Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Κυριακή 20 Απρλίου σήμερα.....

Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2021

Κοινή επιστολή επιστολή Στιβακτή -Ταγκαλή για τα δρομολόγια τρένων


 Κοινή επιστολή επιστολή της Δημάρχου Αμφίκλειας – Ελάτειας κ. Αθανασίας Στιβακτή και του Δημάρχου Δελφών κ. Παναγιώτη Ταγκαλή προς τον Διευθύνοντα Σύμβουλο ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. Maouricio Kapototo και αποδέκτες όλους τους εμπλεκόμενους θεσμικούς και πολιτικούς φορείς, σχετικά με την διεξαγωγή των δρομολογίων 1520 και 1521, σε καθημερινή συχνότητα.....

Η Επιστολή

Αξιότιμε Διευθύνοντα Σύμβουλε,

Σε συνέχεια προηγούμενων σχετικών μας επιστολών χωρίς ανταπόκριση, αναγκαζόμαστε να επανέλθουμε εκ νέου, από κοινού με τον Δήμο Δελφών, αιτούμενοι την διεξαγωγή των δρομολογίων 1520 και 1521, σε καθημερινή πλέον συχνότητα.

Τα μόλις τέσσερα δρομολόγια που διεξάγονται εβδομαδιαίως από τα αντίστοιχα δεκαέξι που ίσχυαν μέχρι τα μέσα το 2020, είναι ουδόλως ανταποκρίνονται στις καθημερινές ανάγκες 20.000 περίπου δημοτών μας. Σαφές, επίσης, καθίσταται το γεγονός ότι η ανωτέρω συρρίκνωση των δρομολογίων αυτών υποβαθμίζει προδήλως δύο ολόκληρους Δήμους και τους 20.000 και πλέον δημότες του.

Η συχνότητα των υφιστάμενων δρομολογίων και του τρόπου με τον οποία αυτά έχουν δρομολογηθεί, σε καμία περίπτωση δεν είναι λειτουργικά και δεν καλύπτουν τις ανάγκες των κατοίκων μας. Ειδικότερα, δεν υπάρχει πλέον η δυνατότητα για αυθημερόν μετάβαση στην πρωτεύουσα, όπως υπήρχε όλα τα χρόνια και μέχρι το 2020.

Η αδικαιολόγητη αυτή διακοπή των δρομολογίων όπως σας είχαμε ενημερώσει παλαιότερα, η οποία εύλογα είχε δημιουργήσει ανησυχία και αγανάκτηση σε όλους τους κατοίκους των Δήμων, πλέον έχει μετατραπεί σε ομόφωνη δυσαρέσκεια η οποία μάλιστα αποτυπώνεται και σε σχετικό ψήφισμα διαμαρτυρίας το οποίο συνυπογράφεται από δεκάδες συλλόγους και τοπικούς φορείς των Δήμων Αμφίκλειας Ελάτειας και Δελφών.

Όλοι μας κατανοούμε – από τη θέση ευθύνης του ο καθένας- τις δύσκολες συνθήκες που αντιμετώπισε η χώρα μας και τις θυσίες που κάναμε για να επανέλθουμε στην κανονικότητα, η οποία κανονικότητα ουδέποτε επανήλθε και στην εκτέλεση των δρομολογίων με αριθμ. 1520 και 1521.

Ευελπιστώντας, έστω την ύστατη στιγμή, στην κατανόηση της έκδηλης ανησυχίας όλων των κατοίκων, τριών Νομών που εξυπηρετούνται από τα συγκεκριμένα δρομολόγια, σας καλούμε το συντομότερο δυνατόν όπως προβείτε σε κάθε απαιτούμενη ενέργεια με σκοπό την επανεκτέλεση σε καθημερινή συχνότητα των δρομολογίων με αριθμ. 1520 και 1521.


Η Δήμαρχος Αμφίκλειας – Ελάτειας                                        Ο Δήμαρχος Δελφών

Αθανασία Πλ. Στιβακτή                                                Παναγιώτης  Αγ. Ταγκαλής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου