Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021

Γ. Οικονόμου: Αναβαθμίζεται και εκσυγχρονίζεται το Παπακώστειο Πνευματικό και Πολιτιστικό Κέντρο Αμφίκλειας


 Μία ακόμη ευχάριστη είδηση ήρθε για το Νομό Φθιώτιδας και συγκεκριμένα για την περιοχή της Αμφίκλειας, καθώς εντάχθηκε στο ΥΜΕΠΕΡΑΑ το έργο που αφορά την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του κτιρίου που χρησιμοποιείται ως Πνευματικό και Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αμφίκλειας-Ελάτειας.....

Μετά από 20 έτη λειτουργίας του, ήταν απαραίτητες οι παρεμβάσεις με στόχο την προσαρμογή του στην ανεμπόδιστη κυκλοφορία των επισκεπτών, τη μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος (εκτιμώμενη μείωση ενεργειακού κόστους κατά 48,20%, εκτιμώμενη μείωση εκπομπών CO2 είναι κατά 47,24%) και την αισθητική του ανανέωση. 

Η Δήμαρχος Αμφίκλειας-Ελάτειας, Αθανασία Στιβακτή, είχε υποβάλει την εν λόγω πρόταση στις 9 Σεπτεμβρίου και μετά τη σημερινή (05/11) απόφαση, το έργο βαίνει στη φάση της υλοποίησής του. 

Σύμφωνα με την απόφαση ένταξης, αναμένεται να γίνουν εργασίες συντήρησης και επισκευής στεγών, επένδυσης όψεων, αντικατάστασης κουφωμάτων, αντικατάστασης κιγκλιδωμάτων, διαμόρφωσης περιβάλλοντος και εσωτερικού χώρου. Αξίζει, παράλληλα, να τονιστεί ότι η συνολική επιλέξιμη δημόσια δαπάνη του έργου ανέρχεται σε 1.054.395 ευρώ.

Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Φθιώτιδας, Γιάννης Οικονόμου, τόνισε χαρακτηριστικά: «Άλλη μία ευχάριστη είδηση για το Νομό Φθιώτιδας, ο οποίος αποδεδειγμένα βρίσκεται σε πρώτο πλάνο για την Κυβέρνηση. Η αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός του Παπακώστειου Πνευματικού και Πολιτιστικού Κέντρου θα δώσει νέα πνοή στην περιοχή της Αμφίκλειας. Δεν θα ήθελα μόνο να σταθώ στην αυτονόητη αισθητική ανανέωση, η οποία θα προκύψει μετά από τις παρεμβάσεις που προβλέπει το έργο, αλλά και στο ενεργειακό αποτύπωμα. Σε μια εποχή, μάλιστα, που ο στόχος αυτός αποτελεί ξεκάθαρη κεντρική κυβερνητική επιλογή και προτεραιότητα σε όλους τους τομείς. Χωρίς μεγαλεπήβολα λόγια και τυμπανοκρουσίες, αποδεικνύεται έμπρακτα ότι η περιοχή μας αποτελεί προτεραιότητα για την Κυβέρνηση». 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ - ΕΛΑΤΕΙΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑΚΩΣΤΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ

Η σκληρή δουλειά είναι το μυστικό της επιτυχίας! Αρκεί να γίνονται σωστές κινήσεις, τον κατάλληλο χρόνο!

 Ακόμη μία επιτυχημένη ένταξη για τον Δήμο μας έρχεται να προστεθεί στις ήδη προϋπάρχουσες με την Πράξη "Εργασίες Αναπλάσεως Όψεων και Διαμορφώσεων για την Προσβασιμότητα του Παπακώστειου Πολιτιστικού Κέντρου Αμφίκλειας", προϋπολογισμού 1.054.395,00€, να εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020" του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων.

 Ευχαριστούμε θερμά τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο κ. Γιάννη Οικονόμου για την πολύτιμη βοήθεια και επιτυχή έκβαση της υποβολής της παραπάνω Πράξης!

 Μετά από 20 χρόνια λειτουργίας του Παπακώστειου Πολιτιστικού Κέντρου Αμφίκλειας, που βρίσκεται στην πλατεία 25ης Μαρτίου, το κτίριο χρήζει παρεμβάσεων αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού με στόχο την ανεμπόδιστη κυκλοφορία των επισκεπτών, τη μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος και την αισθητική του ανανέωση.

 Μία ιδέα που επιτέλους παίρνει σάρκα και οστά! Μεγάλα οράματα, μικρά βήματα και αδιάκοπη εκμετάλλευση χρηματοδοτικών πόρων είναι τα στοιχεία που θα οδηγήσουν τον τόπο μας σε αλλαγή σελίδας...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου