Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 18 Απριλίου σήμερα......

Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021

«Ελεύθερη» αγορά με δραματικές αυξήσεις στα προϊόντα, χαράτσι στην υγεία, μειώσεις των εισοδημάτων μας


 ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ -         ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΑΣ

    Τις ίδιες ώρες που οι τιμές στα ράφια των εμπορικών, όπως και οι τιμές στο ρεύμα, στα καύσιμα τραβάν την ανηφόρα και το καλάθι της νοικοκυράς μετατρέπεται σε χαρτοσακούλα,....

στην ελεύθερη αγορά της ΕΕ που εξυμνούν τα κόμματα του κεφαλαίου, ανακοινώνεται το ξεπούλημα και της ΔΕΗ και του ΔΕΔΔΗΕ, το ξήλωμα του δημοσίου συστήματος υγείας, οι φοροαπαλλαγές στο κεφάλαιο, η ιδιωτικοποίηση του επικουρικού, οι φόροι του ΕΝΦΙΑ.

   Όταν οι συντάξεις μας έχουν καθηλωθεί στάσιμες από το 2010 και πολλοί από εμάς θα δούν αυξήσεις μετά από μια ακόμη δεκαετία λόγο προσωπικής διαφοράς τότε μπορούμε να πούμε ότι πλέον, για τους συνταξιούχους,  έρχεται βαρυχειμωνιά διαρκείας με αφόρητη φτώχεια αλλά και με ονομαστικές μειώσεις των επικουρικών συντάξεων, μιας και καταργούνε τα επικουρικά μας ταμεία.

   Σε όλα τα παραπάνω να προσθέσουμε ότι πλέον ακόμη και μια επίσκεψη στο νοσοκομείο θα γίνεται (και δια νόμου) αντί αντιτίμου στο κατά τα άλλα «δωρεάν» σύστημα υγείας όπως το κατάντησαν διαχρονικά όλες οι (διαφόρων χρωμάτων) κυβερνήσεις.

   Για όλους τους παραπάνω λόγους καλούμε μαζί με το Εργατικό Κέντρο εργαζόμενους και συνταξιούχους σε

σ  υ γ κ έ ν τ ρ ω  σ η   δ ι α μ α ρ τ υ ρ ί α ς   Τ ρ ί τ η   2 8   Σ ε π τ έ μ β ρ η


σ τ ι ς  1 0 , 3 0  έ ξ ω  α π ό  τ α   γ ρ α φ ε ί α  τ η ς   Δ Ε Η

   Για να διαμαρτυρηθούμε για τους υπέρογκους λογαριασμούς. Για να σταματήσουν να κόβουν το ρεύμα με την πρώτη ευκαιρία από τα λαϊκά νοικοκυριά. Για να μπορούμε να κρατάμε ζεστό το σπίτι μας το Χειμώνα!

-- Καμία αύξηση στα τιμολόγια του ρεύματος. Μείωση της τιμής του κατά 50% και κατάργηση των χαρατσιών για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά. Καμία διακοπή ρεύματος σε λαϊκές κατοικίες και σε μικρές επιχειρήσεις.

-- Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές. Κανένας εργαζόμενος κάτω από 751 ευρώ και κάτω από 600 η σύνταξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου