Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2021

Γ. Οικονόμου: Δύο σημαντικές ειδήσεις για τη Σπερχειάδα και τη Μακρακώμη


 Δύο πολύ σημαντικές ειδήσεις για τη Σπερχειάδα και τη Μακρακώμη προέκυψαν από την ένταξη της πράξης, «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΕΚΣΥΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ» στο ΥΜΕΠΕΡΑΑ, με απόφαση της 21ης Δεκεμβρίου.....

Συγκεκριμένα, πρόκειται για την ενεργειακή αναβάθμιση του πρώην Ειρηνοδικείου Σπερχειάδας και τη μετατροπή του σε κτίριο γραφείων, αλλά και την επανάχρηση του Δημοτικού Κτιρίου Πολιτιστικών Χρήσεων της Δημοτικής Κοινότητας Μακρακώμης, συνολικής επιλέξιμης δημοσίας δαπάνης 485.400 ευρώ. 

Όσον αφορά στο πρώτο, θα εκτελεστούν εργασίες αναβάθμισης του πρώην Ειρηνοδικείου Σπερχειάδας, με την ταυτόχρονη μετατροπή του σε κτίριο γραφείων που θα στεγάσει υπηρεσίες του Δήμου Μακρακώμης, με στόχο τη μετατροπή του σε ένα σύγχρονο κτίριο με χαμηλή ενεργειακή κατανάλωση, ενώ ταυτόχρονα προτείνεται η δημιουργία χώρων αλλά και υποδομών που θα διευκολύνουν την προσβασιμότητα των ΑμεΑ.

Το δεύτερο έργο περιλαμβάνει εργασίες αποκατάστασης και επανάχρησης του υφιστάμενου Δημοτικού Κτιρίου Πολιτιστικών Χρήσεων στο ιστορικό κέντρο του οικισμού της Κοινότητας Μακρακώμης, με τη δημιουργία νέων ανοιγμάτων και αίθριου για την εξασφάλιση φυσικού φωτισμού στο εσωτερικό του κτιρίου, την αντικατάσταση των κουφωμάτων και των εσωτερικών επιστρώσεων, την αποκατάσταση της στέγης, τη δημιουργία ράμπας πρόσβασης ΑμεΑ στο ισόγειο καθώς και την αναδιάρθρωση ή βελτίωση των υφιστάμενων ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων του κτιρίου.

Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Φθιώτιδας, Γιάννης Οικονόμου, τόνισε χαρακτηριστικά: «Η απόφαση ένταξης της εν λόγω πράξης σηματοδοτεί δύο πολύ σημαντικές ειδήσεις για το Νομό μας, καθώς και για τις περιοχές της Σπερχειάδας και της Μακρακώμης. Η ενεργειακή αναβάθμιση του πρώην Ειρηνοδικείου με την ταυτόχρονη μετατροπή του σε κτίριο γραφείων θα αφήσει ανεξίτηλο το ενεργειακό αποτύπωμα, κάτι που αποτελεί πάγια προτεραιότητα της Κυβέρνησης. Το Δημοτικό Κτίριο Πολιτιστικών Χρήσεων θα είναι έτοιμο και πάλι προς χρήση μετά τις εργασίες αποκατάστασης, ενώ παράλληλα προβλέπεται η δημιουργία υποδομών για τη διευκόλυνση της προσβασιμότητας των ΑμεΑ. Η Φθιώτιδα βρίσκεται στο επίκεντρο των πολιτικών της Κυβέρνησης. Όχι στα λόγια, αλλά έμπρακτα».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου