεκριμένα αναφερόμαστε στη Δωρεά απινιδωτή προς το χωριό μας την Πολύδροσο, εκ μέρους του ΔΣ καθώς και όλων των μελών του Συλλόγου Νέων Πολυδρόσου διευκρινίζουμε για ακόμη μια φορά πως, στις 6 Σεπτεμβρίου 2020 μετά από ομόφωνη απόφαση όλου του συλλόγου μας, προμηθευτήκαμε και με μεγάλη μας χαρά παραδώσαμε στο χώρο του Πυροσβεστικού κλιμάκιου Πολυδρόσου  απινιδωτή  σύγχρονης τεχνολογίας, θέλοντας με μία τέτοια κίνηση μας να δείξουμε πως θεωρούμε χρέος μας να είμαστε δίπλα στο κάθε συμπολίτη μας . 

Διευκρινίζουμε λοιπόν πως η δωρεά μας αφορά την τοπική κοινότητα Πολυδρόσου και συγκεκριμένα ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΣΥΓΧΩΡΙΑΝΟ ΜΑΣ, ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ, ΠΡΟΣ ΟΛΑ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ και για οποιονδήποτε θελήσει να τον χρησιμοποιήσει ( αχρείαστος να είναι). Ξεκαθαρίζουμε πως ουδέποτε παραδώσαμε απινιδωτή που αποκλειστικά και μόνο θα ήταν για τις ανάγκες του Αθλητικού Συλλόγου Διαγόρα. 

Ο απινιδωτής από το 2020 βρίσκεται εγκατεστημένος στο ΠΚ Πολυδρόσου και αυτό διότι είναι μία υπηρεσία η οποία είναι διαθέσιμη 24 ώρες την ημέρα όπως επίσης είναι ενημερωμένο και το Κέντρο Υγείας Αμφίκλειας.

Με εκτίμηση το Δ.Σ

Σύλλογος Νέων Πολυδρόσου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου