Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Τετάρτη 24 Απριλίου.....

Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2021

“Έργο Αλλοιούμενης Ακτής Παραλία Τολοφώνος”


 ΕΡΩΤΗΣΗ

του Περιφερειακού Συμβούλου Φωκίδας, Παρασκευά Δρόσου.

ΠΡΟΣ: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΘΕΜΑ: “Έργο  Αλλοιούμενης Ακτής Παραλία Τολοφώνος”....

     Κατά την επίσκεψη μου που έγινε στην παραλία Τολοφώνος, προ τριών μηνών, διαπίστωσα πως το εκτελεσθέν έργο χαρακτηρίζεται τουλάχιστον ημιτελές, με πολλές ατέλειες  και μεγάλες παραλήψεις!  Για τα παραπάνω υποχρεούμαι και επανέρχομαι  με νέα ερώτηση σε συνέχεια της από 28.02.2019 ερώτησης μου για το ίδιο έργο. Φυσικά η απάντηση που έλαβα τότε ουδεμία σχέση έχει την εικόνα που αντίκρισα, Ο χαρακτηρισμός “βομβαρδισμένο τοπίο” είναι επιεικής! 


   Μπαλώματα στα τμήματα ασφαλτόστρωσης. Ανύπαρκτα πεζοδρόμια. Αύλακες (μεγάλες λακκούβες) αντί αγωγών αποχέτευσης με σωλήνες. 

   Σε συναντήσεις που είχα με κατοίκους της περιοχής, εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για την εικόνα του έργου και για το αν σε λίγα χρόνια το έργο θα υπάρχει ή θα το έχει πάρει η θάλασσα, όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε.  

   Δυστυχώς πέρα των ανωτέρω, υπάρχει μεγάλη ευθύνη για τον σοβαρό τραυματισμό παιδιού, που έπεσε με το ποδήλατο του στον μεγάλο αύλακα (μεγάλη λακκούβα), από τις 15 περίπου που υπάρχουν κατά μήκος της παραλίας και που διακομίσθηκε σε νοσοκομείο των Πατρών, λόγω των σοβαρών τραυματισμών στο πρόσωπο. Εδώ σημειώνω πως έχει παρέμβει αυτεπάγγελτα ο εισαγγελέας Πατρών.   

   Σας είχε υποδειχθεί, επανειλημμένα, από τον εντεταλμένο του έργου κ. Ιωάννη Μάμμαλη να μην ανοιχτούν οι μεγάλοι αύλακες, αλλά να τοποθετηθούν σωλήνες αποχέτευσης (όπως προέβλεπε ο αρχικός προϋπολογισμό του έργου) και σας ανέφερε τους κινδύνους ατυχήματος.

   Δεν μεριμνήσατε για την προστασία των κατοίκων και να διασφαλίσετε την ομαλή διέλευσή τους, παρά μόνο μετά το ατύχημα, τοποθετήσατε πλαστικό πλέγμα με σιδερόβεργες νομίζοντας ότι λύθηκε το πρόβλημα.

   Εκείνο που προκάλεσε τον θυμό του κόσμου,  ήταν η προκλητική ανάρτηση του Αντιπεριφερειάρχη κ. Γ. Δελμούζου στο διαδίκτυο, δείχνοντας ένα μικρό κομμάτι του έργου ως επιτυχές χωρίς να δείχνετε τους αύλακες, τις κακοτεχνίες του συνολικού έργου και ονομάζοντας τους κατοίκους ως «αόμματους». ΝΤΡΟΠΗ.!!!

Κατόπιν όλων αυτών σας ερωτώ,

   Το έργο έχει ολοκληρωθεί και παραληφτεί; Κατασκευάστηκαν όλα τα τμήματα; Γιατί δεν έγιναν οι αποκαταστάσεις των πεζοδρομίων; Οι αύλακες θα παραμείνουν ως έχουν με κίνδυνο να έχουμε νέα ατυχήματα ή θα μπουν οι αγωγοί αποχετεύσεων με σωλήνες όπως είχε προβλεφθεί;

Για όλα τα παραπάνω υποχρεούστε να απαντήσετε και να πάρετε θέση, ώστε να ενημερωθούν οι κάτοικοι της περιοχής, για το μέλλον του πολύπαθου έργου. Δέκα χρόνια και βάλε. Ήμαρτον! 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου