Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 26 Απριλίου σήμερα . .....

Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ - ΕΛΑΤΕΙΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΔΑΔΙΟΥ


 Με σύμμαχο τον καλό καιρό και σε κλίμα λαμπρότητας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2021, η Εκδήλωση Μνήμης του Δήμου μας προς τιμήν των Αγωνιστών του 1821 που συμμετείχαν στη "Μάχη του Δαδιού" την 1η Νοεμβρίου του 1822.....
 Με σεβασμό προς το ένδοξο παρελθόν μας και αισιοδοξία για το μέλλον αποτίσαμε φόρο τιμής σε μία μάχη ιστορικής αξίας για τον Δήμο μας! Το χρονικό της Μάχης αναλύθηκε εκτενώς από τον Σύμβουλο της Κοινότητας Αμφίκλειας κ. Δημήτριο Βασιλείου ενώ ο ακούραστος "Λαογραφικός Σύλλογος Αμφίκλειας" πλαισίωσε με παραδοσιακούς χορούς την εκδήλωση. Τους ευχαριστούμε όλους θερμά για την άψογη συνεργασία!

 Με την παρουσία τους μας τίμησαν ο Υπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Γιάννης Οικονόμου, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας & Αλιευτικής Πολιτικής κ. Κώστας Αποστολόπουλος, οι φίλοι Δήμαρχοι Λεβαδέων κ. Ιωάννης Ταγκαλέγκας, Θηβαίων κ. Γεώργιος Αναστασίου, Λοκρών κ. Αθανάσιος Ζεκεντές και Μακρακώμης κ. Γεώργιος Χαντζής, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Στερεάς Ελλάδας Υποστράτηγος κ. Γεώργιος Κανέλλος, ο Υποδιοικητής ΚΕΥΠ Λαμίας Συνταγματάρχης Υλικού Πολέμου κ. Σπυρίδων Παπαδόπουλος,  ο Διοικητής της Μονάδας Καυσίμων Μοδίου κ. Κώστας Ζυγούρος, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας κ. Δημήτριος Φούρλας, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αμφίκλειας-Ελάτειας κ. Δημήτριος Καλλιακούδας, ο Διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αμφίκλειας κ. Επαμεινώνδας Βακράκος, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Δαδιωτών κ. Ιωάννης Νικαλέξης, ο απόγονος του Δαδιώτη αγωνιστή Ευσταθίου Γαβριήλ κ. Δημήτριος Γαβριήλ, εκλεκτοί αιρετοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ιερείς αλλά και εκπρόσωποι Συλλόγων & Φορέων του Δήμου μας και πολλοί δημότες που γιόρτασαν μαζί μας την ιστορική αυτή μάχη.

 Ως ένδειξη ευγνωμοσύνης σε Αγωνιστές που συμμετείχαν στη "Μάχη του Δαδιού" και κατάγονταν από άλλα μέρη της Ελλάδας, απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες στους Δημάρχους Λεβαδέων,  Λεβαδέων και Λοκρών, καθώς και στον κ. Δημήτριο Γαβριήλ,  απόγονο του Δαδιώτη Αγωνιστή Ευσταθίου Γαβριήλ.

 Η περίφημη "Μάχη του Δαδιού" μας γεμίζει περηφάνια και εκτός από την ξεχωριστή θέση που έχει στην καρδιά μας θα λάβει και την επίσημη αναγνώριση που της αναλογεί ως δημόσια εορτή τοπικής σημασίας!

Δείτε μεγάλο φωτορεπορτάζ του iparnassos ΕΔΩ






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου