Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021

Υπεγράφη η Προγραμματική Σύμβαση για τη βελτίωση αγροτικής οδοποιίας στο Δήμο Δελφών

Π. Ταγκαλής: «Στόχος μας οι καλύτερες υποδομές για τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα» ....

Υπεγράφη η Προγραμματική Σύμβαση ανάμεσα στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και το Δήμο Δελφών για την πραγματοποίηση σημαντικών παρεμβάσεων στον τομέα της αγροτικής οδοποιίας, σε τέσσερις Δημοτικές Ενότητες, οι οποίες θα βελτιώσουν την υφιστάμενη κατάστασή του. 

Το έργο με τίτλο «Συντήρηση Αγροτικής Οδοποιίας Δήμου Δελφών (Β’ Φάση)», είναι προϋπολογισμού 207.500,00 ευρώ, και περιλαμβάνει βελτίωση και συντήρηση της αγροτικής οδοποιίας στις Δ.Ε. Ιτέας, Γαλαξιδίου, Δεσφίνας και Παρνασσού. 

Βάσει της μελέτης δεν θα πραγματοποιηθεί νέα διάνοιξη των εν λόγω δρόμων, αλλά μόνο επιφανειακή επέμβαση στο οδόστρωμα. Πιο συγκεκριμένα, προβλέπονται εργασίες ισοπέδωσης, καθαρισμού και εξομάλυνσης των αγροτικών δρόμων, βελτίωσή τους με επίστρωση θραυστών υλικών, ανακατασκευή τους με αποκατάσταση του εδάφους καθώς και ανακατασκευή ή/και συντήρηση τάφρων για την απορροή των ομβρίων.

Ο Δήμαρχος Δελφών, κ. Παναγιώτης Ταγκαλής, αφού ευχαρίστησε την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τον Περιφερειάρχη κ. Φάνη Σπανό για την πολύπλευρη έως σήμερα συνεργασία, με αφορμή την υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης δήλωσε: «Οι παρεμβάσεις στην αγροτική οδοποιία κρίνονται ως άκρως σημαντικές καθώς εξυπηρετούν κυρίως όλους όσους ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα στην περιοχή μας, έναν τομέα που χρίζει στήριξης στην πράξη. Στόχος μας, όπως περιγράφεται και στις κατά καιρούς αναφορές μας, είναι να παρέχουμε στους αγρότες και τους κτηνοτρόφους του Δήμου μας τις καλύτερες υποδομές ώστε να αναπτύξουν τη δραστηριότητά τους απρόσκοπτα». 

Από το Γραφείο Δημάρχου 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου