Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021

"30 χρόνια LEADER - Το παρόν και το μέλλον"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ - ΕΛΑΤΕΙΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΑ 30 ΧΡΟΝΙΑ LEADER ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΚΛΕΙΑ

 Ένα σπουδαίο γεγονός, που αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για τον Δήμο μας και δη για την Αμφίκλεια,  πραγματοποιήθηκε στο "Παπακώστειο" Πολιτιστικό Κέντρο Αμφίκλειας από τις 26 έως και τις 28 Νοεμβρίου 2021!....

 

 Πρόκειται για μία άκρως επιτυχημένη και στοχευμένη Διημερίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, η οποία είχε ως στόχο την ανάδειξη των επιτευγμάτων LEADER ανά Περιφέρεια και τη συμβολή του προγράμματος, στα 30 χρόνια λειτουργίας του, στην προστιθέμενη αξία της κάθε περιοχής. Το LEADER είναι ένα πρόγραμμα μεταμορφωτής της ελληνικής επαρχίας, αφού οι αναπτυξιακές δυνατότητες που προσφέρει, τόσο σε φορείς όσο και σε ιδιώτες, είναι σημαντικές και πολλαπλές!

 

 Η πορεία του προγράμματος σε κάθε Περιφέρεια και Ομάδα Τοπικής Δράσης και ο μελλοντικός σχεδιασμός της νέας προγραμματικής περιόδου, η οποία προβλέπεται εξίσου παραγωγική,  αναλύθηκαν εκτενώς κατά τη διάρκεια των εργασιών της πρώτης και δεύτερης ημέρας της εκδήλωσης. Συντονιστής των εργασιών ήταν ο κ. Δημήτρης Παπαγιαννίδης, Γενικός  Γραμματέας Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών, τον οποίο ευχαριστούμε θερμά,  ενώ στην εκδήλωση παρευρέθησαν στελέχη των Οργανισμών Ανάπτυξης και Ομάδων Τοπικής Δράσης όλης της χώρας, εκπρόσωποι της Πολιτείας όπως ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό & Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Γιάννης Οικονόμου, τον οποίο ευχαριστούμε θερμά για τη πρόταση του να διοργανωθεί στο Δήμο μας αυτό το συνέδριο, ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταικούρας, η πρώην Υπουργός κ. Κατερίνα Μπατζελή, ο βουλευτής Κοζάνης κος Γεώργιος Αμανατίδης, αλλά και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης όλων των βαθμίδων.

 

 Την τελευταία ημέρα της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε επίσκεψη και ξενάγηση σε εμβληματικά έργα αγροτικής ανάπτυξης του Οργανισμού Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας - ΟΑΣΕ Α.Ε. στην Αμφίκλεια και συγκεκριμένα:

▪ Στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ενημέρωσης Αμφίκλειας.

▪ Στο Πρότυπο Καινοτόμο ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ "ΑΜΦΙΚΑΙΑ".

 

 Ευχαριστούμε θερμά τα στελέχη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων,  το Εθνικό Αγροτικό Δίκτυο καθώς και το Ελληνικό Δίκτυο LEADER για τη διοργάνωση της εκδήλωσης και όλους τους εκπροσώπους Ομάδων, Υπηρεσιών και Φορέων για την παρουσία τους και σημαντική συμβολή τους.

 

Πρωταγωνιστούμε στις εξελίξεις!

Φέρνουμε τον Δήμο μας σε πρώτο πλάνο!

Αξιοποιούμε κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο που μπορεί να μας οδηγήσει σε τροχιά ανάπτυξης!

Χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον!

 

















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου